افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
دهه شصتی‌ها از سن باروری خارج شوند، فرصتی برای جوانسازی جمعیت نداریم
11 آبان 1401 - 19:25
شناسه : 32932

رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه فرصتی برای جوانسازی جمعیت باقی نمانده گفت: اگر دهه شصتی ها از سن باروری خارج شوند، عملا فرصت در این زمینه از دست می رود.

پ
پ

صابر جباری فاروجی در اولین همایش کشوری چشم انداز جمعیت و باروری در ایران که امروز (یازدهم آبان) در کرمانشاه برگزار شد با بیان اینکه ایران در خطر پیری بی سابقه قرار دارد، گفت: سرعت پیری جمعیت کشور در مقایسه با سایر کشورهای جهان بی سابقه بوده و عملا زنگ خطر در این زمینه به صدا درآمده است.

وی با بیان اینکه عمده علل کاهش نرخ رشد جمعیت به مسائل فرهنگی مربوط می شود، گفت: برخی مسائل اقتصادی را پیش کشیده و آن را علت اصلی در این زمینه می دانند و این درحالی است که تحقیقات متعدد بارها و بارها نشان داده که مسائل فرهنگی در این زمینه نقش اصلی را ایفا می کنند.

جباری فاروجی گفت: آمارها نشان می دهد که کمترین میزان فرزندآوری مربوط به ۱۳ استان برخوردار کشور است، همچنین در این استان ها میل کمتری به به فرزندآوری در محلات برخوردار آنها وجود دارد.

وی افزود: در همین بدنه وزارت بهداشت هم میزان فرزندآوری پزشکان که وضعیت اقتصادی خوبی نسبت به سایر گروه های پزشکی دارند کمتر است و اینها نشان می دهد که عمدتا  این مسائل فرهنگی هستند که در این زمینه نقش آفرینی می کنند.

جباری فاروجی گفت: همچنین آمار پایین فرزندآوری در کشورهایی مانند فنلاند، سوئد و ژاپن که اقتصاد قوی تری دارند نشان می دهد که اقتصاد چندان در این مسئله اثرگذار نیست.

این مسئول در خصوص تامین بسته های تشویقی اقتصادی برای خانوارها جهت تشویق فرزندآوری گفت: این طرح خوب است و در کشورهایی که اجرا شده بعد از سه تا پنج سال قدری فرزندآوری را افزایش داده، اما تاثیری که باید را نداشته است و همه اینها نشان می دهد که باید تمرکز ویژه را بر بحث مسائل فرهنگی و اجتماعی دراین زمینه بگذاریم.

این مسئول با اشاره به اعمال سیاست های تنظیم خانواده از سوی سازمان های بین المللی در اواسط دهه ۷۰ شمسی در بسیاری کشورها از جمله ایران، گفت: این سیاست ها از سوی آمریکا دیکته شده، چرا که افزایش جمعیت کشورهای جهان سوم در تعارض با منافع آمریکاست، طوری که آمریکا در یک اقدام ۹۰ درصد زنان آفریقایی در شمال آفریقا را عقیم سازی دائمی کرده و این مناطق با بحران جمعیت مواجهند.

وی افزود: از طرفی طبق پیش بینی های صورت گرفته جمعیت مسلمانان جهان که هم اکنون یک چهارم جمعیت جهان را شامل می شود در سال ۲۰۷۵ به اکثریت غالب جهان تبدیل می شود و همین امر سیاست های تنظیم خانواده و بیوتروریسم از سوی آمریکا در کشورهای جهان سوم و بویژه کشورهای مسلمان را تشدید کرد.

رییس اداره جوانی جمعیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت، افزود: متاسفانه اجرای این سیاست ها در ایران هم موجب شده نرخ رشد جمعیت به ۰.۶ برسد که از الگوی جهانی هم کمتر است و ادامه این روند می تواند ما را به نرخ رشد منفی هم برساند.

جباری فاروجی گفت: از سال ۱۳۹۴ تاکنون تعداد موالید کشور از ۱.۵ میلیون در سال به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نوزاد رسیده که نشان می دهد خطر جدی است.

این مسئول با بیان اینکه اینکه فرصتی برای جوانسازی جمعیت باقی نمانده گفت: اگر دهه شصتی ها از سن باروری خارج شوند عملا فرصتی برای جوانسازی جمعیت نداریم.

جباری فاروجی تاکید کرد: ما هم اکنون بله پرتگاه هستیم و فرصتی برای آزمون و خطا نداریم و باید از هم اکنون همه پای کار بیایند.

این مسئول گفت: ما در حال حاضر جنگ های اقتصادی، امنیتی و روانی را می شناسیم اما جنگ جمعیتی برای مردم ناشناخته است و متوجه این خطر نیستیم، چرا که آثار این جنگ مخرب ۱۰ سال آینده خود را نشان میدهد.

جباری فاروجی با اشاره به تصویب قانون جوانی جمعیت گفت: این قانون مزایای خوبی دارد اما با دو چالش در مسیر اجرا مواجه هستیم که یکی اعتماد سازی است و دیگری امیدآفرینی است.

وی افزود: بسیاری مردم دغدغه دارند که از کجا معلوم این قانون پایدار بماند و در سالهای آتی هم اجرای آن ادامه داشته باشد و در همین راستا در همین قانون استنکاف از اجرای آن جرم اعلام شده و مجازات آن هم در خود قانون مشخص شده است.

رییس اداره جوانی جمعیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه فرزندآوری با قانون و تبصره افزایش نمی یابد، تاکید کرد: در این زمینه باید مردمی سازی این قانون در دستور کار قرار گیرد، بنابراین درگام اول باید به دنبال گفتمان سازی باشیم که خوشبختانه این اتفاق در کشور افتاده و درگام بعدی باید نیروسازی کنیم و نیروهای موثر کار اقناع سازی مردم را انجام دهند.

این مسئول گفت: در گام بعدی باید سراغ شبکه سازی برویم و همه باید هماهنگ با هم کار کنند.

جباری فاروجی گفت: در عرصه فرهنگ دچار “آریتمی قلبی” هستیم، یعنی فعالیت در این عرصه نامنظم و ناهماهنگ است و نیاز است که همه جوانب با هم دیده شود و همه با هم پیش بروند.

این مسئول گفت: در این عرصه هرکس هر کمکی از دستش بر می آید باید انجام دهد، از تامین جهیزیه و مسکن گرفته تا تامین شیرخشک و … و حتی خیران هم باید در این عرصه پای کار بیایند، چرا که خطر همه را تهدید می کند و ممکن است بسیاری اقوام ایرانی در سالهای آینده با کاهش شدید جمعیت در معرض نابودی قرار گیرند.

رییس اداره جوانی جمعیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: برای بهبود وضعیت جمعیت کشور باید تعداد موالید سالانه به دو میلیون نفر برسد و در همین راستا ضمن درمان ناباروری وترویج فرهنگ فرزند آوری باید از سقط جنین هم جلوگیری کنیم.

وی افزود: در حال حاضر دو علت اصلی سقط عمدی جنین “نخواستن فرزند بیشتر” و اینکه “فاصله بین دو فرزند کمتر از سه سال است” می باشد و علل اقتصادی در این زمینه در رتبه های بسیار پایینی قرار دارد.

جباری فاروجی گفت: به هرحال ما در وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای ابلاغ دستورالعمل های قانون جوانی جمعیت و اجرای آن به کار گرفته ایم و همه باید در این زمینه همکاری کنند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷