به گزارش صدا و سیما مرکزکرمانشاه، احسان باقرخانی گفت: تعدادی از این افراد بیمه شده تأمین اجتماعی هستند و برخی از بافندهها در قالب کارگاههای متمرکز زو نیمه متمرکز فرش تولید میکنند.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته با هماهنگی دستگاههای اجرایی زنجیره ارزش از پشم تا فرش در استان کامل شده است عنوان کرد: پشمهای استان که از مرغوبیت خاصی در استان برخوردار هستند از استان خارج نمیشوند و واحد پشم شویی با همت بخش خصوصی ایجاد شده و بخش عمده پشم استانهای همجوار را نیز شست و شو میدهند.
باقرخانی با اشاره به اینکه واحد نخ ریسی در استان راهاندازی شده و واحد رنگریزی نیز تا حدودی فعال شده است گفت: اساتیدی در استان در حوزه نقشه فعالیت میکنند و با توجه به شیوع کرونا برخی از کارگاهها تعطیل شدند، اما حدود یک سوم جمعیتی که کارت بافندگی دارند فعال هستند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان کرمانشاه افزود: سالانه نزدیک به ۱۰۰ هزار مترمربع فرش در استان تولید میشود و فرشهای استان نقشههای خاص دارند و در سطح بینالملل متقاضی بسیار دارند.
وی با اشاره به اینکه وضعیت فرش باقی در استان مناسب است، اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه بسیار است گفت: ۵۸۸۷ نفر در حوزه فرشبافی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که مربوط به سالهای گذشته است و دولت باید ردیف اعتباری را برای بیمه تأمین اجتماعی در نظر بگیرد که سایر قالیبافان نیز بیمه شوند.
باقرخانی افزود: بنابر دلایلی بیمه قالی بافان جدید قطع شده، اما ما با استفاده از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر افراد تحت پوشش قرار میگیرند و اکنون حدود ۱۹ هزار ۴۲۳ نفر از طریق این صندوق بیمه شدهاند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان کرمانشاه بیان کرد: کمبودی از نظر مواد اولیه بافت فرش وجود ندارد، اما به طور طبیعی نرخ دستمزد افزایش یافته و به دو برابر رسیده است
صفحه اصلی » گروه » اخبار مهم روز کرمانشاه
معاون توسعه تجارت سازمان صمت استان کرمانشاه گفت: ۹۰ هزار نفر در استان کرمانشاه کارت قالیبافی دارند که بیش از ۳۰ هزار نفر از آنها در حال فعالیت هستند .
ثبت دیدگاه