افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
“صندوق بیماران صعب‌العلاج” در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود
02 آبان 1401 - 17:25
شناسه : 32314

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از راه‌اندازی صندوق بیماران صعب‌العلاج در کرمانشاه در آینده نزدیک خبر داد.

پ
پ

دکتر رضا تحویلیان، امروز(دوم آبان) در همایش بیمه سلامت، بیمه سلامت را منشا خدمات قابل توجهی برای مردم دانست و گفت: بیمه سلامت در راستای اهداف دولت سیزدهم مبنی بر افزایش رضایتمندی مردم، اقدامات خوبی انجام داده است.

وی یکی از راهبردهای اساسی بیمه سلامت در راستای ارائه خدمات بهتر به مردم را راه‌اندازی طرح پزشک خانواده اعلام کرد و ادامه داد: راهبرد اصلی بیمه سلامت مانند گذشته نیست که منتظر بمانیم فرد بیمار شود و بعد به پزشک مراجعه کند، بلکه تلاش می‌شود با مراقبت‌های قبلی از بیمار شدن مردم جلوگیری شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه هر پزشک سلامت متولی چهار هزار نفر است و با این افراد تماس گرفته می‌شود تا برای معاینات به پزشک مراجعه کنند، از مردم خواست در این زمینه و با هدف کمک به سلامت خود همکاری لازم را داشته باشند، زیرا مراجعه به پزشک خانواده برای هر فرد تنها هفت هزار تومان هزینه دارد و مابقی آن را بیمه سلامت می‌پردازد.

تحویلیان الکترونیکی شدن نسخ را نیز از دیگر مواردی دانست که تنها در چند کشور دنیا از جمله ایران اجرا و باعث ایجاد تحول در خدمات بیمه سلامت شده و افزود: با این طرح بانک اطلاعاتی جامعی از ثبت نسخ در حوزه داروها، خدمات درمانی، خدمات پاراکلینیک و … داریم.

وی معتقد است، با استفاده از این بانک اطلاعاتی می‌توان بررسی کرد که در هر منطقه چه نوع و چه میزان دارویی، برای چه گروهی سنی، برای چه بیماریهایی، توسط چه پزشکانی و … تجویز شده که این امر کمک قابل توجهی به تحقیقات و تصمیم‌گیری‌ها خواهد کرد.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه بهبود کیفیت خدمات را از دیگر مزایای الکترونیکی شدن نسخ دانست و تصریح کرد: کیفیت خدمات خط قرمز ما محسوب می‌شود.

تحویلیان اشاره‌ای هم به وضعیت بیمه سلامت در کرمانشاه داشت و از وجود یک میلیون و ۲۵۰ هزار بیمه شده سلامت در کرمانشاه خبر داد که معادل ۶۲ درصد جمعیت استان است.

وی افزود: از این تعداد ۵۱۶ هزار نفر تحت پوشش بیمه روستاییان هستند که جمعیت قابل توجهی است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از همکاری ۱۸۳ پزشک بیمه روستایی و ۱۸۶ پزشک شهری و بیش از ۱۰۱۴ مرکز درمانی با بیمه سلامت کرمانشاه یاد کرد و ادامه داد: ۳۲ دفتر پیشخوان نیز با ما همکاری دارند.

تحویلیان تعداد بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت استان را نیز ۲۳۱۸ نفر اعلام و خاطرنشان کرد: ۶۰۵ زوج نابارور نیز نشان‌دار شدند که از این تعداد ۳۹۸ زوج خدمات تخصصی و درمانی دریافت کردند که رقم پرداخت شده برای آنها ۷۰۰ میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه در مجموع ماهیانه ۵۷ میلیارد تومان در حوزه درمان بیمه سلامت هزینه می‌شود، گفت: ماهیانه ۳۰۰ هزار سند درمانی سرپایی و ۱۸ هزار سند بستری در بیمه سلامت کرمانشاه بررسی و وجوه آن پرداخت می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه اعلام کرد که در حال حاضر  هیچ بدهی به مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت در کرمانشاه وجود ندارد و مطالبات تمام داروخانه‌ها، پزشکان، مراکز درمانی و … تا پایان شهریور تسویه شده است.

تحویلیان سپس از مهمترین برنامه در دست اجرای بیمه سلامت هم یاد کرد که راه‌اندازی صندوق بیماران صعب العلاج است و عنوان کرد: در کشور پنج هزار میلیارد تومان برای این صندوق در نظر گرفته شده  و شیوه نامه صندوق نیز نهایی شده است.

وی با بیان اینکه این صندوق طی روزهای آتی در کرمانشاه راه اندازی خواهد شد، اطهار کرد: در گذشته تعداد بیمارانی که صعب العلاج و خاص محسوب می‌شدند کمتر بود، اما اکنون بیماران بیشتری می‌توانند از این صندوق استفاده کنند که هزینه‌های آنان به صورت ۱۰۰ درصدی توسط بیمه پرداخت خواهد شد.

دکتر تورج احمدی جویباری معاون درمان اسبق دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از چالش‌هایی که در حوزه سلامت و درمان با آن مواجهیم یاد کرد و گفت: یکی از مهمترین این موارد عدم اجرای به موقع و درست طرح تحول نظام سلامت بود. این طرح در شرایطی اجرا شد که هم زیرساخت‌های آن فراهم نبود و هم منابع مالی مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده بود.

وی نتیجه این روند نادرست را زیان ده شدن بیمارستان‌ها خصوصا بیمارستان‌های دولتی دانست و عنوان کرد: برای مثال در حال حاضر حتی بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه تراز منفی دارد، در حالیکه در گذشته شرایط به این شکل نبود.

احمدی جویباری خاطرنشان کرد: این امر باعث شده در برخی موارد بیمارستان‌های دولتی نتوانند به خوبی پزشکان را از نظر مالی تامین کنند و در نتیجه شاهد تمایل پزشکان به سمت بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی باشیم.

وی ادامه داد: البته بیمارستان‌های خصوصی هم اکنون به هزینه‌های خود نمی‌رسند. برای نمونه در حالیکه در بازار کمبود سرم داریم این بیمارستان‌ها مجبورند سرم را در بازار آزاد با چند برابر قیمت خریداری کنند، در حالیکه برای فروش آن تعرفه مشخصی دارند.

به گفته معاون درمان اسبق دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، بیمارستان‌ها در حالی به سمت منفی شدن تراز حرکت می‌کنند که سیستم بهداشت و درمان نباید زیان ده باشد بلکه باید بتواند هزینه خود را دربیاورد، اما اکنون شرایط برعکس است و از کشور بودجه می‌گیریم که بیمارستان‌ها را حرکت دهیم.

احمدی جویباری راهکار این وضعیت را یا واقعی کردن تعرفه‌های حوزه درمان و یا دادن یارانه به بیمارستان‌ها اعلام کرد.

وی بر لزوم اجرایی شدن سیستم ارجاع در حوزه درمان هم تاکید کرد که هم به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند و هم نقش پزشکان عمومی را پررنگ کرده و باعث می‌شود دیگر پزشکان عمومی سراغ کارهایی که به حوزه کاری آنها مربوط نیست مانند خدمات زیبایی و… نروند.

در پایان این همایش، از مراکز نمونه طرف قرارداد بیمه سلامت کرمانشاه تجلیل شد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷