افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
آسان شدن پیش‌بینی روند بهبودی پس از سکته مغزی با استفاده از یادگیری ماشین
22 تیر 1400 - 23:58
شناسه : 4769

محققان دانشگاه ” اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان” سوییس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند با استفاده از فناوری یادگیری ماشین می‌توان روند پیش‌بینی میزان بهبودی افراد پس از سکته مغزی را بهتر کرد.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، سکته مغزی هنگامی که خون رسانی به مغز مختل شود، رخ می‌دهد. گاهی سکته می‌تواند باعث ناتوانی طولانی مدت در افراد شود.

اثر عملیات توانبخشی در سکته مغزی پایین است و خود بیماران نیز گاهی تمایل چندانی به آموزش نشان نمی‎دهند. از آنجا که سکته مغزی بر روی نواحی مختلف مغز تأثیر می‌گذارد، پزشکان شاهد یک ناهمگونی در نتیجه آزمایشات بیمارانی که تحت درمان توانبخشی سکته مغزی قرار گرفته‌اند هستند. “ناهمگونی در نتیجه” یک اصطلاح پزشکی است و به آن معناست که روند درمانی برای بهبودی سکته مغزی می‌تواند بین افراد مبتلا به سکته مغزی بسیار متفاوت باشد.

به همین منظور محققان معتقدند که ابتدا باید توانایی‌های خود برای پیش‌بینی دوره‌های بهبودی در هر فرد را افزایش دهند. در این مطالعه گروهی از محققان دانشگاه اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان سیستمی را توسعه داده‌اند که از ترکیبی از اطلاعات کانکتوم مغز و یادگیری ماشین برای ارزیابی و پیش‌بینی نتیجه و میزان اثر این عملیات توانبخشی استفاده می‌کند.

به یک نقشه جامع از اتصالات نورون در مغز کانکتوم(connectome) می‌گویند که با نام دیاگرام اتصالات نیز شناخته می‌شود. به زبان جامع‌تر یک کانکتوم تمام اتصالات نورونی درون مغز یک موجود زنده را شامل می‌شود.

دانشمندان حوزه علوم مغز و اعصاب بر این باورند که هنگام تفسیر داده‌های ساختاری یا دینامیک مغز و ارتباط آنها با عملکرد، نقص عملکرد یا فرایندهای بهبودی در مغز، “کانکتوم” به عنوان ابزاری ضروری عمل می‌کند.

دراین مطالعه، دانشمندان  کانکتوم ۹۲ فرد بیمار را دو هفته پس از سکته مغزی  مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. طی این مدت آنها تمامی تغییرات رخ داده در کانکتوم را نیز بررسی کردند.

این امر به آنها امکان داد تا در حین روند بهبودی، تغییرات رخ داده در اتصال مغز افراد بیمار را کنترل کنند. سپس دانشمندان اطلاعات کانکتوم را در یک مدل یادگیری ماشین به نام “ماشین حامل پشتیبان” ( SVM ) وارد کردند. این مدل قادر به مشخص کردن دقیق الگوی شبکه مغز هر بیمار است که این امر به محققان در پیش بینی روند بهبودی بیماران مبتلا به سکته مغزی کمک می‌کند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷