بهرام فراستی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر صادرات رونق حیوانی کرمانشاهی چندان صورت نمیگیرد، گفت: این موضوع چند دلیل دارد که یکی از مهمترین آنها تولید پایین این نوع روغن در استان است، به گونهای که به صادرات انبوه نمیرسد و صادرات آن عمدتا به مقدار کم و در قالب سفارشات خاص صورت میگیرد.
وی مجموع میزان تولید روغن حیوانی کرمانشاه سنتی و صنعتی در استان را حدود ۵۰۰ تن در سال عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر عمده صادرات از طریق شرکتهای بزرگ تهران و دیگر استانها انجام میشود که تولید انبوه از محل چربی لبنیات دارند و روغن حیوانی تولیدی آنها به اسم روغن کرمانشاهی به عراق، ترکیه و… صادر میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی کرمانشاه یکی دیگر از مشکلات عدم صادرات روغن حیوانی را قیمت تمام شده بالای آن اعلام کرد که با بازارهای صادراتی نمیخواند و افزود: چون تولید در کرمانشاه پایین است هزینه تولید بالا میرود، اما تولید برای شرکتهای بزرگ که از محل چربی اضافی لبنیات روغن حیوانی تولید میکنند، ارزانتر تمام شده و بازار صادراتی بهتری دارد.
وی قیمت کنونی هر کیلو روغن حیوانی تولید شده به شیوه غیرسنتی در کرمانشاه را حدود ۴۳۰ هزار تومان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته حدود دو برابر شده است.
فراستی از موانع گمرکی نیز برای محدودیت صادرات روغن حیوانی یاد و خاطرنشان کرد: اگرچه مشکل آزمایشگاه روغن حیوانی با همکاری آزمایشگاه شرکت “نازگل” حل شده و دیگر نیازی به ارسال نمونهها به شهرهای دیگر نیست، اما هنوز هم مشکلاتی در زمینه گمرک وجود دارد. بگونهای که گمرک حتما باید در مرز نمونهگیری کالا را صورت دهد و بعد نمونه به آزمایشگاه برود، در حالیکه بارها درخواست کردیم این کار در محل انبارها صورت بگیرد، اما مورد موافقت قرار نگرفت.
وی معتقد است: این رویه باعث کاهش کیفیت محمولههای صادراتی شده و به بازارهای صادراتی صدمه می زند.
به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی کرمانشاه مجموع این عوامل باعث شده سهم کرمانشاه از صادرات روغن بسیار کم و در حال نزدیک شدن به صفر باشد و این کار عمدتا توسط شرکتهای بزرگ دیگر استانها انجام شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه