افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
برداشت ۴۴ کیلوگرم پیله‌تر در کرمانشاه
25 مهر 1401 - 23:08
شناسه : 31933

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کرمانشاه از برداشت ۴۴ کیلوگرم پیله‌تر در کرمانشاه طی سال‌جاری خبر داد.

پ
پ

نادر پرور ، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت : توجه به مساعد بودن شرایط پرورش کرم ابریشم در استان کرمانشاه برخی شهرستان‌ها از جمله دالاهو، کرمانشاه، پاوه و هرسین در سال‌های اخیر جز متقاضیان این نوع پرورش بوده‌اند.

وی به اقدامات لازم در راستای ترویج و توسعه نوغانداری، افزود: یکی از الزامات پرورش کرم ابریشم وجود برگ توت است که همین امر ایجاب می‌کند افراد متقاضی برای پرورش کرم ابریشم باید یک توتستان از نوع کیمونچی داشته باشند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: در راستای حمایت‌های دولتی از متقاضیان و پرورش دهندگان کرم ابریشم توزیع رایگان نهال توت کرم ابریشم از جمله اقداماتی است که صورت گرفته و با تشویق آن‌ها به توسعه صنعت نوغانداری می‌توان امیدوار بود.

پرور با تاکید بر نکات قابل توجه برای پرورش کرم ابریشم به متقاضیان، گفت: پیش از اقدام به پرورش کرم ابریشم ابتدا توصیه می‌شود که با کاشت نهال‌های اصلاح شده درخت توت توتستان برای شروع پرورش کرم ابریشم راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: پس از راه‌اندازی توتستان و مهیا کردن شرایط می‌توان وارد مراحل بعدی شد و باید توجه داشت که هر جعبه تخم نوغان شامل ۲۲ الی ۲۴ هزار تخم بود که برای پرورش آن‌ها به ۶۰۰ کیلوگرم برگ توت نیاز است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به میزان برداشت‌های پیله‌تر در چندسال اخیر اشاره کرد و خاطرنشان کرد: اگرچه از سال ۹۹ تاکنون شاهد روند کاهش برداشت پیله‌تر بوده‌ایم، اما در طبق آمار در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۲۴ کیلوگرمی پیله‌تر نسبت به سال گذشته حدود ۴۴ کیلو گرم تاکنون برداشت شده است.

پرور به وارداتی بودن تخم نوغان به عنوان یک نهاده تولیدی اشاره و بیان کرد: این نهاده تولیدی معمولاً با قیمت ۱۵ هزار تومان برای هر جعبه در اختیار نوغاندارن قرار می‌گیرد

وی به نو پا بودن صنعت و فعالیت بافندگی در استان کرمانشاه تاکید کرد و افزود: در ازای هر هفت کیلو گرم پیله‌تر حدود یک کیلو گرم نخ ابریشم به دست می‌آید که برای صنعت بافندگی و فرش بافی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با وجود نو پا بودن این صنعت، اما می‌توان آینده خوبی را برای آن‌ها در نظر گرفت.

پرور به پروسه چهل روزه پرورش کرم ابریشم اشاره کرد و عنوان کرد: تخم، لارو، شفیره و پروانه مراحل تکاملی است که برای هر تخم باید سپری شود، اما در این صنعت تولید کرم ابریشم باید در مرحله شفیره برداشت صورت گیرد.

وی مطرح کرد: با توجه به اهمیتی که پرورش کرم ابریشم برای استان کرمانشاه احساس می‌شود آموزش و ترویج آن از سوی مرکز نوغانداری در اسفند ماه سال‌جاری برای متقاضیان دوره آموزشی برگزار خواهد شد .

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷