افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
درخشش ۵۰۰۰ کهکشان باستانی در یک تصویر
31 خرداد 1401 - 23:44
شناسه : 25166

در تصویری که به تازگی از تلسکوپ فضایی “هابل” منتشر شده است، هزاران کهکشان اولیه در دوردست در اشکال و اندازه‌های مختلف در نور فروسرخ می‌درخشند.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، قدیمی‌ترین کهکشان‌ها حدود ۱۳ میلیارد سال قدمت دارند و قدمت آن تنها به چند صد میلیون سال پس از مه‌بانگ(Big bang) می‌رسد. با نگاه کردن به این کهکشان‌ها در نور فرابنفش، دانشمندان می‌توانند کشف کنند که چه مواد شیمیایی درون آن‌ها نهفته است این اطلاعات برای درک چگونگی شکل‌گیری و تکامل کهکشان‌ها ضروری است. اما یک مشکل در این روش وجود دارد. نور فرابنفش اولیه پیش از رسیدن به ما جذب می‌شود.

اما دانشمندان می‌توانند بسیاری از کهکشان‌هایی که تنها کمی جوان‌تر هستند و ۱۱ میلیارد سال سن دارند را بررسی کنند و این کاری است که اخترشناسان با تلسکوپ فضایی “هابل” انجام داده‌اند که به ایجاد این تصویر از کهکشان‌های بسیار قدیمی و بسیار دور انجامیده است.

این تصویر بخشی از یک کاوش به نام “UVCANDELS” است. “هابل” طی حدود ۱۰ روز رصدی از حدود ۱۴۰ هزار کهکشان تصویربرداری کرده است. برخی از آنها در این تصویر که به تازگی منتشر شده قابل مشاهده هستند. می‌توان انواع متعددی از کهکشان‌ها را در زوایای مختلف رویت کرد.

“هابل” پروژه‌ مشترک ناسا و آژانس‌ فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی براساس داده‌های آن منتشر شده است. “هابل” با سرعت ۲۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور می‌زند و در فاصله‌ ۵۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد.

“شین وانگ”(Xin Wang)، ستاره‌شناس کلتک(Caltech) که این نتایج را در روز ۱۴ ژوئن در کنفرانس انجمن نجوم آمریکا در کالیفرنیا ارائه کرد، گفت: “UVCANDELS” درک بی‌نظیری از شکل‌گیری ستاره‌ها در کهکشان‌های دور و نزدیک ارائه می‌کند.

“UVCANDELS” ادامه کاوش دیگری به نام “CANDELS” است که نور مرئی و فروسرخ را مورد بررسی قرار داد. “هابل” با نور مرئی و فرابنفش، قسمت‌هایی از آسمان را که “CANDELS” بررسی کرده بود، از جمله قسمتی که در این تصویر جدید منتشر شده، معروف به “Extended Groth Strip” را مورد بررسی قرار داد. با ترکیب لایه‌های هر دو مطالعه، دانشمندان این تصویر جدید را ایجاد کردند.

این بررسی‌ها به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا به دورانی از جهان اولیه موسوم به “بازیونیده شدن” نگاه کنند. در طول این دوره، که با تشکیل اولین کهکشان‌ها آغاز شد، اولین منابع نور در کیهان ظاهر و به “عصر تاریک” جهان پایان دادند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷