محمد حیدری سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: در محل پایانه مرز بین المللی خسروی، افزود: با عنایت امام حسین (ع) امروز شاهد حجم عظیمی از زوار از خسروی به سمت کربلای معلی بودیم و تاکنون بیش از ۱۳ هزار نفر از مرز خسروی با نظم و ترتیب و آرامش خروج یافته اند.
وی اظهار داشت: با توجه به وقفهای که دیروز در کار مقامات عراقی در حوزه گذرنامه اتفاق افتاد امروز استاندار دیاله عراق به اتفاق فرماندهان نظامی و انتظامی و مدیر پایانه مرزی به دعوت بنده بازدیدی از مرز منذریه عراق داشتند و در پایانه مرزی خسروی نیز ضمن دیدار و تفقد زائران سالنهای گذرنامه مرز خسروی را مورد بازدید قرار دادند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین از قول مساعد استاندار دیاله برای پیگیری مسایل و مشکلات خبر داد و گفت: همچنین وی یک ساعت را در نوبت صبح به زمان پذیرش زائران از مرز منذریه اضافه کرد و برای اجرا به مدیر مرز منذریه آن را ابلاغ کرد.
حیدری ضمن با قدردانی از همه فرماندهان نظامی و انتظامی به خصوص مرزبانی، سپاه پاسداران و همه دست اندرکاران امر کنگره عظیم اربعین حسینی همچنین از مساعدت و همراهی مسوولان عراقی که در این مدت از ۲۳ مردادماه بازگشایی مرز خسروی که همکاری و همگامی خوبی را داشته اند، تشکر کرد.
وی گفت: از همه زائرانی که دیروز به دلیل وقفه چند ساعته دچار اذیت شدند، پوزش و طلب حلالیت میطلبیم و این یقین را به زائران اربعین حسینی میدهیم که فرزندان آنها خادمان اباعبدالله الحسین (ع) نهایت تلاششان را دارند.
وی گفت: حجم زوار بالا و از طرفی امکانات طرف عراقی ضعیف است و ما داریم به طرف عراقی نیز سرویس و پشتیبانی میدهیم که بتوانند نسبت به بروزرسانی و متناسب سازی خدماتشان به زواری که از مرز خسروی به کربلا مشرف میشوند، اقدام کنند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی – منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت میگرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی – منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند.
همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب میکنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
ثبت دیدگاه