محمدطیب صحرایی، عصر امروز( ۲۷ آبان) در نشست شورای مسکن استان بر ضرورت بکارگیری ملاحظات اقلیمی، جمعیتی و بافت فرهنگی و اجتماعی در ساخت و سازهای روستایی تاکید کرد.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: متاسفانه حتی در بسیاری از روستاهای سراسر استان شاهد ساخت بناهایی با معماریهای رومی و نماهای غیر بومی و مخرب هستیم که هیچ سنخیتی با تاریخ، فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی منطقه ندارند.
وی گفت: بیستون، طاق بستان و تکیه معاون الملک به عنوان نمادهای بومی منطقه، میراثهای ارزشمند ما هستند، ولی متاسفانه هیچ بازتابی در فضای معماری و شهرسازی ما ندارند و به ندرت میتوانید ساختمانی پیدا کنید که معماری آن تداعی کننده این مکانهای مشهور باشد.
صحرایی تاکید کرد: شهرداری با کمک میراث فرهنگی باید مشوقهایی برای ترویج استفاده از این نمادهای بومی در ساخت و سازها قرار دهد تا این فرهنگ نهادینه شود و شهر از این به هم ریختگی و آشفتگی بصری رهایی یابد.
وی گفت: موفقیت در این عرصه نیازمند دغدغهمندی و دلسوزی مدیران دستگاههای مختلف است.
صحرایی در ادامه گفت: جانمایی برخی مجموعههای طرح مسکن ملی در جوار روستاها، تنها به دلیل کمبود زمین در شهرستان مربوطه و در شرایط اضطرار بوده است.
وی افزود: این جانمایی ها هیچ مجوزی برای سودجویی عدهای افراد منفعت طلب برای انجام ساخت و سازهای بیضابطه در روستاها محسوب نمیشود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه