افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 22 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 34224 تعداد نوشته های امروز : 29×
ورود ۵۵۱ هزار پرونده به دادگستری استان کرمانشاه
14 بهمن 1400 - 19:31
شناسه : 17956

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه از ورود ۵۵۱ هزار پرونده به دادگستری استان طی یک ساله گذشته خبر داد و گفت: این آمار به معنی این است که حداقل یک چهارم جمعیت استان درگیر پرونده‌های دستگاه قضایی هستند.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه، پرویز توسلی زاده رییس کل دادگستری استان در نشست خبری با اصحاب رسانه به ورود ۵۵۱ هزار پرونده به دادگستری استان کرمانشاهمناسبت آغاز چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر عملکرد این نهاد را در ۲۸ ماه گذشته تشریح کرد.

وی در این نشست با اشاره به شاخص‌های مهم سند تحول دستگاه قضایی گفت: یکی از این شاخص‌ها کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری است که البته بخش زیادی از آن در اختیار دستگاه قضایی استان نیست به‌طوری‌که ۳۰ درصد از پرونده‌های ورودی مربوط به اختلافات خانوادگی است که باید خارج از دستگاه قضایی حل و فصل شود.

کاهش ۲۶ درصدی زمان رسیدگی به پرونده‌ها

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه به ارائه آمار‌های مقایسه‌ای از عملکرد دادگستری استان از زمان آغاز مدیریت خود تاکنون پرداخت و گفت: از مرداد ۹۸ تا مرداد ۹۹، ۴۳۸ هزار پرونده وارد دادگستری استان کرمانشاه شد که از این تعداد ۴۲۹ هزار پرونده تعیین تکلیف شد، اما از دی‌ماه ۹۹ تا دی‌ماه امسال ۵۵۱ هزار پرونده وارد دادگستری استان شده که نشان دهنده افزایش مشکلات در جامعه و رشد ۲۵ درصدی پرونده‌ها است.

توسلی زاده افزود: با این‌حال پرونده‌های تعیین تکلیف شده در این بازه زمانی بیش‌از ۵۶۷ هزار فقره بوده که در مجموع حاکی از ۵۷ درصد رشد کارکرد مثبت در دادگستری استان کرمانشاه است.

وی خاطرنشان کرد: این رشد کارکرد مثبت در دادگستری کرمانشاه در شرایطی رخ داده‌است که از ابتدای شروع کرونا تاکنون بیش‌از ۶۰۰ نفر از همکاران قضایی استان به این ویروس مبتلا شده و در نتیجه ۵۰ هزار ساعت از نیرو‌های قضایی قادر به ارائه خدمت نبوده‌اند.

توسلی‌زاده درباره «متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها» هم که از دیگر شاخص‌های سند تحول قضایی است، اظهار داشت: در فاصله زمانی مرداد ۹۸ تا مرداد سال ۹۹، برای رسیدگی به هر پرونده ۱۱۰ روز زمان صرف می‌شد و به‌همین دلیل آمار پرونده‌های مسن (پرونده‌هایی که بیش‌از یک سال به طول می‌انجامید)، به بیش‌از ۲۸ هزار پرونده رسید.

وی افزود: از دی‌ماه سال گذشته تا دی‌ماه امسال، زمان متوسط رسیدگی به هر پرونده با ۲۶ درصد کاهش به ۸۶ روز رسیده‌است که منجر به کاهش ۵۱ درصدی پرونده‌های مسن و رسیدن آمار این پرونده‌ها به ۱۲ هزار فقره شده‌است.

تعداد شعبه‌های نامتعارف دیگر شاخص سند تحول قضایی است که توسلی‌زاده به آن اشاره کرد و گفت: به شعبه‌هایی که بیش‌از ۲۰۰ پرونده موجودی دارند، شعبه نامتعارف گفته می‌شود؛ آمار این شعبه‌ها تا مرداد سال گذشته ۱۱۳ شعبه در دادگستری استان بود یعنی حدود ۳۰ درصد از شعب استان نامتعارف بودند، اما در دی‌ماه امسال آمار شعبه‌های غیرمتعارف به ۷۶ شعبه رسیده که نشان دهنده کاهش قابل‌توجه شعب نامتعارف است.

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه درباره جایگاه دادگستری استان در شاخص «رسیدگی الکترونیکی به پرونده‌ها» نیز عنوان کرد: رتبه استان از جایگاه ۲۳ در تیرماه سال ۹۸ به رتبه اول در آذرماه امسال رسیده است.

توسلی‌زاده به آمار ابلاغ الکترونیکی نیز اشاره و بیان کرد: در تیرماه سال ۹۸ حدود ۷۸ درصد از ابلاغ‌های دادگستری استان کرمانشاه الکترونیکی بود که این رقم در آذرماه امسال به بیش از ۹۷ درصد افزایش پیدا کرده است؛ البته با توجه به این‌که تعداد متهمان متواری استان زیاد است امکان رشد بیشتر از این بسیار مشکل است.

وی همچنین با بیان این‌که ثبت دعاوی در ۱۶ کلانتری استان الکترونیک شده است، گفت: هم‌اکنون ۸۱ درصد جلسات دادرسی به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود به‌طوری که تاکنون چهار هزار و ۳۰۳ جلسه دادرسی زندانی‌ها به همین شیوه صورت گرفته‌است.

به گفته رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، بازدید قضات از زندان‌ها نیز به ۲ روش حضوری و الکترونیکی انجام می‌شود و از پنج هزار و ۸۹۲ بازدید امسال، سه هزار و ۹۷۶ بازدید به‌صورت الکترونیکی بوده‌است.

وی همچنین به تحولات مثبت دیگر در حوزه الکترونیک در دادگستری استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در ۱۸ ماه اخیر تعداد دفاتر خدمات قضائی استان از ۱۸ به ۴۰ دفتر افزایش‌یافته که از این تعداد ۱۹ دفتر به سامانه ملاقات مجازی زندانیان تجهیز شده‌است و خانواده‌های زندانیان می‌توانند با حضور در این دفاتر با زندانی خود به‌صورت مجازی ملاقات کنند.

شناسایی ۷۹۱ مجرم خطرناک در استان کرمانشاه

توسلی‌زاده در ادامه نشست خبری به دیگر دستاورد دادگستری استان کرمانشاه در حوزه شناسایی و دسته‌بندی مجرمین حرفه‌ای و پرخطر اشاره کرد و اظهار داشت:تاکنون ۷۹۱ نفر از مجرمان خطرناک و با سابقه شناسایی و مشخصات آن‌ها در اختیار قضات قرار گرفته است که این‌موضوع در صدور آرای مربوط به این افراد در نظر گرفته می‌شود.

رییس کل دادگستری استان در ادامه اظهار داشت: پیگیری و ارتقای شاخص‌های مهم سند تحول قضایی از جمله کاهش موجودی پرونده‌ها و کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی از اولویت‌های ما در دادگستری استان کرمانشاه است، زیرا بدون بهبودی در این دو شاخص، پیشرفت بسیار سخت خواهد بود.

توسلی‌زاده در این زمینه به چندین برنامه دادگستری استان اشاره کرد و گفت: توسعه فرهنگ صلح و سازش، قضازدایی و حل مشکلات با استفاده از نهاد‌های غیرقضایی، کاهش اختلافات بین مردم، استفاده از نهاد میانجی‌گری، بهره بردن از نهاد داوری و مدیریت پرونده‌ها خارج از دستگاه قضایی از جمله برنامه‌های دستگاه قضایی استان برای کاهش موجودی و ورودی پرونده‌ها در دستگاه دادگستری استان است.

وی تحقق این برنامه‌ها را نیازمند همکاری و همراهی مردم دانست و گفت: ما در راستای مدیریت پرونده‌ها در خارج دادگستری به‌عنوان نمونه اقدام به سامان‌دهی بیش‌از پنج هزار مشاور املاک با هدف جلوگیری از جعل و کلاهبرداری کرده‌ایم که این کار برای نخستین‌بار در کشور انجام‌شده است، اما به نتیجه رسیدن آن نیازمند هوشیاری و همراهی شهروندان نیز هست.

صلح و سازش، اولویت دادگستری استان کرمانشاه

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه «صلح و سازش» را از برنامه‌های اساسی و مهم دادگستری استان دانست و بیان کرد: هم‌اکنون در حال راه‌اندازی سامانه‌ای هستیم که امکان ثبت درخواست کمک برای صلح و سازش و حل اختلافات را مهیا کند به این صورت که افرادی که به بن‌بست رسیده و نیاز به کمک دارند می‌توانند با مراجعه به این سامانه از دادگستری برای حل مشکل و اختلاف خود درخواست کمک کنند.

توسلی زاده افزود: مقرر کرده‌ایم از پایان ماه جاری یک رونوشت از تمامی دعاوی حقوقی (مانند توهین، اختلاف ملکی، تصادف و…) به معاونت توسعه حل اختلاف ارجاع تا ابتدا حل مشکل از مسیر صلح و سازش پیگیری شود.

ملاقات مردمی برنامه مستمر دادگستری استان کرمانشاه

وی استمرار ملاقات مردمی را دیگر برنامه مدیران دستگاه قضایی استان برشمرد و گفت: در ۲۸ ماه گذشته بیش‌از ۱۹۵ هزار ملاقات فردی توسط مسئولان دادگستری استان انجام‌شده که یک آمار بی‌سابقه است.

توسلی زاده به همه مدیران اجرایی هم توصیه کرد که موانع دسترسی مردم و ملاقات با شهروندان را بردارند و به‌صورت مستمر با آنان دیدار کنند، زیرا این کار باعث کاهش واسطه‌گری و فساد در جامعه خواهد شد.

وی همچنین کاهش جمعیت کیفری را از دیگر برنامه‌های دادگستری استان کرمانشاه برشمرد و گفت: به اعتقاد ما زندان فقط باید درباره جرایم مهم و به اندازه ضرورت استفاده شود، زیرا زندانی کردن افراد پیامد‌های متعدد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه همچنین در پاسخ به سوالاتی درباره افزایش نگرانی‌ها از رشد آمار تیراندازی و قتل در استان نیز اظهار داشت: ما برای سلاح، برنامه ویژه‌ای داریم که در دو بخش کنترل ورود سلاح به استان و وقوع تیراندازی‌ها در حال پیگیری است به‌طوری‌که درصددیم با دستگیری سرشبکه‌های ورود سلاح، دسترسی راحت به سلاح را تا حدود زیادی مسدود کنیم و از سوی دیگر با برخورد سخت با کسانی که اقدام به تیراندازی با سلاح گرم می‌کنند، وقوع این جرم را در استان کاهش دهیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷