به گزارش ایسنا و به نقل از اس اف، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که نوشیدن نصف فنجان قهوه در دوران بارداری میتواند تقریبا یک اینچ(۲.۵۴ سانتی متر) از قد کودک را کاهش دهد.
این کشف بر اساس تجزیه و تحلیل تقریبا ۲۵۰۰ پسر و دختر از سراسر ایالات متحده است. محققان میگویند نتایج آنها به شواهدی که قبلا نشان داده بود مادران باردار باید از نوشیدن کافئین خودداری کنند، اضافه میکند.
دکتر “کاترین گرانتز”(Katherine Grantz) نویسنده این مطالعه گفت: اگرچه پیامدهای بالینی اختلاف قد تقریبا دو سانتی متری نامشخص است اما یافتههای ما درباره قد کودکانی که مادرانشان قهوه میخورند مشابه کودکانی است که مادرانشان در دوران بارداری سیگار میکشیدند.
برخی از دستورالعملهای عمومی توصیه میکنند که زنان باردار باید کمتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز(حدود دو فنجان قهوه فوری) مصرف کنند. با این حال، دکتر گرانتز از موسسه ملی بهداشت کودکان و توسعه انسانی ایالات متحده آمریکا در مریلند، میگوید که محققان این پدیده را در سطوح کافئین بسیار کمتر از این مقدار شناسایی کردهاند.
محققان گزارش دادند: ما به طور مداوم قد کوتاهتر را مشاهده کردیم که این امر با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی متابولیک متعدد در افراد باردار و غیر باردار مرتبط است. از جمله این بیماریها میتوان به چاقی و دیابت اشاره کرد. مصرف نسبتا کم قهوه در دوران بارداری نیز ارتباطی با وزن کم نوزاد در هنگام تولد مرتبط بوده است.
محققان افزودند: غلظتهای بالای کافئین و پاراگزانتین(paraxanthine) مادر با قد کوتاهتر کودکان که تا سن هشت سالگی در دو گروه بارداری با پیگیری طولی و الگوهای متمایز مصرف کم و زیاد کافئین ادامه داشت، همراه بود. یافتههای ما نشان میدهد که مصرف کافئین مادر با کاهش بلندمدت قد کودک مرتبط است.
در اولین مطالعه در نوع خود، دکتر گرانتز و گروه آن دادهها را از دو گروه جداگانه تجزیه و تحلیل کردند و شرکتکنندگان را تا مقطع ابتدایی ردیابی کردند.
این تیم ادامه داد: کودکان زنانی که در دوران بارداری کافئین و پاراگزانتین پایینی داشتند، کوتاهتر از فرزندان زنانی بودند که در دوران بارداری کافئین مصرف نمیکردند. این یافتهها نشان میدهد که مقادیر کم مصرف روزانه کافئین مادران باردار با قد کوتاهتر در نوزادانشان مرتبط است که این امر تا دوران کودکی ادامه مییابد.
محققان نتیجه گرفتند: تعیین اینکه آیا قرار گرفتن در معرض کافئین در رحم تأثیرات بلندمدت رشدی بر فرزندان دارد یا خیر، مهم است. مطالعات قبلی که به بررسی اثرات کافئین بر بارداری پرداخته بودند، بر این تکیه داشتند که زنان میزان مصرف روزانه خود را گزارش دهند. محققان در مطالعه جدید از نمونههای خون گرفته شده در دوران بارداری برای تعیین سطح دقیق کافئین و پاراگزانتین و متابولیت آن استفاده کرده بودند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه