به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، چراغهای راهنمایی به طور معمول براساس قوانین از پیش تعیین شده و حلقههای القایی تعبیه شده در جادهها تغییر رنگ میدهند. براساس تحقیقات جدید، استفاده از هوش مصنوعی در این چراغها میتواند جریان حرکت ماشینها را سریعتر و روانتر کند.
این مطالعه به عنوان بخشی از پروژه “KI۴LSA” آلمان انجام گرفته است و بودجه آن توسط وزارت فدرال حمل و نقل و زیرساختهای دیجیتال آلمان و چندین شرکای دیگر تامین شده است.
یکی از این شرکا موسسه الکترونیک نوری جامعه فرانهوفر است که به تازگی دوربینهایی با وضوح بالا و حسگرهای راداری در یک تقاطع شلوغ که با چراغ راهنمایی کنترل میشود در شهر لمگو(Lemgo) نصب کرده است.
در طول زمان، این سیستم تعداد خودروهایی که پشت چراغ منتظر بودند، مدت زمانی که هر خودرو باید منتظر میماند و متوسط سرعت عبور هر خودرو از تقاطع را ثبت کرد. از این دادهها برای آموزش یک الگوریتم رایانهای مبتنی بر یادگیری ماشینی استفاده شد.
این الگوریتم به طور مجازی الگوهای مختلف تغییر رنگ چراغ را آزمایش کرد تا دریابد کدام یک عملکرد بهتری در کاهش زمان انتظار خودروها پشت چراغ دارد.
براساس شبیهسازیهای رایانهای، بهترین الگوی مبتنی بر هوش مصنوعی قادر به بهبود جریان ترافیک بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
محققان اذعان دارند که شبیهسازیها ممکن است به طور کامل با شرایط زندگی واقعی مطابقت نداشته باشند. با در نظر گرفتن این موضوع، این الگوریتمها روی چراغهای راهنمایی واقعی در تقاطعها مورد استفاده قرار خواهند گرفت و ممکن است براساس یافتههای محققان تطبیق داده شود.
در پروژه “KI۴PED” جامعه فرانهوفر و سایر شرکا قصد دارند تا علاوه بر کاهش زمان انتظار، زمان عبور عابران را بهبود بخشند. از حسگرهای لیدار (LiDAR) نیز برای ارزیابی سرعت راه رفتن عابرین پیاده استفاده خواهد شد و اطمینان حاصل میشود که عابرین فرصت مناسب برای عبور ایمن از خیابان در اختیار دارند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه