افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
09 آبان 1402 - 16:52
شناسه : 49741

یکسال از طرح موضوع ساماندهی فاضلاب “کرناچی” در جلسه هفتگی قرارگاه آب کرمانشاه می‌گذرد، اما هنوز دستگاه‌های مربوطه خصوصا شهرداری، آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای برای حل مشکل فاضلاب این منطقه به اجماع نرسیده‌اند.

پ
پ

آبان ماه سال گذشته بود که موضوع ساماندهی فاضلاب شهرک کرناچی کرمانشاه در جلسه  قرارگاه آب کرمانشاه مطرح شد و بازدیدهای مکرری نیز از سوی مجموعه مدیران استان از وضعیت فاضلاب این منطقه صورت گرفت. حقیقت ماجرا نیز در کوچه پس کوچه‌های کرناچی به وضوح قابل دیدن بود که چگونه فاضلاب در کوچه‌ها رها می‌شد و کودکان در حاشیه این فضای آلوده مشغول بازی بودند.

 شهرک کرناچی در گذشته روستا بود که چند سال قبل به شهر کرمانشاه الحاق یافت، اما هنوز بخش‌های پایین دست که به رودخانه قره‌سو نزدیک است، مشکلات متعددی دارند. خصوصا آنکه تعداد قابل توجهی ساخت و ساز غیرمجاز و خارج از حریم شهر در این منطقه انجام شده که اکنون بلحاظ قانونی امکان ارائه خدمات به آنها وجود ندارد.

فاضلاب یکی از مهمترین چالش‌های مردم شهرک کرناچی خصوصا در مناطق پایین دست و نزدیک به رودخانه قره سو است و اگرچه در سالیان گذشته بخش‌هایی از شبکه فاضلاب این منطقه اجرا شده، اما با وقوع سیل سال ۱۳۹۸ روند کار متوقف ماند.

حالا به جهت اینکه هنوز کد کف و بَر این مناطق مشخص نشده و از سوی دیگر بنا به عقیده شرکت آب منطقه‌ای تعدادی از این خانه‌ها در حریم و یا حتی بستر رودخانه واقع شده است، امکان ارائه خدمات زیرساختی فاضلاب به آنها وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز نداشتن کد کف و بر برخی معابر کرناچی و اینکه برخی ساخت و سازهای آن در حریم و بستر رودخانه واقع شده اند را از موانع اصلی ساماندهی فاضلاب کرناچی برشمرد و گفت: چنانچه اعتبارات تخصیص یابد و این مشکلات مرتفع شود، ساماندهی فاضلاب کرناچی در اولویت ما خواهد بود.

رضا داودی در گفت و گو با ایسنا از پیچیدگی‌های ساماندهی فاضلاب کرناچی یاد کرد و افزود: بخشی از ساخت و سازهای این منطقه غیرمجاز و در نزدیکی رودخانه بوده و در محدوده شبکه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب نیست.

وی با بیان اینکه تعدادی از این ساخت و سازها نیز در حریم و بستر رودخانه قره‌سو واقع شده، تاکید کرد: ابتدا باید تکلیف این واحدهای مسکونی با همراهی آب منطقه‌ای و شهرداری مشخص شود و شهرداری کد کف و بر بدهد تا بتوان متناسب با آن شبکه فاضلاب را نیز اجرا کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه موضوع دیگری که درباره ساماندهی فاضلاب کرناچی مطرح است را تامین اعتبار آن دانست و با بیان اینکه این طرح  از دو محل ردیف موافقتنامه تاسیسات فاضلاب شهرک‌های اقماری و ردیف موافقتنامه فاضلاب شهر کرمانشاه قابل اجرا است، خاطرنشان کرد: به محض اینکه منابعی از این دو ردیف در اختیار ما قرار گیرد و شهرداری و آب منطقه‌ای نیز مشارکت لازم را داشته باشند، ساماندهی فاضلاب کرناچی در اولویت ما خواهد بود.

داودی اظهار کرد: گام بعد از اجرای شبکه، روند تصفیه این پساب است که یک گزینه برای آن اجرای تصفیه خانه برای چند شهرک این محدوده و یا اجرای ایستگاه پمپاژ و هدایت آن به سمت شبکه فاضلاب شهر است.

وی معتقد است، چنانچه بتوان برای چند شهرکی که در این نقطه از شهر داریم تصفیه خانه فاضلاب اجرا کرد، امکان تحویل پساب تصفیه شده آن به صنایع غرب کرمانشاه هم وجود خواهد داشت.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری کرمانشاه نیز درباره وضعیت فاضلاب شهرک کرناچی با اشاره به اینکه برای منازلی که در این شهرک هستند دو موضوع وجود دارد، گفت: تعدادی از خانه‌های این منطقه خارج از محدوده شهر و در بستر و حریم رودخانه احداث شده اند و ساخت و ساز آنها نیز غیرمجاز است، از همین رو به لحاظ قانونی نیز چون در بستر و حریم رودخانه “قره‌سو” واقع شده اند امکان ارائه خدماتی مانند شبکه فاضلاب برای آنها وجود ندارد.

محمد جواد خجسته در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه این منازل مسکونی عمدتا همان‌هایی هستند که در سیل سال ۱۳۹۸ نیز آسیب دیدند، یادآور شد: تنها راهکار برای این واحدها ساماندهی آنها است.

وی تعداد این واحدهای مسکونی را حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد اعلام کرد و افزود: به حدود ۵۰ مورد از صاحبان این واحدها زمین هم تعلق گرفت تا جابجا شوند، اما با وجود اینکه زمین گرفتند باز هم منازل خود در کرناچی را تخلیه نکردند.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری کرمانشاه افزود: بخش دیگری از خانه‌ها در داخل محدوده شهر قرار دارند که مقرر شد شهرداری طرح اصلاحیه این منطقه را تهیه و تکلیف کد کف و بر آنجا را مشخص کند که تاکید ما این است که شهرداری هرچه زودتر نسبت به تهیه این طرح اصلاحی و کد کف و بر برای ساخت و سازهایی که در محدوده شهر قرار دارند اقدام کند تا کار سایر دستگاه‌های خدمات رسان از جمله شرکت آب و فاضلاب برای ساماندهی فاضلاب این منطقه تسهیل شود.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷