دکتر ابراهیم شکیبا در گفت و گو با ایسنا، دیابت و فشار خون بالا را دو ریسک فاکتور بسیار مهم در ابتلا به بسیاری بیماریها عنوان کرد و افزود: این دو ریسک فاکتور می توانند زمینه ساز ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته های مغزی و نارسایی پیشرفته کلیه شوند و پیشگیری از آنها می تواند تا حد زیادی از بروز این بیماریها جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: بیماریهای قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در استان به شمار می رود و اگر بتوانیم ریسک فاکتورهای ابتلا به آن را از بین برده یا کنترل کنیم، قطعا جلوی بسیاری از این مرگ و میرها گرفته می شود.
شکیبا گفت: یکی از مهمترین نمادهای پیشرفت در هر کشور، بهبود شاخص های سلامت آن است و یکی از بهترین و منطقی ترین راهها برای بهبود این شاخص، پیشگیری است و در همین راستا تلاش داریم با شناسایی و درمان و کنترل ریسک فاکتورهای خطر، از ابتلا به بیماریهای شایعی مانند بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کنیم.
شکیبا گفت: در همین راستا معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و تعامل با سایر ارگانها اجرای طرح ملی غربالگری و بیماریابی دیابت و فشار خون بالا را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: این طرح از امروز(۲۰ آبان) همزمان با سراسر کشور در کرمانشاه شروع شده و اجرای آن تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد.
به گفته شکیبا این طرح با هدف افزایش بیماریابی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بالا و نیز افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودهنگام و کنترل دیابت و فشار خون در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در این طرح تمام افراد بالای ۱۸ سال در زمینه فشار خون بالا و تمام افراد بالای ۴۰ سال در زمینه ابتلا به دیابت غربالگری می شوند.
شکیبا خاطرنشان کرد: در این بین برخی گروههای خاص مانند مادران باردار و افراد چاقهم که BMI آنها بالای ۳۰ باشد، در هر گروه سنی که باشند، در زمینه دیابت غربالگری می شوند.
وی افزود: برای انجام این غربالگری افراد باید در مدت زمان اعلام شده در روستاها به خانه های بهداشت و در شهرها به پایگاه های بهداشت یا مراکز جامع سلامت مراجعه کنند.
شکیبا گفت: با تشخیص بیماری طی فرآیند غربالگری، افراد به مراکز درمانی جهت پیگیری روند درمان بیماری خود ارجاع می شوند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه