به گزارش ایسنا به نقل از فیز، این مطالعه که توسط جان ویتنی (John Whitney) در موسسه تحقیقات بیماریهای عفونی مایکل جی دگروت (Michael G. DeGroote Institute) انجام شده است، نشان میدهد که عامل بیماریزای باکتریایی سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) که باعث ایجاد عفونتهای بیمارستانی مانند ذاتالریه میشود، سمی ترشح میکند که میتواند برای کشتن سایر گونههای باکتری مورد استفاده قرار بگیرد.
آن چه که برای ویتنی اهمیت دارد تنها کشف قابلیت کشتن باکتریها با این سم نیست بلکه نحوه انجام این کار است.
ویتنی میگوید: این تحقیق قابل توجه است، زیرا نشان میدهد که این سم مولکولهای آرانای ضروری در سایر باکتریها را مورد هدف قرار میدهد و به طور موثر عملکرد آنها را مختل میکند. باکتریها نیز همچون انسانها برای ادامه حیات به عملکرد مناسب آرانای (RNA) نیاز دارند.
نیتن بولن (Nathan Bullen)، نویسنده اول این مطالعه میگوید: این حملهای اساسی به سلول است، زیرا بسیاری از مسیرهای ضروری سلولی به آرانایهای کاربردی وابسته هستند.
این سم وارد هدف مورد نظر خود میشود و مولکولی ضروری برای حیات را ربوده و سپس از آن برای ایجاد اختلال در فرآیندهای طبیعی استفاده میکند.
ویتنی و بولن، همراه با همکارانش در کالج امپریال لندن و دانشگاه مانیتوبا (Manitoba)، این سم را برای نزدیک به سه سال مورد مطالعه قرار دادهاند تا نحوه عملکرد آن در سطح مولکولی را بفهمند.
پیشرفتی که اکنون حاصل شده توسط بولن به دست آمد زمانی که او آزمایشهای دقیقی بر روی اهداف رایج سموم، مانند مولکولهای پروتئین و دیانای انجام میداد، پیش از آن که آزمایش نهایی خود را روی آرانای انجام دهد.
پژوهشگران میگویند که این پیشرفت پتانسیل زیادی برای انجام تحقیقات در آینده دارد و در نهایت میتواند منجر به نوآوریهای جدیدی برای مبارزه با باکتریهای عفونتزا شود.
ویتنی میگوید پاشنه آشیل تازه کشف شده در باکتریها میتواند برای توسعه آنتی بیوتیکها در آینده مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه