به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، محققان موسسه تحقیقات فلزات آکادمی علوم چین، چرخهای مریخ نورد را توسعه دادند. مواد جدید چرخها یک ترکیب کاربید سیلیکون ماتریکس آلومینیومی(aluminum matrix silicon carbide) است. انعطاف پذیری، مقاومت و پایداری بالای آنها نیز به دلیل وجود این مواد افزایش یافته است.
محققان این موسسه همچنین بیش از ۵۰ نوع قطعه مانند سیستمهای محرک و چندین آشکارساز نیز برای ژورونگ توسعه دادهاند.
از ۲۹ ژوئن تاکنون مدارگرد کاوشگر تیان ون ۱ به مدت ۷۰۶ روز به طور عادی کار میکند. به گفته سازمان ملی فضایی چین، این مدارگرد دادههای تصویری با وضوح متوسط از کل سیاره ثبت کرده است.
سازمان ملی فضایی چین اخیرا اعلام کرد که ماموریت تیان ون ۱ تصاویری با کیفیت متوسط از کل سیاره ثبت کرده است که این امر نشان دهنده آن است که این کاوشگر اهداف علمی خود را تکمیل کرده است.
تاکنون ۱۳ ابزار علمی موجود در مدارگرد و مریخ نورد، نزدیک به ۱۰۴۰ گیگابایت داده خام را به زمین ارسال کردهاند. سازمان ملی فضایی چین گفت که این دادهها به دانشمندان چینی تحویل داده شده است و به ارتقای سطح دانش آنها درباره سیاره سرخ کمک خواهد کرد.
تیان ون-۱ اولین ماموریت کاوش مریخ توسط چین است که شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک سطحنشین است. تیان-ون ۱ در ماه فوریه سال گذشته میلادی به مریخ رسید و در ماه مه، سطحنشین حامل مریخنورد ژورونگ روی یک ناحیه به نام “یوتوپیا پلانیتیا”(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. گرچه مریخنورد ژورونگ برای یک ماموریت سه ماهه طراحی شده بود، اما این مریخنورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیش از زمان مدنظر محققان در مریخ کاوش کند که این موضوع محققان را شگفتزده کرد.
مریخ نورد ژورونگ گشت زنی در مریخ را در ۲۲ مه ۲۰۲۱ آغاز کرد. از ۱۵ اوت ۲۰۲۱، ژرونگ ماموریت طراحی شده ۹۰ روزه مریخی را به پایان رسانده بود اما مجددا به کار خود برای اکتشاف بیشتر ادامه داد.
ژورنگ پس از طی مسافتی حدود ۱۹۲۱.۵ متری روی سطح مریخ، در ۱۸ مه ۲۰۲۲ به دلیل زمستان سرد و هوای گرد و غباری در سیاره سرخ، به حالت خواب رفت و زمانی که شرایط کاری بهتر شود، در دسامبر امسال فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه