به گزارش افق کرمانشاه به نقل از همشهری، ما ایرانیها عاشق نان هستیم. بهطوری که ۳۷درصد بیشتر از مردم جهان نان مصرف و روزانه بیشتر از ۸۰میلیارد تومان فقط برای خرید نان هزینه میکنیم، اما آیا نانهایی که این همه از خوردنشان لذت میبریم، سالم و مفید هستند یا فقط شکممان را با آنها پر میکنیم؟
آرد کامل چیست؟
آرد کامل به آردی گفته میشود که سبوس گندم (لایه بیرونی دانه گندم) از آن جدا نشده باشد. سبوس تقریبا حاوی ۸۰درصد مواد معدنی مفید برای سلامت انسان و غنی از فیبر، ویتامینهای گروه B، مواد معدنی مانند آهن، روی و منیزیم است.
نکتهها
دکتر پیمان خامهچی، پزشک و متخصص طب ایرانی
۱ آرد کامل یعنی سبوس گندم حین فرآوری به میزان زیاد و افراطی گرفته نشده باشد. الان به این شکل است که آرد بهخصوص آردهای دولتی را سبوسگیری میکنند و آرد سفید فاقد مواد مغذی میشود و بعد، موقع گذاشتن خمیر داخل تنور، روی آن سبوس میپاشند؛ درحالیکه سبوسی که روی خمیر میپاشند و داخل تنور میگذارند، حاوی سیتریک اسید (جوهرلیمو) است و همین میتواند هضم نان را دچار اختلال کند.
۲ در ضمن آرد سفید ظاهر خوبی به نان میدهد اما فقط شکمپرکن و سیرکننده است و هیچگونه ارزش غذایی ندارد.
۳ در تهیه نان باید ۳مورد رعایت شده باشد؛ اول اینکه آرد مصرفی، آرد کامل باشد. دوم خمیر نان بهاصطلاح ور بیاید و با استفاده از افزودنیهایی مثل جوششیرین آماده نشده و سرعت آمادهشدن آن با کمک افزودنیها بالا نرفته باشد. سوم اینکه مدت پخت نان حداقل بین ۶۰ تا ۱۲۰ثانیه طول بکشد. این موارد، مسائل خیلی مهمی هستند که باید رعایت شوند اما مورد آرد کامل از همه مهمتر است.
ثبت دیدگاه