به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) به تازگی جدیدترین نمونه اولیه تقویتکننده بزرگ «سوپر هوی»(Super Heavy) موشک «استارشیپ»(Starship) خود را برای آزمایش پیش از پرتاب به سکوی پرتاب منتقل کرده است.
این موشک که با نام «بوستر ۹»(Booster ۹) شناخته میشود، اولین موشکی است که از زمان اولین پرتاب کامل استارشیپ در ۲۰ آوریل، به پایگاه پرتاب مداری «استاربیس»(Starbase) بازگشت.
طی آن پرواز آزمایشی، مرحله بالایی استارشیپ طبق برنامهریزی از تقویتکننده سوپر هوی جدا نشد و اسپیسایکس چند دقیقه پس از بلند شدن، فرمان خودتخریبی را به آن ارسال کرد. این موشک فوقالعاده قوی به پایگاه پرتاب مداری استاربیس نیز آسیب رساند.
اسپیسایکس از آن زمان مشغول تعمیر و ارتقای سکوی پرتاب، از جمله افزودن یک صفحه فولادی برای کمک کردن به محافظت از سکو هنگام بلند شدن موشک بوده است. اکنون به نظر میرسد که این شرکت مطمئن است گامهای بعدی را به سوی تلاش برای یک پرتاب مداری دیگر پیش میبرد.
حدس و گمان در مورد زمان احتمالی پرتاب، از چند هفته تا چند ماه متغیر است. یک ماه پیش، «ایلان ماسک»(Elon Musk) مدیرعامل اجرایی اسپیسایکس در یک توییت اعلام کرد که استارشیپ ممکن است طی ۶ تا هشت هفته آینده دوباره پرتاب شود. شاید این جدول زمانی خوشبینانهای باشد که او پیشتر ارائه کرده بود.
موانع نظارتی نیز وجود دارند که شرکت باید آنها را در نظر بگیرد. ائتلافی از گروههای زیستمحیطی به «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) شکایت کرده و ادعا کردهاند که این سازمان به درستی آسیبی را که پرتاب استارشیپ میتواند به اکوسیستم جنوب تگزاس وارد کند، ارزیابی نکرده است.
اسپیسایکس، عکسهایی را از بوستر ۹ روی سکوی پرتاب در توییتر منتشر کرد و گفت که این تقویتکننده آزمایشهای منتهی به پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ را انجام خواهد داد.
اگر این آزمایشها بدون هیچ مشکلی کامل شوند، اسپیسایکس یک آزمایش را روی موتور انجام میدهد و سپس آن را با مرحله بالایی استارشیپ یکپارچهسازی میکند. به شرطی که موانع نظارتی برطرف شده باشند، این کار میتواند مسیر حرکت را هموار کند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه