عبدالعلی جلیلیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اجرای طرح زراعت چوب با دو گونه اکالیپتوس و صنوبر در استان کرمانشاه، گفت: در شهرستان های گرمسیری استان مثل قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب گونه گرمسیری اکالیپتوس و در شهرستانهای سردسیر سنقروکلیایی، کنگاور، صحنه، هرسین، کرمانشاه، دالاهو و اسلام آبادغرب گونه صنوبر کشت خواهد شد.
جلیلیان با بیان اینکه سال گذشته طرح زراعت چوب در سطح ۲۵۰ هکتار از اراضی استان کرمانشاه اجرایی شد، افزود: امسال سهمیه استان برای اجرای این طرح ۴۰۰ هکتار اعلام شده است.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه حفاظت از جنگلهای طبیعی را یکی از مهمترین اهداف توسعه زراعت چوب عنوان کرد و افزود: این طرح در راستای جلوگیری از نابودی جنگلهای طبیعی اجرا و می کوشد با تامین چوب مورد نیاز کارخانجات و صنایع چوبی از نابودی جنگلهای طبیعی جلوگیری کند.
جلیلیان اضافه کرد: زراعت چوب علاوه بر اینکه نقش مهمی در ایجاد فضای سبز دارد، میتواند در مهار ریزگردها، تولید اکسیژن و جذب دیاکسیدکربن نیز تاثیر داشته باشد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ادامه داد: بهره بردارانی که تمایل داشته باشند در اراضی زراعی خود زراعت چوب داشته باشند، در صورت برخورداری از زمین و آب می توانند درخواست خود را به ادارات منابع طبیعی شهرستانها ارائه داده و پس از تشکیل پرونده نهال رایگان دریافت کنند.
جلیلیان یادآور شد: در این طرح به متقاضیان مشاورههای فنی قبل از کاشت، حین کاشت و بعد از کاشت و مراقبت ارائه میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون در استان کرمانشاه ۱۷۰۰ هکتار توده سرپای زراعت چوب از سنوات گذشته داریم، گفت: قابلیت استحصال چوب این سطح در حال حاضر نزدیک ۲۰ هزار مترمکعب است.
وی همچنین با اشاره به جایگاه قابل قبول استان کرمانشاه در زراعت چوب در کشور، گفت: بعد از استانهای شمالی که به واسطه جنگلی بودن در حوزه زارعت چوب پیشرو هستند، سومین استان پیشرو در زمینه زراعت چوب در کشور هستیم.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه