افزونه جلالی را نصب کنید. Sunday, 2 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
05 تیر 1400 - 16:35
شناسه : 3519

گرمای تابستان محیط مناسبی را برای رشد آفات در محصولاتی مانند برنج و غلات فراهم می‌ کند به همین دلیل برخی از افراد برای دفع این آفات از قرص برنج استفاده می‌کنند که بسیار خطرناک است.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه، کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: فسفید آلومینوم یا قرص برنج یکی از عوامل دفع آفات است که به علت اثر بخشی زیاد و قیمت ارزان به عنوان جونده کش برای کنترل و از بی بردن حشرات و آفات انباری محصولاتی مانند برنج و غلات در سوله‌ها و مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
 
سلیمانی مهر افزود: قرص برنج در حبه های ۳ گرمی و به رنگ‌های سفید، خاکستری و قهوه‌ای حاوی ماده موثره فسفید آلومینیوم و سایر ترکیبات شامل اوره و کاربامات آمونیوم است که در اثر تماس با آب و یا اسید معده تولید گاز فسفین، آمونیاک و دی اکسیدکربن می کند.
 
وی با بیان اینکه فسفین گازی بسیار سمی و کشنده حتی در غلظت‌های پایین است، گفت: به دلیل میزان کشندگی زیاد این ماده و آمار نسبتا بالای مسمومیت‌های ناشی از آن در کشور، خرید، توزیع و ارائه قرص برنج در عطاری‌ها و سم فروشی‌ها ممنوع است.
 
کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نکته مهم در استفاده از این قرص در نظر گرفتن زمان کافی برای حذف گاز فسفین از محیط است چراکه سهل انگاری در این مرحله می‌تواند باعث بروز مسمومیت‌های تصادفی شدید و حتی مرگ شود.
 
سلیمانی مهر یاد آور شد : در کشور‌های توسعه ‌یافته این قرص تنها به صورت تجاری و برای از بین بردن آفات در سیلو‌ها و کانتینر‌های صادراتی استفاده می‌شود و دسترسی عمومی به آن تقریبا وجود ندارد؛  بر همین اساس موارد مسمومیت، چه عمدی و چه تصادفی در این کشورها بسیار محدود است.
 
وی افزود: به رغم ممنوعیت فروش عمومی قرص برنج از سال ۱۳۹۱، ایران در کنار هند بیشترین آمار مسمومیت (عمدی یا تصادفی) با این ترکیب به شدت خطرناک را دارد.
 
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی گفت:  این قرص ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفس و قلب را دچار مشکل کرده به طوریکه گاز فسفین آزاد شده در اثر مصرف قرص برنج با مختل کردن فعالیت‌های آنزیمی، تغییر شکل گلبول‌های قرمز، مرگ سلولی و مختل کردن عملکرد کلیه اندام‌های حیاتی از جمله مغز، ریه، معده باعث مرگ تدریجی و دردناکی می‌شود. 
 
آفت کش‌های طبیعی جایگزین قرص برنج 
 
سلیمانی مهر افزود: برای پیشگیری از آفت زدگی غلات و حبوبات در منزل، بجای استفاده از قرص برنج که بسیار سمی و کشنده است، از سیر و نمک که کاملا بی خطر است استفاده شود.
 
وی گفت: نوع دیگری از فرآورده موسوم به قرص برنج جهت نگهداری و حفظ محصولات از آفات انباری به ویژه جهت مصارف خانگی در کشور ما موجود بوده و به صورت قانونی به فروش می‌رسد که فاقد ماده سمی فسفید آلومینیوم بوده و حاوی عصاره سیر، تالک و نمک طعام می‌باشد. 
 
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی افزود: این قرص‌ها که به عنوان “ قرص برنج با منشا گیاهی” شناخته می‌شوند، فاقد اثرات سمی و کشنده برای انسان است.

سلیمانی مهر  بیان کرد: مهم‌ترین گام جهت پیشگیری از بروز مسمومیت‌های کشنده با این آفت کش، افزایش آگاهی عموم افراد خانواده و جامعه از خطرات این سم و خودداری از هر گونه خرید، نگهداری و به کارگیری آن در جهت مصارف خانگی است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷