افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
پیچیده‌ترین پرواز بالگرد نبوغ از نگاه “استقامت”
28 آبان 1400 - 22:44
شناسه : 13082

فیلم ثبت شده از بالگرد نبوغ توسط مریخ‌نورد استقامت، سیزدهمین پرواز چالش‌برانگیز این بالگرد را در ماه سپتامبر با جزئیات فوق‌العاده به تصویر می‌کشد.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بالگرد نبوغ که در حال آماده شدن برای شانزدهمین پروازش در روز شنبه ۲۰ نوامبر است پیچیده‌ترین پرواز خود را طی سیزدهمین ماموریت تجربه کرد. این ماموریت ۱۶۰ و نیم ثانیه‌ای شامل پرواز بر فراز مناطق مختلف منطقه Séítah و تصویربرداری از زوایای مختلف آن از ارتفاع هشت متری بود. این تصاویر کامل کننده‌ی تصاویر جمع‌آوری شده طی ماموریت دوازدهم بود و بینش ارزشمندی برای دانشمندان و هدایت‌گران مریخ‌نورد استفامت فراهم کرد.

مریخ‌نورد استقامت فیلمی از پرواز این بالگرد ۱.۸ کیلوگرمی توسط دو دوربین مست‌کم‌زد(Mastcam-Z) خود ثبت کرده است که در آن لحظه برخاستن و فرود این بالگرد مریخی مشخص است. این فیلم برای نظارت علمی میزان گرد و غباری که توسط نبوغ ایجاد می‌شود، ثبت شد.

“جاستین ماکی”(Justin Maki) معاون محقق اصلی تجهیزات مست‌کم‌زد در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیای جنوبی می‌گوید: با این فیلم‌ها ارزشمند بودن دوربین‌های مست‌کم زد مشخص می‌شود. ما حتی از فاصله‌ی ۳۰۰ متری نمای مناسبی از برخاستن و فرود این بالگرد داریم و در حالی که نبوغ تنها نقطه کوچکی است می‌توان اندازه‌ی محیطی که جستجو می‌کند را مشاهده کرد.

در طول برخاستن، نبوغ توده کوچکی از گرد و غبار در فضا پخش می‌کند که دوربین سمت راست استقامت آن را ثبت کرده است. پس از آن که نبوغ به ارتفاع مورد نظر رسید چرخشی انجام می‌دهد تا دوربین‌های رنگی‌اش را برای جستجوی مریخ آماده کند. سپس این بالگرد به صورت افقی به حرکت در می‌آید و در نهایت بازگشته و در نزدیکی نقطه‌ی آغاز، فرود می‌آید. تیم هدایت کننده نبوغ منطقه‌ی دیگری را برای فرود در فاصله‌ی ۱۲ متری از نقطه پرواز در نظر گرفتند تا از موج‌های شنی که نبوغ طی پرواز دوازدهم روی آن‌ها فرود آمده بود، فاصله بگیرند.

“هاوارد گریپ”(Håvard Grip) از بخش رهبری بالگرد نبوغ آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا می‌گوید: ما از سطح دهانه برخاستیم و بر فراز خط‌الراس به پرواز در آمدیم. از آنجا که این بالگرد مناطق مسطح را ترجیح می‌دهد ما مسیر آن را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که در نزدیکی خط ‌الراس باشد.

نمای زاویه باز این فیلم نشان می‌دهد که نبوغ پس از رسیدن به ارتفاع مورد نظر آن را حفظ می‌کند و ارتفاع سنج لیزری این بالگرد تغییر ارتفاع مناطق زیرین را در طول پرواز به سمت شمال شرقی می‌فهمد. نبوغ به طور خودکار ارتفاع خود را هنگام رسیدن به مناطق مرتفع تنظیم کرده و پس از گذر از این مناطق برای رسیدن به ارتفاع مشخص هشت متری خود کاهش ارتفاع می‌دهد.

زمانی که نبوغ از کادر تصویر خارج می‌شود ۱۰ تصویر رنگی از مریخ ثبت می‌کند.

پس از پرواز سیزدهم نبوغ در ماه اکتبر وارد یک دوره خاموشی به دلیل “مقارنه خورشیدی مریخ” شد در این رویداد خورشید میان زمین و مریخ قرار می‌گیرد و مانع از برقراری ارتباطات مستقیم می‌شود. پس از این رویداد بالگرد نبوغ پیش از انجام پانزدهمین پروازش، آزمایش پروازی کوتاهی انجام داد.

نبوغ طی ماموریت پانزدهم به سوی “منطقه برادران رایت” که نقطه آغاز آن در ماه آوریل بود پرواز کرد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷