به گزارش افق کرمانشاه، فرحناز محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته سلامت روان برگزار شد، اظهار داشت: زوجهای میتوانند در سامانه تصمیم از خدمات مشاورهای قبل از طلاق بهرهمند شوند.
وی افزود: زوجها در این سامانه طی مدت ۴۵ روز از ۵ جلسه مشاوره بهره مند میشوند و با توجه به اینکه در بسیاری از موارد تصمیم به طلاق بر اثر هیجانات بوده، با گذشت این مدت زوجها با آگاهی میتوانند تصمیم بگیرند که در بیشتر مواقع اختلاف آنها به سازش ختم میشود.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اینکه بحث سلامت روان در کنار سلامت جسمی از اهمیت فراوانی برخوردار است، اظهار داشت: اگر آن چنان که به سلامت جسم خود اهمیت میدهیم به سلامت روان نیز توجه کنیم شاهد افزایش نگران کننده آمار بیماریهای روحی و روانی نخواهیم بود.
محمدی با اشاره به افزایش نگران کننده بیماریهای روانی طی چند دهه گذشته گفت: شیوع اختلالات روانی در دهه هفتاد ۲۱ درصد، دهه هشتاد ۱۷ درصد، دهه نود ۲۳ درصد و در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۹ درصد رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد دارای یک علامت از بیماری روانی، استرس یا افسردگی هستند، اما به دلیل باورهای اشتباه و مورد قضاوت قرار گرفتن از سوی اطرافیان از مراجعه به روانشناس امتناع میکنند.
محمدی افزود: بسیاری از افراد تلنگرهای بیماری روان را انکار میکنند و حتی با دیدن این علام در فرزندانشان آنها را نادیده میگیرند در صورتیکه اگر این اختلالات در ابتدا درمان شود به بیماریهای مزمن تبدیل نخواهد شد.
وی گفت: بسترهای خوبی در بهزیستی از نظر مراکز مشاورهای و ارائه خدمات به شهروندان فراهم شده، اما از جانب مردم آن طور که باید این مراکز مورد استقبال قرار نمیگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان شعار امسال هفته سلامت روان را «سلامت روان در جهان نابرابر» اعلام کرد و گفت: در حوزه سلامت روان باید از خانوادهها شروع کنیم و اگر اختلافات در خانوادهها کاهش یابد در زمینههای دیگر نیز شاهد کاهش آسیبها خواهیم بود.
محمدی خاطرنشان کرد:اقدامات خوبی طی یکی دو سال اخیر در بحث طلاق در استان انجام شده است بطوریکه استان کرمانشاه قبل از این جزء ۵ استان اول کشور در خصوص آمار طلاق بوده، ولی هم اکنون در رتبه ۱۴ و ۱۵ کشور قرار دارد.
وی به صدور مجوز ۹۲ مرکز تخصصی در حوزه خانواده در استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشه ۴ هزار و ۵۹۸ نفر به این مراکز مراجعه کرده اند که بیش از ۱۲ درصد پروندهها به سازش ختم شده است.
محمدی گفت: همچنین در شش ماهه امسال ۴ هزار و ۴۵۷ نفر به مراکز مشاوره تصمیم مراجعه کرده اند که ۱۵ درصد آنها به سازش ختم شده است.
ثبت دیدگاه