به گزارش ایسنا، ۲۱ تیر ماه پس از مدتها انتظار، از اولین تصویر اصلی تلسکوپ فضایی “جیمزوب” رونمایی شد. این تصویر که یکی از چندین تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی “جیمز وب” است، توسط جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا طی رویدادی در کاخ سفید که به صورت زنده پخش میشد، رونمایی و به طور همزمان در وبسایت ناسا و رسانههای اجتماعی منتشر شد.
این اولین تصویر از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا است که عمیقترین و واضحترین تصویر مادون قرمز از جهانهای دور را تا به امروز نمایش میدهد. این عکس مربوط به یک خوشه کهکشانی به نام “SMACS 0723” است که در فاصله ۴.۶ میلیارد سال نوری از ما قرار دارد. به لطف لنز گرانشی، جیمز وب میتواند فواصل بسیار دورتری را بررسی کند. عمر برخی از این کهکشانها به ۱۳ میلیارد سال میرسد و این تصویر وضعیت آنها را در ۴.۶ میلیارد سال نوری قبل نشان میدهد و ممکن است برخی از آنها الان وجود نداشته باشند و فقط نور آنها در فضا توسط جیمز وب شکار شده باشد.
تصویر پایین که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده است، ماهیت این تلسکوپ را در ثبت طیف وسیعی از طول موجهای نوری نشان میدهد. تصویر هابل طول موجهای نوری (چیزی که چشمهای انسان میتوانند ببینند) و فروسرخنزدیک را نشان میدهد. در این تصویر هزاران کهکشان میدرخشند و این تکه از آسمان فقط به اندازه یک دانه شن است. از این مشاهدات هابل برای مطالعه تکامل کهکشانها در محیطهای متراکم، همگرایی گرانشی و طیف وسیعی از موضوعات تحقیقاتی فراکهکشانی استفاده شده است. همگرایی گرانشی هنگامی روی میدهد که نور یک چشمه درخشان بسیار دور در مسیرش تا رصدگر، از کنار جسم پرجرم دیگری (مانند یک خوشه کهکشانی) بگذرد و مسیرش خمیده شود.
اما توانایی وب برای دیدن طول موجهای فروسرخ عمیقتر به ما دید عمیقتری از جهان اولیه ارائه میدهد و مانند این است که به گذشته جهان در یک میلیارد سال پس از بیگ بنگ نگاه میکنیم یا میتوانیم جوانترین کهکشانها را مشاهده کنیم. جزئیات و وضوح تصویر جیمز وب، بسیار برتر از تصویر ثبتشده توسط هابل است و در نتیجه، عمیقترین و واضحترین تصویر فروسرخ از یک جهان دور را ارائه میدهد که تا به امروز ثبت شده است. با همکاری وب و هابل، میتوانیم دید کاملتری از جهان در طیف وسیعتری از طول موجها داشته باشیم.
تلسکوپ فضایی جیمز وب که پروژه مشترک آژانسهای فضایی آمریکا، اروپا و کانادا است، در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد. این رصدخانه پیشرفته فضایی پس از گذشت یک ماه به مقصد خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید و راهاندازی ابزارهای علمی پیشرفته آن به مدت ۶ ماه توسط محققان در زمین پیگیری و دنبال شد. ماه گذشته انتظارها به پایان رسید و این تلسکوپ اولین تصویر خود را به نمایش گذاشت.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه