افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
دومین آزمایشگاه فضایی چین در شرف پرتاب است
05 آبان 1401 - 1:12
شناسه : 32471

به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین، آزمایشگاه فضایی منگتیان(Mengtian) آزمایش‌های نهایی خود را قبل از پرتاب می‌گذراند.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین، ماژول آزمایشگاه فضایی منگتیان چین و موشک حامل آن یعنی موشک لانگ مارچ ۵ بی صبح روز سه‌شنبه به یک برج خدمات منتقل شدند تا قبل از پرواز برنامه‌ریزی شده در روزهای آینده آزمایشات نهایی را انجام دهند. این آژانس در یک خبر کوتاه گفت که کار آماده‌سازی پیش از پرتاب در مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در جنوبی‌ترین بخش جزیره هاینان در حال انجام است اما جزئیات بیشتری ارائه نشد.

دومین آزمایشگاه فضایی چین در شرف پرتاب است

منگتیان ، دومین جزء آزمایشگاهی ایستگاه فضایی تیانگونگ چین، در اوایل ماه اوت با کشتی به ونچانگ منتقل شد و اوایل این ماه سوخت را در مرکز پرتاب فضایی ونچانگ دریافت کرد.

به گفته طراحان آن در آکادمی فناوری فضایی چین، این ماژول آزمایشگاهی حدود ۱۷ متر طول، ۴ متر قطر و بیش از ۲۰ تن وزن دارد.

دومین آزمایشگاه فضایی چین در شرف پرتاب است

تجهیزات علمی نصب شده بر روی آن برای مطالعات ریزگرانش و انجام آزمایش‌هایی در حوزه فیزیک سیالات، علم مواد، علم احتراق و فیزیک بنیادی استفاده خواهد شد.

ونتیان، اولین ماژول آزمایشگاهی ایستگاه تیانگونگ، در ۲۴ ژوئیه سوار بر موشک سنگین باربری لانگ مارچ ۵ بی از مرکز فضایی ونچانگ پرتاب شد.

دومین آزمایشگاه فضایی چین در شرف پرتاب است

تیانگونگ  در حال حاضر از چهار ماژول تشکیل شده است: ماژول اصلی تیانه، آزمایشگاه ونتیان، فضاپیما باری تیانژو ۴ و فضاپیمای شنژو ۱۴.

پس از اتصال منگتیان به تیانگونگ، ایستگاه یک ساختار T شکل خواهد داشت و فضانوردان ۱۱۰ متر مکعب در فضای قابل استفاده خود خواهند داشت.

پس از این آزمایشگاه، فضاپیما باری تیانژو ۵ و خدمه شنژو ۱۵ قرار است تا پایان سال جاری میلادی به این پایگاه عظیم مداری برسند.

دومین آزمایشگاه فضایی چین در شرف پرتاب است

درباره آزمایشگاه فضایی ونتیان چین چه می‌دانید؟

چین طی ماه‌های گذشته اولین آزمایشگاه تحقیقاتی خود موسوم به ونتیان(Wentian) را به فضا ارسال کرد. ونتیان که اولین ماژول آزمایشگاهی ایستگاه تیانگونگ است، در ۲۴ ژوئیه توسط موشک سنگین باربری لانگ مارچ ۵ بی از مرکز پرتاب ونچانگ پرتاب شد. این فضاپیمای ۲۳ تنی بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین فضاپیمای چینی است که تا به حال در مدار زمین مستقر شده است و از سه بخش اصلی که شامل یک محفظه کار خدمه، یک کابین هوابند و یک ماژول خدمات بدون فشار است، تشکیل شده است.

پنل‌های خورشیدی منعطف این آزمایشگاه بزرگ‌ترین پنل در نوع خود در چین هستند. زمانی که به طور کامل باز شوند، بیش از ۵۵ متر طول دارند و مساحت آنها نزدیک به ۲۸۰ متر مربع است.

طراح این ماژول گفته است که این ماژول همچنین دارای سه اتاق خواب مجزا و یک بخش مستقل برای بهداشت شخصی است. ونتیان همچنین دارای یک بازوی رباتیک پنج متری است که می‌توان از آن برای جابجایی تجهیزات کوچک و متوسط ​​استفاده کرد.

وزن ماژول تحقیقاتی ونتیان ۲۳ تن و معادل شش فیل بالغ آسیایی است و طول آن نیز ۵۵ متر و قطر آن ۴.۲ متر است. این ماژول دارای هشت کابین علمی است که می‌توان به کابین زیست اکولوژی، کابین زیست فناوری، کابین گرانش متغیر، کابین دستکش(glove cabinet)، کابین ذخیره دمای پایین و سه کابین ذخیره اشاره کرد.

از برنامه‌های تحقیقاتی که قرار است فضانوردان در این ماژول انجام دهند می‌توان به آزمایش حیوانات(مگس میوه و گورخرماهی) و رشد گیاهانی مانند رشادی اشاره کرد.

 هم اکنون سه فضانورد در ایستگاه فضایی تیانگونگ حضور دارند. چین در حال حاضر برای پرتاب ماژول منگتیان(Mengtian) که سومین و آخرین ماژول تیانگونگ است، آماده می‌شود. این ماژول ۵۸.۷ فوتی(۱۷.۹ متر)، تقریبا ۲۰ تن وزن دارد و قرار است در ماه اکتبر پرتاب شود. این ماموریت سومین پرتاب ماژول چین در کمتر از ۱۸ ماه خواهد بود و ایستگاه فضایی T شکل تیانگونگ را تکمیل خواهد کرد. اندازه ایستگاه فضایی تکمیل‌شده تیانگونگ، به همراه فضاپیماهایی که به آن متصل خواهند شد حدود ۲۰ درصد ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷