افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
“استارلاینر” آخر هفته بدون سرنشین به ایستگاه فضایی می‌رود
24 اردیبهشت 1401 - 23:44
شناسه : 23407

کپسول “استارلاینر” ساخته شرکت “بوئینگ” بالاخره اواخر این هفته می‌تواند به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، با نزدیک شدن به پنجره پرتاب کپسول “استارلاینر” بوئینگ، این شرکت به دلیل مشکلاتی که تاکنون آن را از انجام پروازهای سرنشین‌دار به ایستگاه فضایی بین‌المللی و رقابت دوشادوش با شرکت “اسپیس ایکس” بازداشته، در حال بررسی طراحی مجدد دریچه‌های پیشرانه کپسول است.

“بوئینگ” به لطف قراردادی به ارزش تقریبی ۵ میلیارد دلار، در حال توسعه فضاپیمای “استارلاینر” است که تحت برنامه خدمه تجاری ناسا منعقد شده است و پرتاب بعدی آن موسوم به “OFT-۲” برای روز پنجشنبه این هفته ۱۹ مه برنامه‌ریزی شده است.

اگر این پرتاب موفقیت‌آمیز باشد، “استارلاینر” که در این پرواز، بدون سرنشین خواهد بود، تقریباً یک روز بعد در تاریخ ۲۰ مه به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهد شد.

تاکنون مشکلات متعددی توسعه و اولین پرواز سرنشین‌دار “استارلاینر” را به تاخیر انداخته است. در سال ۲۰۱۹ یک نقص نرم افزاری مانع از رسیدن اولین پرواز آزمایشی مداری آن به ایستگاه فضایی بین‌المللی شد.

در ماه اوت گذشته نیز قبل از پرتاب دوم، مشکلی در سوپاپ پیشرانه مشاهده شد و ۱۳ دریچه از ۲۴ دریچه اکسید کننده مسئول حرکت “استارلاینر” دچار خوردگی ناشی از رطوبت در محل پرتاب شد و آسیب دید.

“مارک ناپی” مدیر برنامه خدمه تجاری بوئینگ در جریان یک کنفرانس خبری گفت: مسئله‌ی بازطراحی سوپاپ‌ها قطعا روی میز است. زمانی که تمام اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آوریم، این تصمیم را خواهیم گرفت.

وی افزود: ابتدا “بوئینگ” می‌خواهد کمی آزمایشات بیشتری انجام دهد تا درک بهتری از نحوه تشکیل این نیترات‌ها درون دریچه‌ها پیدا کند و این نتایج به طراحی مجدد بالقوه کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: ما برای ماموریت “OFT-۲” بسیار مطمئن هستیم که سیستمی داریم که به درستی عمل می‌کند.

برخلاف مشکلات جاری، “بوئینگ” تلاش بعدی خود را در آزمایش پرواز مداری “OFT-۲” که در حال حاضر برای پرتاب در تاریخ ۱۹ مه از پایگاه “کیپ کاناورال” در فلوریدا برنامه‌ریزی شده است، انجام خواهد داد. بوئینگ برای این تلاش، یک راه حل موقت برای مشکل سوپاپ‌ها انتخاب کرده و یک درزگیر روی دریچه‌ها قرار داده است.

اگر “OFT-۲” طبق برنامه پیش برود، “بوئینگ” یک آزمایش پرواز سرنشین‌دار را هدف قرار می‌دهد، اگرچه این امر ممکن است با طراحی مجدد سوپاپ‌ها به تعویق بیفتد، زیرا شرکت احتمالاً باید پس از طراحی مجدد سوپاپ‌ها، “استارلاینر” را آزمایش کند.

“بوئینگ” راه زیادی برای رسیدن به رقیب خود “اسپیس‌ایکس” دارد، چرا که ناسا سال گذشته فضانوردانی را که قرار بود با “استارلاینر” به ایستگاه فضایی بروند، با کپسول “دراگون” شرکت “اسپیس‌ایکس” راهی کرد. “اسپیس‌ایکس” در حال حاضر هفت پرواز فضایی انسانی را انجام داده است که چهار مورد از آنها برای ناسا و دو مورد از آنها پرتاب‌های خصوصی بوده‌اند.

اگر همه چیز طبق برنامه‌ریزی پیش برود، “استارلاینر” در ۱۹ مه سوار بر یک موشک “اطلس V” در ساعت ۱۸:۵۴ به وقت محلی پرتاب می‌شود.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷