سیدمهدی افخمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ظرفیتهای قابل توجهی که کرمانشاه در زمینه تولید شیر دارد، گفت: طی چند سال اخیر هم برخی از گاوداریهای استان افزایش ظرفیت داده اند و هم شاهد راهاندازی چند گاوداری بزرگ در سطح استان بوده ایم.
وی با بیان اینکه این میزان از ظرفیت تولید شیر این پتانسیل را ایجاد کرده که کرمانشاه حداقل یک کارخانه شیرخشک کنی داشته باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه تا کنون شاهد راهاندازی چنین واحدی در استان نبوده ایم. البته طی سالهای گذشته نیز یکی از واحدهای لبنی استان برای این منظور اقدام کرد،اما به دلیل مسائل متعدد موفق به راهاندازی واحد شیرخشک کنی نشد.
رئیس انجمن صنایع لبنی استان کرمانشاه اظهار کرد: چنانچه کرمانشاه صاحب کارخانه شیرخشک کنی شود، میتواند به استانهای دیگر خصوصا دو استان ایلام و کردستان نیز ارائه خدمات داشته باشد.
افخمی از مزایای احداث کارخانه شیرخشک کنی هم یاد کرد که علاوه بر شیرخشک میتواند در خشک کردن آب پنیر و تولید پودر پنیر نیز فعالیت کند و افزود: پودر پنیر اکنون در بسیاری از صنایع غذایی مورد استفاده است.
وی تاکید کرد: چنانچه بازاریابی مناسبی صورت بگیرد، میتوان محصولاتی مانند شیرخشک و یا پودر پنیر را به کشورهای دیگر خصوصا عراق صادر کرد.
رئیس انجمن صنایع لبنی استان کرمانشاه درباره اینکه اکنون راهاندازی یک واحد خشیرخشک کنی چقدر سرمایه نیاز دارد نیز اظهار کرد: با توجه به متغییر بودن قیمت ماشین آلات و تجهیزات نمیتوان چنین قیمتی را به صورت دقیق اعلام کرد، اما اکنون کارخانجات شیرخشک کنی در کشور داریم که تعطیل شده و می توان تجهیزات آنها را خریداری کرد. همچنین برخی از این تجهیزات نیز در داخل کشور قابل ساخت است.
به گفته افخمی راهاندازی چنین واحدی کمک بسزایی به جلوگیری از خروج شیرخام از استان خواهد کرد.
وی اضافه کرد: اکنون عمده تمرکز صنایع شیرخشک کنی در اصفهان و خراسان است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه