نیو صدر: مانند آنچه در هفتههای گذشته رخ داده است، همچنان اوجگیری پاندمی در کشور ادامه دارد؛ هنوز هر روز دهها هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا میشوند و زندگیهای بیشتر و بیشتری بخاطر این بیماری به پایان میرسند.
درست مانند هفته گذشته که دو بار رکورد تعداد جانباختگان کروناویروس در کشور شکسته شد و حتی متاسفانه وضع به جایی رسید که در روز دوم شهریور ۷۰۹ نفر بیمار مبتلا به کرونا فوت کردند. در این میان تنها نقطه امید کاهش تعداد مبتلایان کرونا پس از ۱۰ هفته است.
از تاریخ ۲۹ مرداد تا ۴ شهریور نمودارهای کرونا هر کدام روندی متفاوت را طی کردند؛ نمودار مرگ صعودی بود، نمودار بستریهای بیماری تقریبا ثابت ماند و نمودار تعداد مبتلایان وارد یک مسیر سرپایینی شد.
ابتلای ۲۴۵۴۵۲ نفربه کرونا در هفت روز
البته که براساس آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت هنوز هم تعداد مبتلایان کروناویروس در کشور به طرز وحشتناکی بالاست. به طوری که در یک هفته اخیر به طور متوسط هر روز تست کرونای ۳۵۰۶۴ نفر در ایران مثبت شد و تعداد مبتلایان از بین ۲۴ تا ۴۰ هزار نفر نوسان پیدا کرد.
این یعنی در این مدت، هر ثانیه ۳ نفر در ایران به کروناویروس مبتلا شدند.
در مجموع از تاریخ ۲۹ مرداد تا ۴ شهریور، ۲۴۵۲۵۲ نفر در ایران به کووید-۱۹ مبتلا شدند و بالاخره پس از هفتهها در طولانیترین موج کرونا در ایران تعداد مبتلایان بیماری در یک هفته کاهش پیدا کرد. در مقایسه با هفته گذشته تعداد مبتلایان کرونا در کشور ۸.۲۱ درصد کاهش پیدا کرده است.
البته که در مقایسه با قبل همچنان هم وضعیت شیوع ویروس در کشور وحشتناک است. در اوج موچ سوم و چهارم ۹۵ و ۱۶۷ هزار نفر به کرونا مبتلا شده بودند. همچنین تعداد مبتلایان هفت روز اخیر چهار برابر ابتدای موج چهارم است.
پایان زندگیها؛ بیشتر از همیشه
اما متاسفانه این روند در آمار تعداد جانباختگان کروناویروس در کشور دیده نمیشود و اعداد مرگ همچنان در کشور رکورد میزنند. در یک هفته اخیر در روزهای ۳۱ مرداد و ۲ شهریور و با مرگ ۶۸۴ و ۷۰۹ نفر رکورد تعداد فوتیهای کروناویروس در کشور شکسته شد.
همچنین در این بازه زمانی به طور متوسط هر روز زندگی ۶۳۸ نفر از مبتلایان کرونا به پایان رسید. این یعنی تقریبا هر دو دقیقه در ایران یک نفر بخاطر ابتلا به کرونا فوت میکند.
جمع این دو دقیقهها به معنای مرگ ۴۴۶۵ نفر در هفت روز اخیر است. براین اساس برای سومین هفته پیدرپی رکورد تعداد جانباختگان کوید-۱۹ در کشور شکسته شد.
در مقایسه با هفته پیش ۱۰.۵ درصد به تعداد فوتیهای کرونا در کشور اضافه شد. هفته گذشته هم تعداد فوتیها ۱۱.۷ درصد بیشتر شده بود. این طولانیترین روند صعودی نمودار مرگ کرونا در کشور است به طوری که در هشت هفته گذشته هر هفته به تعداد جانباختگان کروناویروس در کشور اضافه شده است.
به گفته متخصصان معمولا حدود دو هفته پس از کاهش آمار مبتلایان تعداد جانباختگان کروناویروس هم کاهش پیدا میکند، به همین دلیل بسیاری امیدوار هستند که از دو هفته آینده تعداد جانهایی که بخاطر کرونا به پایان میرسند کمتر شود.
تعداد بستریها؛ مثل قبل
تعداد بستریهای بیماری کرونا هم در هفته اخیر مانند هفتههای گذشته بود و تغییر چندانی نداشت. به طور میانگین در این مدت هر روز ۴۷۳۴ نفر از مبتلایان کروناویروس در بیمارستانها بستری شدند و حتی در روز دوم شهریور تعداد بستریهای کروناویروس در کشور به ۵۴۸۷ نفر رسید.
براین اساس در مجموع در این مدت ۳۳۱۴۳ نفر از مبتلایان کووید-۱۹ در بیمارستانها بستری شدند و تعداد بستریها نسبت به هفته پیش کاهش اندکی داشت و حدود ۰.۵درصد کاهش پیدا کرد.
یکی از علتهای این موضوع میتواند تکمیل ظرفیت بسیاری از بیمارستانها در بستری بیماران کرونا باشد.
تعداد شهرهای قرمز تغییری نکرده است
در این یک هفته تعداد شهرهایی که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند هم تغییر چندانی نکرد و در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
اسامی آخرین شهرستانهایی که در وضعیت قرمز قرار گرفته بودند از این قرار است؛ اهر، بستان آباد (آذربایجان شرقی)، اشنویه، چالدران (آذربایجان غربی)، نائین (اصفهان)، بدره، چرداول (ایلام)، باخرز، مه ولات (خراسان رضوی)، جاجرم، راز و جرگلان (خراسان شمالی)، رامهرمز، شوشتر، هندیجان (خوزستان)، سرخه (سمنان)، زابل، قصرقند (سیستان و بلوچستان)، ارسنجان (فارس)، کمیجان (مرکزی)، ارزوئیه، راور، رودبار جنوب، ریگان، فاریاب، قلعه گنج (کرمان)، لنده، چرام (کهگیلویه و بویر احمد).
۲۳۵۲۳۷
ثبت دیدگاه