به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، یک طرفدار واقعی شخصیت ابرقهرمانی “بتمن” میداند که با ارزشترین دارایی او در زرادخانه مخصوص مبارزه با جرم و جنایتش، یک خودروی نمادین با هیبت مخصوص به خود موسوم به “بتموبیل” است و هر کسی که فیلم “بتمن” را دیده یا یک کتاب کمیک از او خوانده باشد، به احتمال زیاد خودش آرزوی داشتن یک “بتموبیل” را کرده است.
اکنون “انگوین داک چانگ” فارغ التحصیل ۲۳ ساله از دانشگاه معماری “هانوی” به همراه تیم طراحی، معماری، مکانیکی و مهندسی خود تصمیم گرفته است این رویا را به واقعیت تبدیل کند و اولین “بتموبیل” برقی کاملاً کارآمد در جهان را ساخته است.
“انگوین” میگوید، این خودرو را بر اساس نسخهای از “بت موبیل” که “کریستوفر نولان” در فیلم خود از این خودروی نمادین به نمایش درآورد، ساخته است تا یک وسیله نقلیه برقی کاملاً عملیاتی با قابلیت رسیدن به سرعت آزادراهی بسازد. وی میگوید که نسخه “نولان” را به دلیل طراحی بهینه، آفرود و شبیه به تانک آن انتخاب کرده است.
تیم طراحی این خودرو، ساختمان آن را با اسکلت فولادی ساخت و سپس با پنلهای زرهی، بدنه آن را تکمیل کرد. “انگوین” و تیمش برای ساخت این بتموبیل الکتریکی از ترکیبی از موادی مانند “آکریلونیتریل بوتادین استایرن”(abs)، کامپوزیت، فولاد و فیبر کربن استفاده کردند.
آکریلونیتریل بوتادین استایرن نوعی پلیمر گرمانرم است که از از پلیمریزاسیون استایرن و اکریلونیتریل در حضور پلی بوتادین به دست میآید و دارای ساختاری آمورف است. این ماده به دلیل قیمت مناسب و همچنین خواص متعادل مکانیکی، حرارتی و شیمیایی در زمره پر مصرفترین مواد اولیه پلاستیکی محسوب میشود. این ماده دارای استحکام ابعادی و مقاومت حرارتی خوب و نیز مقاومت بالا در برابر ضربه است. این پلیمر بسیار مقاوم برابر خراشیدگی است. این ماده عمدتاً در لولههای حمل مواد نفتی، لولهها، وسایل خانه، اثاثیه، مبلمان، ترکیبات وسایل خودرو، تلفن و تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد.
در حالی که برخی از قسمتهای این خودرو، دستساز هستند، برخی دیگر برای دقت بیشتر به صورت سهبعدی چاپ شدهاند.
در نهایت با وجود اینکه این “بتموبیل الکتریکی” میتواند اصطلاحا با سرعت بزرگراهی حرکت کند، وزنی کمتر از ۶۰۰ کیلوگرم دارد.
بر خلاف ظاهر “بتموبیل” که مخوف و مرگبار به نظر میرسد، شاید بارزترین ویژگی آن، پایداری آن به لطف موتور الکتریکی لیتیوم-یونی آن باشد که رسیدن به حداکثر سرعت ۱۰۴ کیلومتر در ساعت را ممکن میکند.
با اینکه تا همین جا هم طراحی این خودروی منحصر به فرد، چشمگیر به نظر میرسید، اما با این حال “انگوین” میخواست فراتر عمل کند و تصمیم گرفت ویژگیهای اضافی را در این “بتموبیل” الکتریکی بگنجاند. بنابراین آن را با دربهای هیدرولیک اتوماتیک با قابلیت کنترل از راه دور و چهار دوربین تاکتیکی برای دید نزدیک به ۳۶۰ درجه و یک صندلی سرنشین تجهیز کرد.
این وسیله نقلیه که به عنوان اولین و تنها “بتموبیل الکتریکی” جهان لقب گرفته است، در گالری خودروی “ون داریل”(VAN DARYL) واقع در شهر “هو چی مین” در ویتنام به نمایش گذاشته شده است.
“انگوین” میگوید: من در کودکی طرفدار ابرقهرمانها به ویژه “بتمن” بودم. وقتی بزرگ شدم، همیشه میخواستم یک “بتموبیل” بسازم.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه