به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، سیارکی به وسعت ۱.۸ کیلومتر(۱.۱ مایل) شب گذشته(۲۷ مه) با فاصلهای حدود ۱۰ برابر فاصله بین زمین و ماه از کنار زمین گذشت.
این سیارک که با نام سیارک “۷۳۳۵(۱۹۸۹ JA)” شناخته میشود، تقریباً چهار برابر ساختمان “امپایر استیت” است و بزرگترین سیارهای است که تاکنون در سال ۲۰۲۲ از کنار سیاره ما عبور کرده است.
تماشاگران آسمان میتوانستند به لطف یک همکاری جدید که شامل ادغام تلسکوپهایی در شیلی، استرالیا و رم ایتالیا موسوم به “پروژه تلسکوپ مجازی” است و تصویری از آن در میان خبر قرار داده شده است، این رویداد را به صورت آنلاین مشاهده کنند.
این سیارک در نزدیکترین حالت، در فاصله چهار میلیون کیلومتری(۲.۵ میلیون مایلی) با زمین قرار داشت و برخلاف اندازه بزرگ ۱.۸ کیلومتری خود، هیچ تهدیدی برای سیاره ما نبود و آنقدر درخشان بود که بتوان آن را در تلسکوپهای با اندازه متوسط نیز دید.
بهبود ردیابی این صخرههای فضایی نسبتاً کوچک به این معنی است که ما در شناسایی هرگونه برخورد احتمالی، قبل از وقوع آن بهتر عمل میکنیم، به همین دلیل است که شاید به نظر برسد که این روزها سنگهای فضایی زیادی در حال عبور از کنار ما هستند.
در حالی که سیارک “۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA)” از نظر فنی تحت عنوان یک سیارک “بالقوه خطرناک” طبقهبندی میشود، اما این به معنای یک تهدید قریب الوقوع برای سیاره ما نبود. این نام و طبقهبندی به سیارکهایی که بزرگتر از ۱۵۰ متر(۴۹۲ فوت) هستند و فاصلهای که به زمین نزدیک میشوند و البته چند عامل دیگر اشاره دارد.
آژانسهای فضایی و تلسکوپهای سراسر جهان، سنگهای فضایی را زیر نظر دارند که شامل دفتر هماهنگی دفاع سیارهای ناسا نیز میشود.
گفتنی است که ناسا هنوز هیچ تهدید فوری و جایی برای نگرانی در ۱۰۰ سال آینده مبنی بر برخورد یک سیارک با زمین پیدا نکرده است، اگرچه در هر صورت با دقت آسمان را زیر نظر دارد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه