افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
410 دشت کشاورزی کشور شرایط بحرانی دارند
15 شهریور 1401 - 16:25
شناسه : 29370

به گفته رئیس موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی ایران، از ۶۰۹ دشت کشاورزی ایران، وضعیت ۴۱۰ مورد از آنها بحرانی است.

پ
پ

حسین دهقانی سانیج امروز(۱۵ شهریور) در افتتاحیه چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه، اظهار کرد: برای اینکه بخش کشاورزی حرکت کند، باید شناخت خود را نسبت به محیط مان افزایش دهیم، درحالیکه اکنون این شناخت خوب نیست.

وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی ایران به منظور تحقق این هدف پژوهش هایی را در دستورکار قرار می دهد، عنوان کرد: طبق پژوهش هایی که سال ۱۴۰۰ صورت گرفته، در کشور حدود ۶۰۹ دشت کشاورزی داریم که از این تعداد ۴۱۰ دشت شرایط بحرانی دارند.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ایران اظهار کرد: این اطلاعات به ما می گوید که اگر بخواهیم در حوزه کشاورزی اقدامی را انجام دهیم، باید مواظب دشت های کشاورزی‌مان باشیم، چراکه بخش قابل توجهی از آنها شرایط مساعدی ندارند.

وی با تاکید بر لزوم افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی، ادامه داد: طبق پژوهش های انجام شده، در سالهایی که شرایط اقلیمی کشور بد بوده تا حدود ۳۰ درصد به لحاظ انرژی و پروتئین به خارج از کشور وابسته می شویم و این آمارها می گوید که باید در حوزه کشاورزی روی افزایش بهره وری تمرکز کنیم تا وضعیت مان از این بدتر نشود و از طرفی به سمت بهبود برویم.

دهقانی سانیج در ادامه متوسط سرانه زمین قابل کشت در کشورمان را ۰.۱۸۸ هکتار اعلام کرد و گفت: حدود  ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور هم زیر دو هکتار هستند و ۲۷ درصد هم زیر پنج هکتار هستند که این نشان می دهد اراضی کشاورزی ما در مقیاس های کوچکی قرار دارند که این مسئله بالا بردن بهره وری از آنها را سخت می کند.

وی اضافه کرد: اراضی خرد و کوچک، در دسترس نبودن ماشین آلات مناسب، توان اقتصادی ناکافی و توان فنی ناکافی باعث شکل گیری کشاورزی کم برخوردار در برخی از مناطق کشور شده است.

صنایع زیر بار فارغ التحصیلان ما نمی روند  

دکتر محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه، از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با بیان اینکه آموزش ها در دانشگاه ها و جامعه هدفمند نیست، اظهارکرد: در این آموزش ها، مهارت افزایی را بصورت جدی ندیده ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی فارغ التحصیل مرتبط با صنایع استان را  داریم، اما صنایع ما زیر بار آنها نمی روند، چراکه آنها تنها این رشته را آموخته ولی بصورت عملی آن را یاد نگرفته اند.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه یادآورشد: متاسفانه ما مهارت افزایی درحین تحصیل را برای دانشجویان لحاظ نکرده ایم و همین مسئله باعث می شود که اشتغالزایی پس از تحصیل صورت نگیرد.

وی یادآورشد: صنایع ما کسانی را می خواهند که آچار بدست و کار بلد باشند، اما فارغ التحصیلان اینگونه نیستند و این وضعیت در همه حوزه ها و از جمله در حوزه کشاورزی وجود دارد.

احمدی متذکر شد: علیرغم اینکه به کم کاری آموزش عالی در رابطه با پرورش نیروهای کاربلد اذعان داریم، اما در حوزه کشاورزی مشکلات دیگری هم در کرمانشاه وجود دارد.

وی با بیان اینکه در این حوزه تنها به عبور کشاورزی از حالت سنتی به مدرنیزه و هوشمند شدن توجه شده، عنوان کرد: این درحالی است که اصل و اساس مسئله، بهره وری در صنایع تبدیلی است که ما به صورت جدی به آن توجه نکرده ایم که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷