به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، در مقالهای که در مجلهی “PLOS Neglected Tropical Diseases” منتشر شده است، محققان فناوری زیستپزشکی دانشگاه ریدینگ (Reading) از کیت تشخیصی به نام “Cygnus” برای تشخیص تب دنگی استفاده کردند که به میزان قابل توجهی نسبت به کیتهای تست سریع آمار بهتری را نشان میداد.
این تیم با همکاری با دانشگاهیان و پزشکان در تایلند این تست را در کنار تستهای قدیمیتر مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که تستهای جدید با ۸۲ درصد حساسیت بالینی تستهای سریع را که ۷۴ درصد حساسیت داشتند، شکست میدهند و حساسیت آنها تقریبا مشابه تشخیصهای آزمایشگاهی بیمارستانی است. علاوه بر آن این دستگاهها ۱۰ اندازهگیری انجام میدهند که این امکان را فراهم میکنند تا تشخیص دهیم که فرد به کدام یک از چهار نوع مختلف ویروس دنگی مبتلا شده است.
دکتر “سارا نیدز” (Sarah Needs)، دانشیار پژوهشی پسا دکتری نویسنده اصلی این مقاله است. او میگوید: این مقاله پتانسیل قابل توجهی برای استفاده از تستهای ریزسیالشناسی (microfluidic) “آزمایشگاه روی نوار” (lab on a strip) نشان میدهد که میتوان از آنها در ترکیب با تلفنهای هوشمند استفاده کرد و از تستهای سریع قدرتمندتر هستند. این تستها علاوه بر ارزان بودن به کاربران اجازه میدهند تا چندین هدف مختلف را با استفاده از یک نمونه آزمایش کنند و بنابراین آنها برای تشخیص چند بیماری و نه تنها یک بیماری مفید هستند.
“آزمایشگاه روی نوار”
این تست تشخیصی جدید که برای تحقیقات ساخته شده است از فناوری “آزمایشگاه روی نوار” استفاده میکند که ۱۰ آزمایش یا بیشتر را با مقدار بسیار کمی از نمونه که میتواند خون، ادرار یا بزاق باشد، انجام میدهد.
تستهای توسعه یافته برای این تحقیق به طور خاص برای تشخیص تب دنگی که سالانه حدود ۴۰۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار میدهد، ایجاد شدهاند. اگرچه بیشتر موارد ابتلا به این بیماری خفیف هستند، اما عفونت به ویروس دنگی میتواند منجر به عوارض قابل توجه و حتی مرگ شود. تب دنگی میتواند در کودکان شدیدتر باشد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه