به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پنجمین پرواز فضایی سرنشیندار شرکت “بلو اوریجین” در روز جمعه ۲۰ مه انجام نخواهد شد.
شرکت “جف بزوس” پرتاب کپسول “نیو شپرد”(New Shepard) در ماموریتی موسوم به “NS-21” را لغو کرد.
این شرکت در توییتر اعلام کرد: در طول بررسیهای نهایی فضاپیما مشاهده کردیم که یکی از سیستمهای پشتیبان “نیو شپرد” انتظارات ما را برای عملکرد مناسب برآورده نمیکند. اکنون پرتاب “NS-21” را که در ابتدا برای جمعه برنامهریزی شده بود، با احتیاط فراوان به تعویق میاندازیم. منتظر خبرهای بیشتر باشید.
اکنون این ماموریت که ابتدا قرار بود در تاریخ ۲۹ مارس انجام شود، ۲۰ مه را نیز پشت سر خواهد گذاشت و باید منتظر اعلام تاریخ جدید برای انجام آن بمانیم.
ماموریت “NS-21” قرار است ۶ نفر را از سایت پرتاب “وست تگزاس” شرکت “بلو اوریجین” به یک سفر کوتاه به فضای زیر مداری بفرستد. یکی از مسافران، “کاتیا اچازارتا”(Katya Echazarreta) است که اولین فرد مکزیکی تبار خواهد بود که به مرز نهایی زمین میرسد. دیگری، “ایوان دیک”(Evan Dick) نیز اولین سرنشین “نیو شپرد” خواهد بود که قرار است برای بار دوم این سفر جادویی را تجربه کند. وی در مأموریت “NS-19” که در ۱۱ دسامبر ۲۰۲۱ انجام شد نیز حاضر بود.
“نیو شپرد” از یک موشک و یک کپسول تشکیل شده است که هر دو قابل استفاده مجدد هستند. این موشک مدت کوتاهی پس از بلند شدن، فرودهای عمودی را انجام میدهد و کپسول کمی بعد برای فرودهای نرم و با کمک چتر نجات به زمین بازمیگردد.
هر ماموریت “نیو شپرد” تقریباً ۱۱ دقیقه از بلند شدن از زمین تا فرود کپسول روی زمین طول میکشد. مسافران چند دقیقه حالت بیوزنی را تجربه میکنند و میتوانند زمین را در تقابل با تاریکی فضا ببینند.
گفتنی است که ما نمیدانیم که این تجربه چقدر هزینه در بردارد، چرا که “بلو اوریجین” هنوز قیمت بلیت گردشگری فضایی خود را اعلام نکرده است.
همانطور که از نام این ماموریت پیداست، “NS-21” بیست و یکمین پرواز کلی برای “نیو شپرد” و “بلو اوریجین” خواهد بود. این شرکت تا به امروز چهار ماموریت سرنشیندار را انجام داده است که در ژوئیه ۲۰۲۱، اکتبر ۲۰۲۱، دسامبر ۲۰۲۱ و ۳۱ مارس سال جاری میلادی انجام شده است.
“بلو اوریجین” تنها شرکتی نیست که برای پروازهای زیرمداری صندلی میفروشد. شرکت “ویرجین گلکتیک”(Virgin Galactic) متعلق به “ریچارد برانسون” نیز این کار را انجام میدهد. این شرکت نیز تاکنون چهار پرواز فضایی سرنشیندار انجام داده است، اما همه آنها ماموریتهای آزمایشی بودهاند و قرار است پروازهای تجاری خود را در اوایل سال ۲۰۲۳ آغاز کند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه