افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
ماه‌نورد امارات فردا به فضا می‌رود
10 آذر 1401 - 1:12
شناسه : 34524

شرکت “اسپیس‌ایکس” فردا ظهر، اولین فرودگر قمری ژاپن را همراه با کاوشگر امارات به سوی ماه پرتاب خواهد کرد.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت آمریکایی اسپیس ایکس(SpaceX) ظهر فردا(۱ دسامبر) یک فرودگر ژاپنی و یک ماه‌نورد متعلق به امارات متحده عربی را در ساعت ۰۳:۳۷ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۲:۰۷ به وقت ایران) به سمت ماه پرتاب خواهد کرد.

این پرتاب قرار است “هاکوتو-آر ماموریت ۱”(HAKUTO-R Mission ۱) شرکت ژاپنی آی‌اسپیس(ispace) را روز پنجشنبه اول دسامبر از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا با یک موشک “فالکون ۹” انجام شود.

این پرتاب به صورت زنده در وبسایت اسپیس‌ایکس پخش می‌شود.

این ماموریت، اولین پرواز فضایی است که هدف آن کمک به بشریت است تا ردپایی معنادار بر روی ماه و اطراف آن ایجاد کند.

تاکشی هاکامادا، بنیانگذار و مدیرعامل ispace می‌گوید: چشم انداز ما ایجاد یک اکوسیستم اقتصادی پایدار و مترقی در فضا است.

ماه‌نورد امارات فردا به فضا می‌رود

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، فرودگر Hakuto-R این شرکت در ماه مارس ۲۰۲۳ بر سطح ماه می‌نشیند و اولین کاوشگر ساخت ژاپن خواهد بود که روی ماه فرود می‌آید.

این فرودگر طیف وسیعی از محموله‌ها را برای مشتریان مختلف با خود حمل می‌کند که شاید برجسته‌ترین آنها، ماه‌نورد ۱۰ کیلوگرمی راشد(Rashid) باشد که توسط مرکز فضایی محمد بن راشد امارات ساخته شده است.

راشد در یک ماموریت سطحی که انتظار می‌رود حدود ۱۴ روز زمینی طول بکشد، عکس‌هایی از ماه می‌گیرد و محیط دارای بار الکتریکی سطح ماه را توصیف می‌کند.

راشد تنها سخت افزاری نیست که فردا صبح با موشک “فالکون ۹” پرواز می‌کند. یک تاسواره کوچک متعلق به ناسا نیز موسوم به لونار فلش‌لایت(Lunar Flashlight) به معنی چراغ قوه قمری با این ماموریت به فضا خواهد رفت تا یخ‌آب را در دهانه‌های نزدیک قطب جنوبی ماه شکار کند.

ماه‌نورد امارات فردا به فضا می‌رود

باربارا کوهن پژوهشگر ارشد لونار فلش‌لایت در مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا می‌گوید: ما یک چراغ قوه واقعی را به ماه می‌بریم که به لیزرهایی مجهز است که به درون دهانه‌های تاریک قطب جنوب ماه می‌تابند تا به دنبال نشانه‌های قطعی یخ‌آب باشند.

وی افزود: من از اینکه می‌بینم ماموریت ما به درک علمی در مورد مکان یخ‌آب در ماه و نحوه حضور آن در ماه کمک می‌کند، هیجان زده هستم.

اسپیس‌ایکس در توضیح این ماموریت می‌گوید که این پرتاب، چهارمین پرتاب برای مرحله اول این موشک “فالکون ۹” خواهد بود.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تقویت کننده موشک حدود هشت دقیقه و ۱۵ ثانیه پس از بلند شدن در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال به زمین بازخواهد گشت. مرحله بالایی موشک نیز فرودگر هاکوتو-آر را ۴۶.۵ دقیقه پس از پرتاب و لونار فلش‌لایت را شش دقیقه پس از آن رها می‌کند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷