افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
تاثیر بارداری بر وضعیت کلیه‌ها
06 بهمن 1400 - 22:45
شناسه : 17502

محققان “دانشگاه واترلو” کانادا در مطالعه اخیرشان به بررسی تاثیرات بارداری بر کلیه‌ها پرداخته‌اند.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، محققان کانادایی در مطالعه اخیرشان با استفاده از مدل‌های محاسباتی به بررسی تاثیرات بارداری بر کلیه‌ها پرداخته‌اند. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به درک فیزیولوژی کلیه‌ها در دوران بارداری کمک کند.

دانشمندان قصد داشتند بدانند کلیه‌ها در دوران بارداری چگونه تغییر می‌کنند. آنها همچنین تمایل داشتند بدانند چگونه افزایش فشار روی کلیه‌ها می‌تواند به ظهور بیماری‌های دوران بارداری منجر شود. پره اکلامپسی یکی از شرایطی است که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این یک عارضه بارداری است که با فشار خون بالا مشخص می‌شود و ممکن است منجر به آسیب اندام شود. گاهی اوقات، این بیماری کلیه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

“ملیسا استاد”(Melissa Stadt) محقق مقطع کارشناسی ارشد ریاضیات کاربردی در دانشگاه واترلو گفت: چیزی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد این است که حجم پلاسما برای تامین جفت و جنین در حال رشد، افزایش می‌یابد. همچنین عمل احتباس اضافی سدیم و پتاسیم که الکترولیت‌های ضروری در دوران بارداری هستند نیز وجود دارد.

پری-اکلامپسیا از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است که در پنج تا هفت درصد از حاملگی‌ها در کشورهای غربی رخ می‌دهد. این بیماری یکی از علت‌های مهم مرگ و میر مادران باردار می‌باشد که باعث عوارض جنینی و مادری می‌شود.

طی این مطالعه دانشمندان از شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کردند که عملکرد کلیه را در اواسط و اواخر بارداری نشان می‌دهد. این آزمایش‌های درون‌رایانه‌ای چون اساسا در سیلیکون تراشه‌های رایانه‌ای انجام می‌شوند، راهی برای شبیه‌سازی انواع فشار بر روی کلیه‌ها ارائه می‌کنند.

درون‌رایانه‌ای یا این سیلیکو(n silico) به فرایند شبیه‌سازی رایانه‌ای برای سامانه‌های زیستی گفته می‌شود. این روش، یکی از مهمترین و نخستین مراحل، در داروپردازی و داروپژوهی است و پیش از اینکه دارویی ساخته شود، عملکرد آن از طریق الگوهای مدلسازی، نظیر کیوسار یا نظریه تابعی چگالی، ارزیابی می‌شود.

“آنیتا لیتون”(Anita Layton) استاد ریاضیات کاربردی دانشگاه واترلو، گفت: آنچه در مورد مدل‌سازی محاسباتی قدرتمند است این است که می‌توانیم آزمایش‌هایی را انجام دهیم که هرگز نمی‌توانستیم در آزمایش‌های زنده(in live experiments) انجام دهیم. ما به راحتی می‌توانیم یک پارامتر را تغییر دهیم و پیامدهای آن را ببینیم. وقتی مدل مورد نظر را داشته باشیم، می‌توانیم ببینیم این تغییرات چگونه بر بارداری تاثیر می‌گذارد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷