جواد مرشدی:پس از پرداخت نشدن حقوق و معوقات فرهنگیان در شب عید توسط سازمان برنامه و بودجه، وزیر مربوطه که خود را سردمدار تصویب و وصول این معوقات میدانست مستاصل و تن به استعفا داد، استعفایی که خوشایند دولتیها نیز بود. پس از این استعفا کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گزارشی سازمان برنامهو بودجه، سازمان اداریو استخدامی و ستاد وزارت آموزشو پرورش را بهعنوان مقصران تاخیر در این پرداخت اعلام کرد. فردای آن روز، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامهو بودجه در حاشیه جلسه دیروز هیئتدولت در جمع خبرنگاران درباره علت این تاخیر گفت: «گزارشهای سازمانها منتشر شده و گفته شده که ما ۲۷ اسفند متوجه شدیم آنچه آموزش و پرورش انجام میدهد، بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بار مالی در سال ۱۴۰۱ و بیش از ۸ هزار میلیارد تومان هم اضافه بار مالی در ۱۴۰۲ دارد که خلاف قانون است و در اختیار دولت هم نیست». وی افزود: «دولت میتواند طبق قانون حداکثر ۱۰ درصد افزایش را انجام دهد، بنابراین گفتیم یا باید اصلاح قانون شود که فرصت بسیار کم بود و در آن زمان فرصت این کار نبود و بههمین دلیل گفتیم که کارهای بهمنماه را انجام دهید و برای اسفند اجازه دهید در فروردین بررسی انجام شود و مجوزهای قانونی صادر و تامین منبع صورت گیرد تا بیقانونی رخ ندهد که متاسفانه نشد و آن اقدامات رخ داد.» این گفتهها از زبان رئیس سازمان برنامه و بودجه چه معنایی میتوانند داشته باشند؟ «افق کرمانشاه» در گفتوگو با سید علی یزدیخواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم به این موضوع پرداخته است.
پس از استعفای وزیر آموزشوپرورش دیروز آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامهو بودجه گفتند ۲۷ اسفند متوجه شدیم عملکرد آموزشو پرورش غیرقانونی است. نظرتان در مورد این موضوع غیر قابل باور چیست؟
این حرف درستی نیست و اگر هم ایشان متوجه نشدهاند، مقصر خودشان هستند. من سه ماه پیش با ذیحسابی وزارت آموزشوپرورش صحبت کردم و گفتم وضع چگونه است، گفتند ما حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم، ۳۸ هزار میلیارد الآن بودجه داریم ،۱۴ هزار میلیارد تومان هم خرج کردیم، یعنی برای احکامی که گفته بودند هزینه کرده اند. این حرف را در آذر و دی زدند. من گفتم تا آخر سال فرصت کم است و بعد هم سال جدید میآید و احکام جدید را باید بر پایه احکام قبلی بزنند، شما بیایید همین احکام را صادر کنید و مطالبات سال ۱۴۰۱ را هم پرداخت کنید، اگر کم آوردید، بعدا دولت لایحه متمم بیاورد و بودجه آن را مجلس مصوب کند و آن را هم دوباره به معلمان بدهید. اینکه ایشان میگویند ۲۷ اسفند فهمیدهاند نمیدانم یعنی چه.
یکی از اعضا کمیسیون برنامهو بودجه گفتند بودجه ۳۸ هزار تا بوده و آموزش پرورش ۴۹ هزار تا درخواست کرده و سازمان برنامه گفته فقط ۳ هزار تا آن هم از محل اختیارات خود میتواند پرداخت کند و پیشنهاد داده که حقوق اسفندماه را مطابق بهمن پرداخت و معوقات را در سال بعد پرداخت کنند. این موضوع تا چه حد صحت دارد؟
اطلاعی ندارم.
بهنظر شما در این بین آقای نوری طعمه نشدند؟
ایشان چوب بیتدبیری خودشان را خوردند، اینها اصلا به مجلس هم نگفتند کم داریم. نیامدند در ماه های مهر و آبان گزارش دهند و بگویند بودجه این وضع را دارد. ضمن اینکه اصلا بودجه را که دولت پیشنهاد داد ۲۴ هزار میلیارد تومان بود و در کمیسیون تلفیق مجلس، من و آقای حاجیبابایی و آقای وحیدی و فرهنگیان دیگری که در کمیسیون تلفیق بودیم آمدیم و ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر از یک جاهای دبگر زدیم و به بودجه ۲۴ هزار میلیاردی اضافه کردیم شد ۳۶ هزار میلیارد تومان و بعد با تغییرات کوچکی آن را به ۳۸ هزار تا رساندیم. اگر ۳ درصد مناطق محروم را ندهند و با احتساب ۱۰ درصد هم که خود سازمان مدیریت میتواند جابهجا کند حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان میشد و حدود ۶،۷ هراز میلیارد تومان کسری داشتند. ولیکن این شیوه شیوه درستی نبود، حیثیت فرهنگیان رفت. وزارتخانه میتوانست بهتر از این عمل بکند.
پس شما در اصل با استعفای آقای نوری موافق هستید.
بله ،اصلا دولت دیگر نمیخواست ایشان بماند و باید استعفا میداد.
فکر میکنید آقای صحرایی بتواند فرد موثری برای تصدی این وزراتخانه باشد؟
بعید میدانم.
بیشتر بخوانید:
-
بداقبالی معلمان در دولت رئیسی/ چرا به معلمان که رسید معوقات پرداخت نشد؟/ کاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه چقدر مقصر است؟
-
یوسف نوری از آموزش و پرورش رفت/ جانشین او کیست؟
-
نماینده مجلس: رئیسی یک «ژنرال فرهنگی» به مجلس معرفی کند!
-
اختلافنظر دولت و مجلس درباره مقصر تاخیر در پرداخت حقوق معلمان / نمایندگان از «سازمان برنامه» شکایت
۲۱۶۲۱۲
ثبت دیدگاه