شرایط شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان همچنان به صورت پیش رونده است به نحوی که در شبانهروز گذشته ۱۱۹۰ نفر دیگر به این ویروس منحوس مبتلا شدهاند.
سیدمحمد هاشمی شهری در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی ۱۱۹۰ مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به ۵۷ هزار و ۱۱۰ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با ۱۴ مورد فوتی جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، تاکنون در مجموع یک هزار و ۶۰۹ نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۳۲ بیمار حاد تنفسی و ۳۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
تعداد فوتیها در زاهدان نگران کننده است
رئیس سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری زاهدان اظهار داشت: در چند روز گذشته به صورت متوسط بین ۲۸ تا ۳۳ فوتی در آرامستان زاهدان به خاک سپرده شدهاند که این رقم بسیار نگران کننده و میطلبد مردم نسبت به رعایت پروتکلها اقدام جدیتری انجام دهند.
مهرزاد نورا با بیان اینکه متوسط پذیرش متوفی طی روزهای عادی بین ۷ تا ۱۰ بوده، بیان کرد: از تاریخ یکم تا هشتم تیرماه جاری، حدود ۲۲۸ متوفی پذیرش شده که از این بین ۱۱۸ نفر در اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند که تعداد ۱۱۰ نفر در اثر موارد غیرابتلا به ویروس کرونا بودهاند.
وی با اشاره به تلاشهایی که در مجموعه آرامستانهای زاهدان صورت گرفته، افزود: کمبودی به لحاظ امکانات در مجموعه دیده نمیشود. حتی در موارد محدودی که با قطع آب یا برق مواجه میشویم به محض پیگیری مشکل حل قطعی رفع میشود.
حضور تیم واکنش سریع وزارت بهداشت در سیستان و بلوچستان
مسئول کمیته کشوری واکنش سریع کووید-۱۹ وزارت بهداشت در جلسه ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: تیم واکنش سریع وزارت بهداشت با هدف ارزیابی دقیق اوضاع و به اشتراکگذاری تجارب قبلی در استان سیستان و بلوچستان حضور پیدا کرده است.
حمید سوری گفت: در شرایط فعلی واقعبینی و نگاه عالمانه به شرایط، پرهیز از سیاسیبازی و استفاده از همه ظرفیتها برای ثمربخش شدن اقدامات نظام بهداشت و درمان ضرورت دارد.
مشاور وزیر بهداشت افزود: از ابتدای بحران کرونا تا کنون تجربه همهگیری سنگینی در استان سیستان و بلوچستان نداشتهایم و موجهای قبلی به خوبی مدیریت شده است. ویروسهای جهش یافته جدید موسوم به هندی و آفریقایی که قدرت سرایت چند برابری در مقایسه با ویروسهای قبلی دارند، در کنار عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی تعداد موارد مثبت این موج را به بیش از سه برابر موجهای قبلی رسانده است.
سراوان در وضعیت بحرانی قرار دارد
فرماندار سراوان اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیت تختهای بیمارستان “رازی” سراوان در حال تکمیل است، بیمارستان “ایرانمهر” شهرستان نیز برای پذیرش بیماران کرونایی تجهیز شده است. سراوان در وضعیت قرمز قرار گرفته و تقریباً میتوان گفت که در شرایط بحرانی قرار داریم. مردم توجه داشته باشند که این وضعیت به نفع آنها نیست و باید نسبت به رعایت شیوهنامههای بهداشتی اهتمام بیشتری داشته باشند.
سعید تجلیلی با اشاره به اینکه شمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در حال افزایش است، افزود: بیمارستانهای سراوان به صورت روزانه بالای ۱۰۰ نفر را پذیرش میکنند؛ بسیاری از کسانی که بیمار میشوند خوددرمانی کرده و یا برخیها در شهرهای اطراف ویزیت میشوند؛ بسیاری از بیماران سراوان در بیمارستانهای زاهدان بستری هستند پس تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ بیش از آمار رسمی اعلامی است.
وی گفت: خیابانهایی که تردد در آنها بالا صورت میگیرد مسدود شدهاند و گروهها و اکیپهای گشت کرونا متشکل از مرکز بهداشت، اماکن، اصناف و اداره صنعت، معدن و تجارت که وظیفه گشتزنی در شهر را برعهده دارند در حال گشتزنی هستند و محدودیتهای ترددی از ساعت ۲۲ شب تا سه بامداد اعمال شده است.
از ترددهای مرزی جلوگیری میشود
فرماندار سراوان گفت: توصیه میشود تا در این شرایط تجمعات صورت نگیرد و مردم در صفهای نانوایی، مطبها و داروخانهها که کانون بحران هستند فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند چرا که در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا موثر است. همچنین شهروندان از حضور در مراسمات عروسی و عزا خودداری کنند.
تجلیلی خاطرنشان کرد: از آنجا که سراوان یک شهرستان مرزی است و گاهی ترددهایی صورت میگرفت در جلسه شورای تامین تصمیم بر این شد که از تردد افراد در نوار مرز جلوگیری شود.
۴۷۲۳۱
ثبت دیدگاه