به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، زیردریاییها با قابلیت خود در غوطهور شدن در آب، مزیت استراتژیک و تاکتیکی بزرگی دارند. با این حال از بدو پیدایش، آنها با یک مشکل دست و پنجه نرم میکردند و آن رصد آن چه بالای موجها و فراتر از افق پریسکوپ قرار دارد، بوده است. پیرابین یا پریسکوپ (Périscope) ابزاری است که برای دیدن اشیایی که بالاتر از سطح چشم بیننده قرار دارند و دیدن مستقیم آنها میسر نیست، مورد استفاده قرار میگیرد.
برای بیش از یک قرن زیردریاییها روشهای مختلفی را برای افزایش وسعت دید خود آزمایش کردهاند و به درجات مختلفی از موفقیت دست یافتهاند. بادبادکها، هواچرخها و حتی هواپیماها از زیردریاییها به هوا پرتاب شدهاند، اما همه این موارد یک نقطه ضعف داشتند. برای استقرار و پرتاب آنها زیردریایی باید به سطح آب برود.
در سالهای اخیر، توجه نیروی دریایی به پهپادهایی جلب شده که میتوانند از زیر آب به هوا پرتاب شوند تا به عنوان یک پلتفرم اکتشافی عمل کنند.
با این وجود این هواپیماها معمولا بالهای ثابت داشتهاند، در حالی که پهپاد “Ninox 103” بر اساس یک کوادکوپتر طراحی شده است و میتواند با معلق شدن در محیط پرسه بزند.
به گفته شرکت “SpearUAV”، پهپاد “Ninox 103” در یک کپسول در زیردریایی قرار میگیرد. در صورت نیاز این کپسول به صورت شناور به سطح آب میآید و میتواند تا ۲۴ ساعت پیش از پرتاب پهپاد، غیر فعال بماند.
“Ninox 103” هنگام قرار گرفتن در هوا، برد ۱۰ کیلومتر و ماندگاری ۴۵ دقیقهای دارد. این پهپاد با ظرفیت باربری یک کیلوگرم، نشانههای صوتی، بصری و حرارتی کمی دارد و به حسگرهای الکترواپتیکال/مادون قرمز (EO/IR) برای شناسایی مجهز است. علاوه بر آن از سیستم هوش مصنوعی برخوردار است.
در ادامه میتوانید در انیمیشنی مفهومی، نحوه کار آن را تماشا کنید.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه