به گزارش افق کرمانشاه به نقل ازمدیکال نیوز تودی،تحقیقات منتشر شده در ۱۲ ماه گذشته به سه عامل مهم اشاره کرده است که میتوانند تأثیر زیادی بر طول عمر و سلامت کلی انسانها داشته باشند. این سه عامل شامل رژیم غذایی، ورزش و زندگی اجتماعی سالم است که بر اساس شواهد موجود، توجه به آنها میتواند به افزایش کیفیت و طول عمر زندگی کمک کند.
رژیم غذایی:
مطالعات مختلف نشان دادهاند که انتخابهای درست در رژیم غذایی میتواند عمر را طولانیتر کند. برخی تحقیقات مصرف گوشت قرمز را با افزایش خطر بیماریهای مزمن مانند سرطان روده بزرگ، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط دانستهاند. در عوض، مصرف ماهی به دلیل داشتن سطوح پایینتر از محصولات گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) که باعث التهاب و استرس اکسیداتیو میشوند، توصیه میشود.
همچنین استفاده از جایگزینهای نمک به جای نمک معمولی میتواند به کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و مرگهای زودهنگام کمک کند. در میان رژیمهای مختلف، فستینگ متناوب، رژیم مدیترانهای و کتوژنیک بهویژه برای کاهش روند پیری و تقویت ترمیم سلولی تأثیرگذار هستند.
ورزش:
ورزش یکی دیگر از عادات حیاتی برای افزایش طول عمر است. تحقیقاتی نشان دادهاند که افراد بالای ۴۰ سال که فعالیت بدنی مشابه فعالترین همسالان خود دارند، میتوانند حدود پنج سال به طول عمر خود اضافه کنند. حتی افزایش اندک در فعالیت بدنی میتواند خطر بیماریهای غیرواگیر و مرگ زودرس را کاهش دهد. بهبود قدرت، تراکم استخوان، سلامت قلب و عروق، و عملکرد شناختی از جمله مزایای ورزش منظم هستند.
زندگی اجتماعی:
سلامتی طولانیمدت تنها به رژیم غذایی و ورزش بستگی ندارد؛ بلکه کیفیت زندگی اجتماعی نیز نقش بسیار مهمی ایفا میکند. تحقیقات نشان میدهد که تنهایی میتواند با افزایش خطر بیماریهای مزمن و مرگ زودهنگام مرتبط باشد. بهویژه، افراد مسنی که احساس تنهایی میکنند، در مقایسه با همسالانی که ارتباطات اجتماعی بیشتری دارند، ۲۵ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند.
در نتیجه، تغییرات مثبت در این سه بخش، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و زندگی اجتماعی میتواند نه تنها به بهبود سلامت فردی منجر شود، بلکه به طولانیتر شدن عمر و کاهش خطر بیماریهای مزمن نیز کمک کند.
ثبت دیدگاه