به گزارش افق کرمانشاه، مرادی با بیان اینکه برای آبیاری هر هکتار گندم ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع آب نیاز است، گفت: این میزان در کشت برنج به ۲۵ هزار متر مربع میرسد و این محصول آب بری زیادی دارد.
وی افزود: همچنین آبگیری کشت برنج در بدترین شرایط رودخانه انجام میشود چرا که در خرداد ماه تا آخر شهریور بارندگی نداریم و آب رودخانه در سطح پایینی قرار دارد و نشا برنج نیز از تیرماه انجام میشود، یعنی به مدت ۳ ماه در بدترین شرایط آب در زمین کشاورزی بسته میشود.
مرادی خاطرنشان کرد: علاوه بر بهره برداری بیش از حد از سطح آبها به دلیل اینکه نشا برنج در ماههای گرم سال قرار دارد، باعث تبخیر آب میشود.
معاون بهره برداری شرکت آب منطقهای استان با اشاره به بحران کم آبی در استان کرمانشاه گفت: کاهش بارندگی و برداشت بیش از حد از آبهای سطحی ذخایر آب استان را با مشکل مواجه کرده و اگر سال دیگر همین روند ادامه داشته باشد با بحران جدی مواجه میشویم.
وی اظهار داشت: الگوی مصرف آب در محصولات کشاورزی به جهاد کشاورزی ارسال شده است که کشاورزان باید بر اساس این الگو محصولات کشاورزی بکارند و از کشت محصولات پر آب خودداری کنند.
مرادی افزود: در این الگو کشت گندم ۴۲ درصد، جو ۲۰ درصد، دانههای روغنی ۱۲ درصد، چغندرقند ۵ درصد، جالیز ۲ درصد، حبوبات ۹ درصد و سایر محصولات هم ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است.
ثبت دیدگاه