به گزارشافق کرمانشاه به نقل از مهر از هلث دی نیوز، به گفته محققان، التهاب سیستمیکی که چاقی میتواند در بدن ایجاد کند ممکن است یک عامل محرک در کُند شدن روند بهبودی باشد.
«شاون ایگل»، نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار پژوهشی در بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه پیتزبورگ، گفت: «دانستن این موضوع که فرد دارای چربی اضافی ممکن است شرایط بدتری داشته باشد، میتواند به عنوان نقطه شروعی برای یافتن درمانهای هدفمند خاصی باشد که ممکن است برای کمک به بهبود آن فرد مفید باشد.»
ایگل اشاره کرد: «به خوبی مشخص شده است که چاقی شدید تواناییهای فکری را مختل میکند.»
ایگل مشاهده کرده بود بیمارانی که دارای چربی اضافی بدن بودند، دوران سختتری برای بهبودی از آسیبهای خفیف مغزی (mTBI) داشتند.
وی در ادامه میافزاید: «به خوبی مشخص شده است که التهاب بیشتر پس از آسیب مغزی با پیامدهای بدتر مرتبط است و چاقی اساساً یک بیماری التهابی است.»
به گفته وی، «با این حال، هنگامی که یک بیمار التهاب مغزی طولانی مدت دارد، بهبودی میتواند به تأخیر بیفتد.»
تیم تحقیق با بررسی دو نشانگر زیستی خون – پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا (hsCRP) و پروتئین ششم اینترلوکین (IL-۶) – که با افزایش التهاب سیستمیک و تحریک التهاب در بدن مرتبط هستند، توانستند سطوح التهاب را تعیین کنند.
هنگام آزمایش بیماران، محققان دریافتند افرادی که چاق بودند، غلظت بالاتری از hsCRP در مقایسه با گروه کنترل در دو هفته و شش ماه پس از آسیب داشتند. آنها همچنین غلظت IL-۶ بیشتری در دو هفته، شش ماه و ۱۲ ماه بعد داشتند.
محققان همچنین علائم بیماران را در طول ۶ ماه و ۱۲ ماه ارزیابی کردند و دریافتند که بیماران چاق مشکلات طولانی مدت دارند.
به گفته محققان، مطالعه آینده میتواند مزایای کاهش وزن پس از mTBI را بررسی کند.
ثبت دیدگاه