افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
کشف راهی برای افزایش توانایی آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر باکتری‌های مقاوم
04 آبان 1400 - 22:44
شناسه : 11507

یک گروه پژوهشی چندرشته‌ای در بررسی مشترکی موفق شده‌اند راهی ارائه دهند که می‌تواند به افزایش توانایی آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر باکتری‌های مقاوم نسبت به دارو کمک کند.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از فلوریدا نیوز تایمز، یک پژوهش چندرشته‌ای که توسط پژوهشگران “دانشگاه مانش”(Monash University) استرالیا و “دانشگاه هاروارد”(Harvard University) انجام شده است، راهی را برای افزایش تاثیر آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر باکتری‌های مقاوم نسبت به آنتی‌بیوتیک نشان می‌دهد.

به گفته “سازمان جهانی بهداشت”(WHO)، مقاومت ضد میکروبی در حال تکامل است و یکی از ۱۰ تهدید بزرگ سلامت عمومی به شمار می‌رود که بشر با آن روبرو شده است.

این پژوهش جدید، راهی را برای افزایش اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها فراهم می‌کند؛ بدون اینکه پزشکان مجبور باشند به راهبردهای خطرناکی مانند تجویز دوز بالاتر یا تکیه کردن به کشف انواع جدید آنتی‌بیوتیک متوسل شوند.

بدن طی بروز یک عفونت باکتریایی، از مولکول‌هایی موسوم به “کمواترکتانت”(Chemoattractant) برای جذب نوتروفیل‌ها به محل عفونت استفاده می‌کنند. نوتروفیل‌ها، سلول‌های ایمنی هستند که می‌توانند باکتری‌های خطرناک را محصور کنند و از بین ببرند. پژوهشگران، کمواترکتانت‌ها را به یک آنتی‌بیوتیک متصل کردند تا به افزایش جذب سلول‌های ایمنی کمک کنند و توانایی آنها را در از بین بردن باکتری‌ها بهبود ببخشند.

دکتر “جنیفر پین”(Jennifer Payne)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هنگامی که نحوه مقابله بدن با باکتری‌ها را بررسی می‌کنیم، دو جنبه مهم را درمی‌یابیم. نخستین مورد، توانایی ما در به دام انداختن سلول‌های باکتری و از بین بردن آنها است. دومین مورد، سیگنال‌هایی است که نوتروفیل‌های بیشتری را جذب می‌کنند.

پژوهشگران در این پروژه، یک کمواترکتانت موسوم به “پپتید فرمیل”(Formyl Peptide) را به آنتی‌بیوتیک موسوم به “وانکومایسین”(Vancomycin) اضافه کردند که به سطح باکتری متصل می‌شود. آنها بررسی‌های خود را روی عفونت‌ ناشی از باکتری “استافیلوکوک اورئوس”(Staphylococcus aureus) انجام دادند که یکی از باکتری‌های مشکل‌ساز مقاوم به آنتی بیوتیک است.
پین ادامه داد: ما در حال کار کردن روی هیبریدهای متشکل از آنتی‌بیوتیک و کمواترکتانت هستیم که جذب نوتروفیل‌ها و از بین بردن باکتری‌ها را بهبود می‌بخشد.

“مکس کرایل”(Max Cryle)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در آزمایشی که به واسطه این روش روی موش‌ها انجام شد، نشان داده‌ایم که این درمان، موثرتر از کاربرد آنتی‌بیوتیک به تنهایی است.

وی افزود: این روش جدید پژوهشی، بسیار امیدوارکننده است و مزایای بالقوه زیادی را برای مقابله با تهدید روزافزون ابرمیکروب‌های مقاوم نسبت به دارو به همراه دارد.

پین گفت: به کار بردن ریزسیال‌ها در این پژوهش، به ما امکان داد که یک عفونت روی تراشه فراهم کنیم تا جذب سلول‌های ایمنی انسان را ببینیم و نشان دهیم که ایمنی‌درمانی چگونه می‌تواند توانایی سلول‌های ایمنی را در از بین بردن “استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین”(MRSA) افزایش دهد.

این گروه پژوهشی در جستجوی شرکایی هستند تا بررسی خود را در آزمایش‌های بالینی ادامه بدهند و شاید یک راهبرد پیشگیرانه آنتی‌بیوتیکی در محیط بخش مراقبت‌های ویژه ابداع کنند که می‌تواند برای محافظت از افراد آسیب‌پذیر، موثر باشد.

این پژوهش، در مجله “Nature Communications” به چاپ رسید.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷