دکتر رضا داوودی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فاضلاب شهر کرمانشاه افزود: برای ساماندهی کامل فاضلاب شهر کرمانشاه نیازمند احداث دو تصفیهخانه دیگر علاوه بر تصفیهخانه موجود، خطوط انتقال و ایستگاههای پمپاژ هستیم.
وی با اشاره به گذشت بیش از یکسال از آغاز عملیات اجرایی مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر کرمانشاه، پیشرفت فیزیکی آن را حدود ۱۵ درصد اعلام کرد و با بیان اینکه از برنامه اجرای این تصفیهخانه عقب نیستیم، یادآور شد: قرارگاه خاتمالانبیا(ص) ساخت مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه را بر عهده دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ظرفیت این تصفیهخانه را ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه روز و برای جمعیت ۴۰۰ هزار نفر دانست و ادامه داد: مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر کرمانشاه از پیشرفتهترین تصفیهخانهها در دنیا خواهد بود.
داوودی با بیان اینکه در سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان برای مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شد، گفت: این اعتبار از سه محل شامل ۲۵۰ میلیارد تومان از قانون بودجه، ۲۵۰ میلیارد تومان از ماده ۵۶ و ۳۰۰ میلیارد تومان از تهاتر نفت است که از دو محل ماده ۵۶ و تهاتر نفت هنوز اعتباری دریافت نکردیم.
وی معتقد است، چنانچه تخصیص منابع به موقع صورت بگیرد، میتوان تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ (مهر ۱۴۰۴) شاهد بهرهبرداری از این طرح بود.
به گفته این مسئول، با تکمیل این تصفیهخانه باز هم در مجموع فاضلاب حدود ۷۲۰ هزار نفر از ساکنین شهر کرمانشاه تصفیه خواهد شد و از همین رو به مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه هم نیاز داریم که احداث آن در دستور کار قرار دارد، اما هنوز وارد فاز عملیاتی نشده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اجرای ۴۷۱ کیلومتر شبکه فاضلاب اصلی، فرعی و خطوط انتقال، بازسازی دو ایستگاه پمپاژ و ارتقاء ظرفیت آنها و ساخت ایستگاه پمپاژ شماره چهار برای ضلع جنوب شرقی قرهسو را نیز برای تکمیل ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه ضروری دانست.
داوودی با اشاره به اعتبار سنگینی که برای ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه نیاز است، تاکید کرد: از چندین سال قبل پیگیریهایی داشتیم که از تسهیلات بانکهای جهانی استفاده کنیم، اما به دلیل شرایط تحریم این امر محقق نشد.
۸ تصفیهخانه فاضلاب در استان در حال اجرا است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر بجز مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر کرمانشاه، هفت تصفیهخانه فاضلاب دیگر را نیز در نقاط مختلف استان در دست احداث داریم، گفت: احداث برخی از این تصفیهخانهها امسال و برخی در سال ۱۴۰۳ به تمام خواهد رسید.
وی اظهار کرد: این تصفیهخانهها شامل تصفیهخانه با ظرفیت ۱۸۰۰ مترمکعب در شبانهروز در تازه آباد، تصفیهخانه هشت هزار مترمکعبی جوانرود، تصفیهخانه شش هزار مترمکعبی روانسر، تصفیه خانه ۷۴۰۰ مترمکعبی سنقر، تصفیه خانه ۶۴۰۰ مترکعبی صحنه، تصفیه خانه ۷۰۰ مترمکعبی سرمست و تصفیه خانه ۲۲۰۰ مرتمکعبی کرندغرب است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه، مجموع هشت تصفیه خانه فاضلابی که در استان در دست احداث داریم، ظرفیت تصفیه ۳۶ میلیون مترمکعب فاضلاب در سال را خواهند داشت.
داوودی با بیان اینکه با اجرای این طرحها تمام مراکز شهرستانهای استان دارای تصفیه خانه فاضلاب خواهند بود، ادامه داد: برخی از این طرحها از جمله تصفیه خانه تازه آباد در مراحل نهایی است.
وی تعداد تصفیهخانههای فاضلاب کنونی فعال در سطح استان را نیز ۱۰ تصفیهخانه در شهرهای کرمانشاه، پاوه، قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، اسلام آبادغرب، هرسین، کنگاور و بیستون عنوان کرد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه