افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟
02 مرداد 1401 - 4:07
شناسه : 26462

با توجه به این که امروزه سبک زندگی مردم اغلب به صورت آپارتمان نشینی شده است، یک سری مشکلاتی را نظیر مزاحمت ناشی از نگهداری حیوان خانگی برای ساکنین آن به وجود می‌آورد.

پ
پ

گروه زندگی ایرنا- با رونق گرفتن زندگی آپارتمان نشینی، به مراتب زندگی در سطح شهر با مشکلاتی همراه شده است و افراد ساکن در یک ساختمان به دلایل مختلف باهم دچار اختلاف و درگیری می‌شوند. اینگونه مسائل در شهرهای بزرگ بیشتر اتفاق می‌افتد که باید راه حل درست و سنجیده در این زمینه اتخاذ شود.

در واقع می‌توان گفت که در حال حاضر اغلب مردم در ساختمان‌هایی با تعداد واحد بالا در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند که طبیعتا عدم رعایت مقررات آپارتمان توسط یکی از واحدهای ساختمان می‌تواند موجبات ایجاد دردسرهای فراوان برای سایر همسایگان شود. در ارتباط با ایجاد مزاحمت توسط همسایه می‌تواند عوامل مختلفی دخیل باشد اما طبق قانون اگر همسایه‌ای موجبات آزار و اذیت سایرین را فراهم می‌کند، این امکان برای سایر همسایگان وجود دارد تا از طریق روش‌های قانونی اقدام به طرح شکایت کنند.

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت مستاجر و یا مالک چه حکمی دارد؟

دلایلی که منجر به سلب آرامش و آسایش ساکنین آپارنمان شود، متعدد است که در قانون روش‌هایی برای ثبت شکایت و پیگیری اینگونه مسائل پیش‌بینی شده است. فردی که با انجام یک سری از رفتارهای خاص برای ساکنین آپارتمان مزاحمت ایجاد می‌کند، باید راه حل مناسبی در این اتخاذ شود تا دیگر شاهد مزاحمت فرد خاطی نباشیم. ایجاد سر و صدا جز دلایل اصلی است که منجر به شکایت از همسایه مزاحم می‌شود. ایجاد سر و صدا می‌تواند به طریق مختلف صورت گیرد که در هر صورت اگر آسایش مردم بر هم ریزد، باید از راه‌های قانونی اقدامات لازم جهت طرح شکایت قانونی را انجام دهند. یکی از مواردی که در اغلب مواقع شاهد نارضایتی ساکنین آپارتمان هستیم، بحث نگهداری حیوانات خانگی است. سبک زندگی امروزه کاملا با گذشته فرق کرده است و در حال حاضر بسیاری از خانواده‌ها به دلیل علاقه شدیدی که به حیوانات دارند، آن‌ها را در منزل خود نگهداری می‌نمایند. نگهداری حیوانات در منزل سبب بروز مشکلات فراوان برای اهالی کل ساختمان می‌شود. یکی از اختلافات بین مالک و مستاجر به این موضوع ارتباط دارد. در صورت موافقت مالک، نگهداری حیوان در منزل مشکل قانونی نداشته اما اگر موجبات آزار و اذیت خود مالک و سایر واحدهای آپارتمانی را به وجود آورد، طبیعتا ادامه دادن با این شیوه کمی دشوار می‌شود. جهت آشنایی با بحث شکایت از همسایگانی که اقدام به نگهداری حیوانات خانگی کرده و راه‌های ثبت شکایت در این زمینه در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟

مشکلات نگهداری حیوان خانگی برای اهالی آپارتمان

بر اساس توضیحات ارائه شده در بخش مقدمه، زندگی آپارتمان نشینی طبیعتا یک سری مشکلاتی را برای ساکنین آن به وجود می‌آورد. با توجه به این که در طبقات ساختمان تعداد واحدهای زیادی وجود دارند، وجود کوچترین مزاحمت می‌تواند زمینه مزاحمت و اختلاف بین سایرین را فراهم کند. برای زندگی در آپارتمان باید مقررات مربوطه به درستی رعایت شود. نقض اجرای قوانین آپارتمان نشینی موجب خواهد شد تا برای همسایگان یک سری مشکلاتی به وجود آید. جدای از بحث رعایت قوانین آپارتمان نشینی، فرهنگ سازی در این زمینه بسیار مهم است. در صورتی که یکی از واحدهای آپارتمان، قوانین مربوط را رعایت نکند و با انجام کارهایی منجر به آزار و اذیت برای واحدهای دیگر ساختمان شود، شرایط زندگی برای کل مجموعه ساختمان مشکل می‌شود. جدای از بحث این که نگهداری حیوان خانگی می‌تواند سبب سر و صدا و آزار و اذیت فراوان گردد، این احتمال هست که امنیت همسایگان به خطر افتد. طبیعتا نگهداری حیوانات خانگی یک سری مشکلاتی را برای اهالی ساختمان به وجود می‌آورد. البته در قانون نگهداری حیوانات در منزل منع نشده است اما به دلیل آن که ضابطه خاصی در این زمینه وجود ندارد، مالک یا مستاجر ساختمان توجه خاصی به اینگونه مسائل ندارند. همسایه‌ای که قصد دارد در ساختمان خود حیواناتی را نگهداری نماید، باید ابتدا این موضوع را با ساکنین ساختمان در میان بگذارد. در صورتی که حتی یکی از اهالی ساختمان با چنین امری مخالفت داشته باشد، ادامه و انجام چنین کارهایی با مشکلات فراوان مواجه می‌شود.

در حال حاضر بسیاری از مردم در منزل خود حیواناتی مانند سگ نگهداری می‌کنند و هیچگونه آزار و اذیتی را برای همسایگان دیگر به وجود نمی‌آورد. در واقع نگهداری حیوان خانگی به این شیوه مشکل خاصی ندارد اما اگر این قضیه سبب مزاحمت برای ساکنین آپارتمان شود، منجر به بروز اختلاف بین طرفین خواهد شد. مزاحمت به دلیل نگهداری حیوان خانگی یکی از دلایل رایج شکایت از همسایه محسوب می‌شود. به دلیل آن که یکی از واحدهای آپارتمان در منزل خود حیوان خانگی نگهداری می‌کند و باعث آزار و اذیت سایر همسایگان می‌شود، زمینه شکایت از آن فراهم می‌شود. اگر قصد دارید که از اهالی آپارتمان که اقدام به نگهداری حیوان خانگی نموده و این مسئله سبب آزار و اذیت شما می‌شود، شکایت کنید، راه‌های مختلفی وجود دارد اما بهتر است قبل از شکایت قانونی این مسئله را با مدیر ساختمان در میان بگذارید.

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟

آیا نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان جرم است؟

با بررسی پرونده‌های قضایی می‌توان به این موضوع پی برد که بخشی از آن به شکایات همسایگان از یکدیگر ارتباط دارد. در واقع همسایگانی که به طریقی ایجاد مزاحمت می‌کنند، علیه آن‌ها در مرجع قضایی طرح شکایت شده و باید نسبت به تخلفات صورت گرفته پاسخگو باشند. مشکلات زندگی آپارتمان نشینی بسیار زیاد است که یکی از مشکلاتی که ساکنین ساختمان با آن مواجه هستند، بحث نگهداری از حیوانات خانگی است. حیواناتی که عموما در آپارتمان نگهداری می‌شوند، سگ و گربه است که نگهداری آن‌ها بدون اصول مربوطه باعث می‌شود تا برای همسایگان مزاحمت ایجا شده و در نهایت از همسایه مزاحم طرح دعوا شود.

حال در این زمینه ممکن است این سوال مطرح شود که نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان جرم محسوب می‌شود یا خیر؟ در واقع اگر فردی در منزل خود حیواناتی را نگهداری کند، طبق قانون مجرم شناخته می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت که در خصوص این که نگهداری حیوان خانگی جرم است یا خیر بسته به شرایط مختلفی دارد. مطلقا نمی‌توان ذکر کرد که اگر افرادی در آپارتمان اقدام به نگهداری حیوان خانگی نمایند، مجرم شناخته می‌شوند. در وهله اول باید این موضوع مشخص شود که نوع حیوان خانگی چیست و آیا حیوان نگهداری شده در منزل جز حیوانات اهلی محسوب می‌شود و همچنین تربیت شده است یا خیر. همچنین اگر نگهداری حیوان باعث ایجاد سر و صدا و همچنین به خطر افتادن امنیت عمومی و بهداشتی ساکنین آپارتمان و مزاحمت‌های دیگر شود، استفاده از آن‌ها ممنوعیت خواهد شد. جهت حفظ و صیانت از حقوق عامه طرحی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است که نگهداری حیوانات خطرناک در منزل ممنوع می‌باشد و هیچ فردی حق نگهداری چنین حیواناتی را در منزل خود ندارد. بنابراین برای چنین افرادی مجازات سنگین تعیین شده است. البته این طرح هنوز در مرحله بررسی است و اجرایی شدن آن منوط به تایید شورای نگهبان است. در واقع افرادی که در منزل خود حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند، اگر مشکل خاصی را در این زمینه به وجود نیاروند، مجرم شناخته نشده و رفتار آن‌ها طبق قانون جرم محسوب نمی‌شود. ممنوعیت استفاده از حیوانات خانگی شرایط خاصی دارد و در حالت کلی اگر امنیت ساکنین آپارتمان بر هم زده شود، امکان استفاده از حیوان خانگی در ساختمان وجود ندارد. این امکان برای همسایگان وجود دارد که اگر نگهداری حیوان خانگی منجر به مزاحمت شود، از فرد متخلف شکایت کنند. برای شکایت می‌توان شکایتی را در این زمینه در کلانتری تنظیم نمود یا با تنظیم شکواییه از طریق دادسرا اقدام به ثبت شکایت نمود. در مورد ممنوعیت نگهداری حیوان خانگی شرایط آن عنوان شده است اما این که چنین رفتاری مطلقا در قانون جرم انگاری شده باشد، همچنان در هاله از ابهام قرار دارد. در صورت تصویب نهایی طرح مزبور، نگهداری حیوان در منزل می‌تواند جنبه مجرمانه داشته باشد. یکی از مواد طرح مزبور که سبب الحاق چند ماده به قانون مجازات اسلامی خواهد شد، بیان می‌کند: «واردات، تولید، تکثیر، پرورش، خرید و فروش، حمل و نقل و گردانیدن اعم از پیاده و یا با وسیله نقلیه و نگهداری حیوانات وحشی، نامتعارف، مضر و خطرناک از قبیل تمساح، لاک پشت، مار، سوسمار، گربه، سگ و سایر حیوانات نجس العین ممنوع است.»

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟

ایجاد مزاحمت از طریق نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان

امروزه نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان امری طبیعی شده است که این موضوع در مناطق بالا نشین شهر رایج‌تر است. در این زمینه همواره افرادی در آپارتمان هستند که با نگهداری حیواناتی نظیر سگ و گربه در ساختمان مخالف باشند. در صورت وجود شرایطی افراد ناراضی می‌توانند اقدامات لازم جهت ثبت شکایت را انجام دهند. نگهداری حیوانات خانگی در صورتی که برای سایر همسایگان مزاحمتی را ایجاد نکند، قاعدتا مشکلی را در این زمینه به وجود نمی‌آورد. علی الاصول می‌توان گفت که نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان عاری از هرگونه مشکل نیست و یک سری مشکلاتی را برای طرفین ایجاد می‌کند.

مزاحمت با نگهداری حیوان خانگی می‌تواند از طریق ایجاد سر و صدا باشد. افرادی که در منزل خود سگ دارند، با توجه به حساسیت بالای این حیوان ممکن است که سر و صدا فراوانی را ایجاد کند. اینگونه مشکلات برای آن دسته از آپارتمان‌هایی که در طبقات آن واحدهای زیاد و نزدیک به هم وجود دارد، بیشتر است. لازم به ذکر است که نگهداری حیوانات خانگی می‌تواند امنیت جانی ساکنین آپارتمان را نیز بر هم بزند. حتی امکان به خطر افتادن بهداشت عمومی آپارتمان نیز وجود دارد. با بررسی موضوع نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان می‌توان به وضوح به این موضوع پی برد که از جهات مختلف سبب ایجاد مزاحمت برای ساکنین آپارتمان خواهد شد. افرادی که قصد دارند زندگی آپارتمان نشینی را تجربه کنند، باید نسبت به این موضوع واقف باشند که مشکلات زندگی آن‌ها به مراتب بیشتر خواهد شد. نگهداری حیوان خانگی تنها یکی از موارد ایجاد مزاحمت از سوی همسایه است و موارد دیگری نیز در این زمینه دخیل هستند. مسائل مرتبط با نگهداری حیوان خانگی ممکن است که منجر به بروز مشکلاتی در روابط موجر و مستاجر شود. مستاجر به دلیل آن که در ساختمانی که متعلق به مالک است، حیوانات خانگی را نگه می دارد، سبب نارضایتی مالک شده و در نهایت اقدام به شکایت از مستاجر می‌کند.

شکایت از مستاجر بابت نگهداری از حیوان خانگی در قسمت‌های مشترک آپارتمان

در بخش‌های قبلی به این موضوعات پرداختیم که نگهداری حیوان خانگی در شرایطی می تواند مصداق جرم بوده و رفتار مرتکب غیر قانونی محسوب می‌شود. در این بخش قصد داریم به این موضوع بپردازیم که اگر مستاجر در قسمت‌های مشترک آپارتمان یا همان بخش های مشاع اقدام به نگهداری از حیوان خانگی نماید، مالک می‌تواند از وی شکایت کند یا خیر. در خصوص نگهداری از حیوان خانگی در بخش‌های مشاع، آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها به این موضوع پرداخته است. به موجب تبصره ماده ۳ این آیین‌نامه، نگهداشتن حیوانات در قسمت‌های مشترک ساختمان ممنوع است. بنابراین اگر مستاجر در بخش‌های مشاع آپارتمان حیواناتی را نگهداری کند، مرتکب جرم شده و طبق قانون مجازات خواهد شد. قسمت‌های مشترک آپارتمان شامل حیاط، پارکینگ، پشت بام، راهرو است. طبق قانون هیچ فردی حق نگهداری از حیوان خانگی اعم از وحشی یا اهلی در این بخش ها را ندارد. بنابراین مستاجر نمی‌تواند در قسمت هایی مانند پارکینگ، پشت بام از حیوانات مختلف نگهداری نماید. در صورت مشاهده این گونه موارد مالک ابتدا به مستاجر تذکر می‌دهد که از نگهداری حیوان در بخش‌های مشاع آپارتمان خودداری کند. در صورت عدم توجه مستاجر، مالک می‌تواند از او شکایت کند. شکایت مالک در این زمینه از طریق مراجع قضایی کیفری قابل پیگیری خواهد بود. البته علاوه بر مالک، ساکنین آپارتمان می‌توانند در صورت مشاهده نگهداری حیواناتی در بخش‌های مشترک اقدامات لازم جهت طرح شکایت را انجام دهند. به طور معمول همسایگان در وهله اول به صورت مستقیم از فرد متخلف شکایت نمی‌کنند و با دادن تذکرات به او قصد دارند که به صورت مسالمت آمیز این مشکل را برطرف کنند. در صورت تکرار این رفتار از طرف مستاجر، مالک و سایر همسایگان می‌توانند با پلیس تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟

حکم قانونی شکایت به دلیل نگهداری حیوان خانگی در ساختمان

حکم قانونی نگهداری حیوان خانگی بسته به شرایطی است که در این قسمت به آن می‌پردازیم. در واقع اگر فردی در خانه خود اقدام به نگهداری از حیوان خانگی نماید، جرمی انجام داده است؟ در صورتی که در هنگام نگهداری حیوان در منزل یک سری نکات رعایت شود، مشکلی به لحاظ قانونی در این زمینه وجود ندارد. سالم بودن حیوان نگهداری شده در منزل از جهاتی حائز اهمیت است. در واقع حیوانی که آپارتمان نگهداری می‌شود، باید از لحاظ بهداشتی سالم باشد. در غیر این صورت منجر به ایجاد بیماری‌های فراوان برای ساکنین آپارتمان خواهد شد. همچنین علاوه بر سلامت بهداشتی حیوان، نگهداری آن نباید منجر به سالب آسایش همسایگان ساختمان شود. در شرایطی که نگهداشتن حیوان در منزل سبب مزاحمت برای ساکنین آپارتمان شود، نگهداری آن بر اساس قانون وجود ندارد. در صورت عدم رعایت نکات مزبور، نگهداری حیوان خانگی جرم محسوب می‌شود و امکان شکایت از طرف مالک یا افراد دیگر وجود دارد. به طور کلی، نگهداری حیوان در بخش‌های مشاع ساختمان و همچنین عدم رعایت اصول و مقررات مزبور در نگهداری از حیوانات خانگی، موجبات طرع دعوا علیه شخص متخلف خواهد شد. بنابراین نگهداری حیوان خانگی در صورت رعایت کردن نکات و مقررات مربوز مشکلی ندارد.

روش‌های رایج شکایت از نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان

در خصوص نگهداری از حیوان خانگی در آپارتمان، آن چیزی که اهمیت دارد روش‌های قانونی شکایت در این زمینه است. در واقع اگر فردی قصد شکایت از فردی که در منزل خود حیوان خانگی نگهداذی می‌کند را داشته باشد، باید با روش‌های قانونی شکایت در این زمینه آشنا باشد. در هر صورت جهت شکایت از نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان می‌توان از روش‌های زیر اقدام کرد:

شکایت از طریق کلانتری

یکی از روش‌هایی که می‌توان در مورد نگهداری از حیوان خانگی اقدام به شکایت کرد، ثبت شکایت از طریق کلانتری است. در صورت مشاهده تخلفاتی در این زمینه می توانید در اسرع وقت با پلیس تماس گرفته تا اقدامات قانونی در این زمینه انجام شود. به همین منظور باید شکایت نامه را تنظیم کرده تا بررسی های لازم در این زمینه انجام شود. بر اساس شکایت ثبت شده توسط شاکی، ضابط دادگستری جهت انجام تحقیقات به ساختمان مورد نظر مراجعه کرده و بعد از انجام تحقیقات توسط پلیس گزارش مربوطه ثبت می‌شود. البته تنظیم شکایت باید همراه با دلایل و مستندات قانونی باشد. شاکی باید ثابت کند که نگهداری حیوان خانگی توسط همسایه باعث آزار و اذیت او شده و حتی با وجود تذکرات نیز همسایه متخلف از انجام این کار امتناع نکرده است. از آن جهت که پلیس به عنوان ضابط قضایی محسوب می‌شود، گزارش تنظیم شده معتبر بوده و می‌تواند دلیل قانونی برای شکایت از فردی که در منزل خود حیواناتی را نگهداری می‌کند، باشد. گفتنی است که نگهداری حیوان خانگی در صورتی که مزاحمتی را برای ساکنین ساختمان به وجود نیاورد، نمی‌تواند دلیلی برای شکایت قانونی باشد.

شکایت از طریق ارسال اظهارنامه

قبل از آن که شکایتی بایت نگهداری حیوان خانگی در مراجع قضایی مطرح شود، می‌توان از طریق ارسال اظهارنامه برای شکایت اقدام نمود. ارسال اظهارنامه نوعی تذکر و هشدار قانونی به افرادی است که در ساختمان مرتکب انجام تخلف شده و مزاحم‌هایی را در این زمینه به وجود می‌آورند. شاکی با تنظیم اظهارنامه و ارسال آن به همسایه، درخواست رفع مزاحمت بابت نگهداری از حیوان خانگی را دارد. با ارسال اظهارنامه در صورتی که اقدام خاصی از طرف همسایه مزاحم انجام نشود، شاکی باید از طریق مراجع قضایی اقدام به طرح شکایت نماید. برای تاثیر گذاری بیشتر ارسال اظهارنامه می‌توانید استشهادیه‌ای از سایر اعضای مجتمع نیز تهیه کرده و اگر آزار و اذیت‌های فرد خاطی به ساکنین سایر واحدها نیز تسری پیدا کرده است، از آن‌ها بخواهید ذیل استشهادیه را امضا کنند و پس از ضمیمه کردن این استشهادیه به اظهارنامه قضایی آن را برای فرد خاطی ارسال نمایید. ارسال اظهارنامه جنبه هشدار و اخطار به همسایه مزاحم را دارد و همسایه از طریق به تخلفی که انجام داده است، آگاه می‌ شود

نگهداری حیوان خانگی و مزاحمت همسایه چه حکمی دارد؟

شکایت از طریق مراجع قضایی

روش دیگر برای شکایت از  نگهداری حیوان خانگی، مراجعه به مراجع قضایی است. در صورتی که روش‌های مزبور جهت مقابله به مزاحمت همسایه، موثر نبودند یا مزاحمت نگهداشت حیوان خانگی به حدی بود که همسایه‌های دیگر را آزرده کرده باشد، این بار می‌توان با مراجعه به مراجع قضایی اقدام به شکایت از همسایه مزاحم نمود. برای شکایت از همسایه‌ای که اقدام به نگهداری غیر قانونی از حیوانات خانگی در آپارتمان می‌کند، باید دلایل کافی و قانونی در این زمینه وجود داشته باشد. مرجع قضایی به دلایلی که نتواند نگهداری از حیوان خانگی را رفتاری غیر قانونی تلقی کند، ترتیب اثر نمی‌دهند. برای شکایت از همسایه بابت نگهداری حیوان در آپارتمان باید به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه فرمایید و شکایتی را در این زمینه تنظیم و ثبت کنید. در این صورت شکایت شما به مرجع قضایی صالح ارسال می‌شود و در اسرع وقت اقدامات لازم جهت رسیدگی به آن صورت می‌گیرد. علاوه بر ثبت شکواییه، دلایل و مستندات کافی که بتواند ادعای شاکی را به اثبات برساند، باید در پرونده ضمیمه شود. در خصوص مستندات کافی در ارتباط با مزاحمت همسایه به دلیل نگهداری حیوان خانگی در منزل، می‌توانید اقدام به ضبط عکس و فیلم نمایید و آن‌ها را به عنوان مدرک قانونی و موجه برای ثبت شکایت نگه دارید. بعد از شکایت در دفاتر الکترونیک  قضایی پرونده به دادسرا ارجاع داده می‌شود. دادسرا به منظور ایجاد سازش بین طرفین شکایت مزبور را به مرجع شورای حل اختلاف ارسال می‌کند. در صورت عدم رفع اختلافات موجود بین طرفین، پرونده مجدد برای انجام تحقیقات مقدماتی به دادسرا فرستاده می‌گردد. در این صورت دادسرا اقدامات لازم جهت تحقیقات مقدماتی را انجام می‌دهد و در نهایت پرونده برای صدور رای به دادگاه صالح احاله می‌ شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷