دکتر اسماعیل میرزایی قلعه دبیر اجرایی این کنگره سه روزه در آیین افتتاحیه آن، بابیان اینکه کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران طی روزهای ۱۵ تا ۱۷ شهریور در دانشگاه رازی برگزار می شود، اظهارکرد: فراخوان این کنگره در پنج حوزه تخصصی از چندماه پیش داده شد.
وی ادامه داد: فناوری پس از برداشت و ماشین های صنایع غذایی، طراحی ماشین های کشاورزی، انرژی های تجدیدپذیر، مکانیزاسیون کشاورزی و کشاورزی هوشمند محورهای اصلی این کنگره هستند.
وی اضافه کرد: جمعا ۲۵۶ مقاله در زمان فراخوان کنگره به دبیرخانه ارسال و از این تعداد ۲۱۰ مقاله پذیرفته شد.
به گفته این مسئول، در زمان برگزار این کنگره، نمایشگاه سراسری ماشین آلات کشاورزی هم در محل دائمی نمایشگاه های کرمانشاه واقع در انتهای پارک شاهد در حال برگزاری است.
دکتر حسن ذکی دیزجی رئیس هیات مدیره انجمن مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران نیز طی سخنانی بااشاره به ۲۳ سال فعالیت این انجمن، اظهارکرد: در زیرمجموعه وزارت علوم بیش از ۴۰۰ انجمن وجود دارد که شلوغ ترین بخش مربوط به فنی و مهندسی است و انجمن مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران نیز طی سالها فعالیت خود توانسته یکی از انجمن های فعال در این بخش باشد که دامنه فعالیت های گسترده ای دارد.
وی یکی از رویکردهای وزارت علوم در قبال این انجمن ها را مرجعیت بخشی به آنها در حوزه های فعالیت مربوطه دانست و افزود: علیرغم اینکه انجمن مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران و دیگر انجمن های مهندسی فعالیت های گسترده ای دارند و در حوزه فکر، ایده، آموزش و تحقیقات کارهای خوبی کرده اند، اما در بخش اجرا مشکل داریم و طی سالهای گذشته هم بارها این مسئله را به مسئولین اعلام کرده ایم.
دیزجی اضافه کرد: برای اجرایی شدن هر طرحی بویژه در حوزه مکانیزاسیون، به آموزش، پژوهش و اجرا نیاز است و اگر هرکدام از اینها نباشند، کار لنگ می ماند و از طرفی اجرایی شدن هر طرح هم مستلزم همکاری و همراهی دستگاه های مربوطه همچون وزارت علوم، کشاورزی و صنعت است.
وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که توجه مسئولین برای اجرایی شدن آموزش ها و پژوهش ها بیشتر شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه