به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، براساس توییتی که این فضانورد در روز ۱۴ سپتامبر منتشر کرد، تمدید این ماموریت باعث میشود که “وند هی” به طور کلی ۳۵۳ روز در فضا به کار و زندگی بپردازد و رکورد جدیدی از طولانیترین اقامت در فضا ثبت کند. رکورد فعلی متعلق به “اسکات کلی” (Scott Kelly) است که ۳۴۰ روز در فضا مانده بود.
“وندهی” در فیلمی که در ایستگاه فضایی گرفته شده میگوید: صادقانه بگویم، هیجان انگیز است. او در ادامه توضیح داده که اقامت طولانی مدت در فضا روشی مهم برای دانشمندان است تا واکنش بدن انسان در سفرهای فضایی طولانی که برای رسیدن به مقاصد دور مانند مریخ ضروری است را درک کنند.
به طور معمول اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی حدود شش ماه و نیم طول میکشد این در حالی است که به گفتهی ناسا سفر رفت و برگشت به مریخ بیش از دو سال طول خواهد کشید.
“بیل نلسون” (Bill Nelson)، رئیس ناسا به دنبال تمدید ماموریت “وندهی” در توییتی نوشت: ممنونم مارک، برای این که خود را وقف ناسا و تحقیقات مربوط به ماموریت آرتمیس و سفر انسان به ماه و مریخ کردی.
این خبر سه هفته پس از آن که ناسا راهپیمایی فضایی خود را به دلیل مشکل پزشکی “وندهی” به تاخیر انداخته بود اعلام شد. بعدها مشخص شد این مشکل پزشکی گرفتگی عصب گردن او بوده است. در این ماموریت “آکیهیکو هوشید” (Akihiko Hoshide) جایگزین شد و “وندهی” ماموریت را از درون ایستگاه فضایی دنبال کرد.
او در ویدیو منتشر شده بیان کرد که تمدید این ماموریت برایش غیر قابل انتظار نبوده است. او افزود: خانواده من برای این موضوع آماده بودند و ما انتظار رخ دادنش را داشتیم. علاوه بر آن این فضانورد بیان کرد که هر روز به مدیتیشن میپردازد و با خانوادهاش گفتگو میکند تا انزوایی که در پی سفرهای فضایی طولانی مدت ایجاد میشود را مدیریت کند.
همتای روسی ناسا نیز قصد دارد در پنجم ماه اکتبر یک فضانورد، یک بازیگر و یک کارگردان را سوار بر کپسول سایوز در سفری دو هفتهای برای فیلمبرداری فیلمی به نام “چالش” به ایستگاه فضایی بفرستد.
“پیوتر دوبروف” (Pyotr Dubrov) نیز همراه “وندهی” تا ماه مارس ۲۰۲۲ در فضا خواهد ماند. این دو در ماه آوریل ۲۰۲۱ به فضا رفتند.
“وندهی” میگوید: من این رکورد را متعلق به خودم نمیدانم بلکه آن را متعلق به برنامه فضایی میدانم و انتظار دارم شکستن این رکورد باعث موفقیت بیشتر برنامه فضایی ما شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه