افزونه جلالی را نصب کنید. Sunday, 2 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
حکایت فیلمنامه‌ای از رنج مردم “زرده” که هیچ‌گاه فیلم نشد!
29 مرداد 1401 - 22:25
شناسه : 27886

سال ۱۳۹۶ یکی از تهیه کنندگان جوان سینمای ایران تصمیم گرفت تا رنج و مظلومیت مردم روستای زرده دالاهو را در بمباران شیمیایی سال ۱۳۶۷ به تصویر بکشد، برای همین به زادگاهش کرمانشاه آمد تا با کمک مسئولین استانی فیلمنامه اش را به تصویر بکشاند، اما با بی مهرهایی مواجه شد که او را در ادامه راه متوقف کرد.

پ
پ

و حالا امروز(۲۹ مرداد) در نشست شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان که با حضور استاندار کرمانشاه برگزار شد،  چرایی به سرانجام نرسیدن این آن که فرصتی برای به تصویر کشیدن رنج مردمان این سرزمین بود مورد بررسی قرار گرفت که در این رابطه سردارناصر باباخانی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه گفت: سال ۱۳۹۶ از سوی یکی از تهیه کنندگان سینما فیلمنامه ای درباره بمباران روستای زرده تدوین و قرار شد که در قالب یک فیلم سینمایی به تصویر بیاید.

وی افزود: “کیسان کامجو” تهیه کننده کرمانشاهی این برنامه پیگیری هایی را در این راستا انجام داد و فیلمنامه او از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور و استان کرمانشاه هم مورد تائید قرار گرفت.

مدیرکل حفظ آثار و نشرارزش های دفاع مقدس استان تصریح کرد: این تهیه کننده برای اجرایی شدن برنامه خود از طریق استانداری کرمانشاه شروع به رایزنی هایی کرد و سرانجام پس از چند سال موافقت شد که حدود ۳۰۰ میلیون تومان به آن اختصاص داده شود، درحالی که برای ساخت این فیلم حدود شش میلیارد تومان اعتبار نیاز بود.

وی خاطرنشان کرد: در نهایت این تهیه کننده پذیرفت که هزینه های ساخت فیلم را خودش تقبل کند، اما به برخی پشتیبانی ها هم نیاز داشت که پیگیری هایش با تغییرات مدیریت ارشد استان مقارن شد و این فیلم نامه با گذشت پنج سال هنوز به تصویر نیامده است، درحالی که فرصت خوبی برای نشان دادن مظلومیت مردم این روستا بود.

باباخانی در بخش دیگری از سخنانش بااشاره به وجود هشت یادمان دفاع مقدس در کرمانشاه، اظهارکرد: این یادمان ها به صورت شبانه روزی فعال هستند و مردم و راهیان نور می توانند از آنها بازدید داشته باشند.

وی در ادامه به فعالیت سه مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس گیلانغرب، مرصاد و پارک شیرین هم اشاره کرد و گفت: باتوجه به نقش کرمانشاه در دوران هشت سال دفاع مقدس این سه مرکز کافی نیست، بنابراین در حال ساخت یک مرکز دیگر هم هستیم.

به گفته این مسئول، در کرمانشاه سالانه ۶۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس چاپ و نشر و از ۲۰ هزار نفر ایثارگر، جانباز و آزاده و خانواده های شهدا هم تجلیل می‌شود.

وی یادآور شد: در همه دانشگاه های استان هم دو واحد درسی دفاع مقدس برای دانشجویان ارائه می شود که ۶۰ نفر از پیشکسوتان دفاع مقدس پس از گذراندن دوره های مختلف، وظیفه تدریس این دروس را برعهده دارند.

انتهای پیام  

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷