به گزارش افق کرمانشاه به نقل از کلولندکلینیک، درد عروقی ناراحتی ناشی از مشکلات گردش خون در بدن است. اگر درد یا سنگینی غیرقابل توضیح پا را تجربه کردید، ممکن است درد عروقی باشد. این ناراحتی معمولاً روی ساق پاها یا مچ پاها تأثیر می گذارد، اگرچه ممکن است بازوها یا دستان شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
نام دیگر درد عروقی که پاهای شما را تحت تاثیر قرار می دهد لنگش عروقی است. درد عروقی در بازوهای شما کمتر شایع است، اما هنوز از هر ۱۰ نفری که درد عروقی دارند، ۱ نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.
درد عروقی اغلب مانند یک احساس سنگینی ناراحت کننده یا احساس ضربان است؛ معمولاً روی پاهای شما تأثیر می گذارد و می تواند با راه رفتن یا ورزش کردن بدتر شود.
چه کسانی بیشتر در معرض درد عروقی هستند؟
افراد مبتلا به بیماری های عروقی به احتمال زیاد درد عروقی را نیز تجربه می کنند. بیماری های عروقی در بزرگسالان بالای ۵۰ سال و افراد زیر مشاهده می شود:
- حامله هستند
- سابقه خانوادگی بیماری عروقی داشته باشد
- چاقی داشته باشند
- شرایط دیگری مانند دیابت یا فشار خون بالا دارند که بر عروق خونی آنها تأثیر می گذارد
- سبک زندگی بی تحرک (کم فعالیت) داشته باشند
- برای مدت طولانی بنشینند یا بایستند.
- دخانیات مصرف می کنند
چه چیزی باعث درد عروقی می شود؟
درد عروقی معمولاً نتیجه یک بیماری عروقی است. بیماری های عروقی ممکن است رگ های خونی شما را فشرده یا ملتهب کنند (واسکولیت) یا ممکن است یک رگ خونی باریک یا مسدود شده باشد که جریان خون را کاهش می دهد.
برخی از شایع ترین علل درد عروقی عبارتند از:
- آترواسکلروز
- نارسایی مزمن وریدی
- دیابت
- ترومبوز ورید عمقی (DVT)
- بیماری شریان محیطی (PAD)
- پدیده رینود
- رگهای واریسی
علائم بیماری های عروقی
اگر بیماری عروقی دارید، ممکن است درد عروقی همراه با موارد زیر باشد:
- سردی دست یا پا
- تغییر رنگ نامنظم در انگشتان دست یا پا
- بی حسی
- تورم (ادم)
- مور مور شدن بدن
- ضعف
- زخم هایی که بهبود نمی یابند، به خصوص روی پاهای شما
درد عروقی چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص درد عروقی، پزشک از شما درباره علائمتان میپرسد و یک معاینه فیزیکی انجام میدهد. آنها اغلب به دنبال علائم فیزیکی بیماری های عروقی مانند تغییر رنگ، زخم یا نبض ضعیف در بازو یا ساق پای شما هستند.
پزشک شما همچنین ممکن است از آزمایش هایی استفاده کند که جریان خون شما را ارزیابی می کند، از جمله:
- آرتریوگرام: آنها یک رنگ خاص را به رگ های خونی شما تزریق می کنند، سپس از اشعه ایکس برای بررسی نحوه حرکت رنگ در شریان ها و رگ های شما استفاده می کنند.
- سونوگرافی داپلر: آنها از امواج صوتی برای بررسی سرعت و جهت جریان خون در بدن شما استفاده می کنند.
- آنژیوگرافی رزونانس مغناطیسی : پزشک شما از آهنرباها و امواج رادیویی (MRI) برای بررسی جریان خون شما استفاده می کند. این آزمایشها همچنین ممکن است از رنگ کنتراست برای برجسته کردن شریانها و وریدها استفاده کنند.
درد عروقی چگونه درمان می شود؟
درمان درد عروقی به علائم خاص شما و علت اصلی درد بستگی دارد.پزشک شما ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
- داروها: داروهایی برای کاهش فشار خون، رقیق کردن خون یا جلوگیری از لخته شدن خون ممکن است بیماری عروقی را درمان کرده و درد را برطرف کند.
- آنژیوپلاستی: پزشک شما از یک لوله کوچک و توخالی (کاتتر) و یک بالون برای باز کردن یک شریان مسدود شده استفاده می کند. آنها همچنین ممکن است یک لوله توری کوچک به نام استنت قرار دهند تا به باز نگه داشتن رگ خونی شما در طولانی مدت کمک کند.
- جراحی بای پس : جراح یک رگ خونی سالم را از قسمت دیگری از بدن شما می گیرد و مسیر جدیدی برای جریان خون ایجاد می کند. این مسیر جدید رگ خونی مسدود یا آسیب دیده شما را دور می زند.
چگونه درد عروقی را تسکین دهیم؟
درد عروقی می تواند فعالیت های روزانه شما را مختل کند. اما چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای مدیریت درد انجام دهید، از جمله:
- به طور منظم ورزش کنید، با هدف حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی در هر هفته.
- در طول روز کاری حداقل هر ساعت یک بار بلند شوید و حرکت کنید یا حرکات کششی انجام دهید، به خصوص اگر شغلی کم تحرک دارید.
- جورابهای فشرده بپوشید، به خصوص اگر برای مدت طولانی ایستادهاید یا سفرهای طولانی دارید. جوراب های فشاری جوراب های خاصی هستند که فشار ملایمی به مچ پا و پاهای شما وارد می کنند.
چگونه می توانم خطر درد عروقی خود را کاهش دهم؟
شما می توانید اقداماتی برای پیشگیری از بیماری های عروقی انجام دهید، مانند:
- داشتن یک رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل
- کنترل فشار خون و کلسترول خود با کمک پزشک
- ترک سیگار یا اجتناب از شروع آن
- درمان تهاجمی هر گونه بیماری زمینه ای، مانند دیابت، که می تواند خطر ابتلا به بیماری عروقی را افزایش دهد.
اگر درد عروقی داشته باشم چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
بیماری های عروقی می توانند شرایطی مادام العمر باشند اما شما می توانید آنها را با درمان پزشکی و تغییر سبک زندگی مدیریت کنید. اتخاذ عادات سالم تر و درمان هر بیماری زمینه ای می تواند درد را کاهش دهد و به شما امکان می دهد در فعالیت های معمول خود شرکت کنید.
آیا واسکولیت می تواند باعث درد قفسه سینه شود؟
واسکولیت وضعیت التهاب در رگ های خونی شما است. این یکی از دلایل احتمالی درد عروقی است. برخی از انواع واسکولیت می توانند باعث سفتی و گردن درد شوند. همچنین می تواند باعث درد قفسه سینه شود و همراه با علائم زیر است:
- رنگ در دست ها یا پاهای شما تغییر می کند
- سرگیجه یا سبکی سر
- فشار خون بالا
- خستگی
- سردرد
- مشکلات بینایی
اگر ناراحتی دوره ای در ساق پا یا بازو دارید، ممکن است درد عروقی باشد. درد عروقی از مشکلات عروق خونی و جریان خون شما ناشی می شود. همچنین ممکن است تورم، بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن همراه با درد داشته باشید. خبر خوب این است که انواع تغییرات سبک زندگی و درمان های پزشکی می تواند درد را کاهش دهد و به شما کمک کند به فعالیت های معمول خود بازگردید.
ثبت دیدگاه