افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
“استارشیپ” آماده پرواز در ماه آینده است
25 خرداد 1401 - 23:44
شناسه : 24929

احتمال دارد که موشک غول‌پیکر “استارشیپ” شرکت “اسپیس ایکس” اواسط تابستان سال جاری به مدار پرتاب شود.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، موشک “استارشیپ” از یک پیشران مرحله اول بزرگ به نام “سوپرهوی”(Super Heavy) و یک فضاپیمای در بخش بالایی با ارتفاع ۱۶۵ فوت(۵۰ متر) به نام “استارشیپ” تشکیل شده است. “اسپیس ایکس” در حال توسعه وسیله نقلیه‌ای است که افراد و محموله‌ها را به ماه، مریخ و سایر مقاصد در سراسر منظومه شمسی ببرد.

این شرکت تعداد انگشت‌شماری پرواز آزمایشی در ارتفاع بالا را با نمونه‌های اولیه “استارشیپ” از پایگاه فضایی “استاربیس”(Starbase)، در تگزاس جنوبی در نزدیکی روستای بوکا چیکا(Boca Chica) به انجام رسانده است و اکنون در حال آماده شدن برای انجام اولین پرواز آزمایشی مداری این موشک است. ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت “اسپیس ایکس” می‌گوید ممکن است که این پرتاب به زودی انجام شود.

این کارآفرین میلیاردر روز گذشته(۱۴ ژوئن) در توییتر نوشت: “استارشیپ” ماه آینده آماده پرواز خواهد بود. من اواخر شب گذشته در(تاسیسات) “high bay” و “mega bay” بودم و پیشرفت را بررسی می‌کردم.

ماسک در توییت دیگری اضافه کرد: ما در ماه اوت، دومین “استارشیپ” را آماده پرواز خواهیم کرد و پس از آن ماهانه پرتاب خواهیم داشت.

بیشتر کار آماده سازی شامل ساخت و آزمایش موتورهای رپتور است که نیروی “استارشیپ” را تامین می‌کنند. ماسک گفته است که هر پیشران “سوپرهوی” دارای ۳۳ رپتور و هر فضاپیمای “استارشیپ” شش مورد از آن‌ها را خواهد داشت.

با همه این موارد، از نظر آمادگی سخت افزاری، پرواز “استارشیپ” در ماه ژوئیه تضمین شده نیست. “اسپیس‌ ایکس” هنوز نیاز به دریافت مجوز پرتاب از اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA) دارد. و گرفتن این مجوز لزوما آسان نخواهد بود.  به تازگی یک ارزیابی محیط زیستی بر فعالیت‌های “استارشیپ” در پایگاه “استاربیس” انجام شده که طی آن “اسپیس‌ ایکس” باید ۷۵ اقدام باید برای کاهش تأثیر پرتاب‌های خود بر مناطق اطراف پایگاه فضایی انجام دهد.

البته این مجوز، بدون شرط نیست. به عنوان مثال “اسپیس‌ ایکس” باید از این پس، پرتاب‌های خود را زودتر اطلاع دهد. همچنین باید با هماهنگی زیست‌شناسان و آژانس‌های ایالتی و فدرال، بر اثرات روی حیات وحش و پوشش گیاهی منطقه نظارت مشترک داشته باشد و در عین حال اطمینان حاصل کند که همه زباله‌های حاصل از پرتاب‌های فضایی به شکل ایمن از زیستگاه‌های حساس حذف می‌شوند. دیگر نکته قابل توجه این است که میزان روشنایی در منطقه باید به گونه‌ای تنظیم شود که تأثیر آن بر حیات وحش کاهش یابد.

از دیگر اقدامات لازم که باید توسط “اسپیس‌ ایکس” انجام شود این است که این شرکت، بسته شدن بزرگراهی را که در نزدیکی محل پرتاب است، محدود کند تا مردم عادی همچنان بتوانند به ساحل اطراف بروند و از پناهگاه حیات وحش در آن منطقه لذت ببرند.  

اگر همه چیز به خوبی پیش برود، این وسیله نقلیه می‌تواند طی چند سال آینده بسیار دورتر از مدار پرواز کند. ناسا “استارشیپ” را به عنوان اولین فرودگر ماه برای برنامه “آرتمیس” خود انتخاب کرده که هدف آن دوباره پا نهاندن بر روی قمر زمین در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ است. “ماسک” ابراز خوش‌بینی کرده است که “استارشیپ” می‌تواند پرتاب انسان‌ها به مریخ را در همان بازه زمانی آغاز کند.

انتهای پیام 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷