ناسا در ادامه نوشت: این پرتو اطراف سامانه سیارهای جوان “بتا سه پایه” (Beta Pictoris) است که در فاصله ۶۳ سال نوری از زمین قرار دارد. اگرچه این سیستم از دهه ۱۹۸۰ مورد مطالعه قرار گرفته است، اما تلسکوپ فضایی جیمز وب فرصتی شگفت انگیز برای مطالعه آن خواهد داشت. جیمزوب قادر به مشاهده گرد و غبار و ثبت جزئیات آن با وضوح بالا خواهد بود که این کار به محققان کمک خواهد کرد آنچه را که در این سیستم حرکت میکند، مدلسازی کنند. نتیجه این کار افزایش درک محققان از دنباله دارها، سیارکها، سنگهای مختلف و گرد و غبار فراوان خواهد بود.
تلسکوپ فضایی مورد انتظار “جیمز وب” که به دست مهندسان و محققان در دست توسعه و آزمایش برای آمادهسازی به منظور پرتاب در اواخر سال جاری میلادی است، اخیرا سه آزمایش مهم دیگر را با موفقیت پشت سر گذاشت تا یک قدم دیگر به پرتاب چندین بار و حتی چندین سال به تعویق افتاده خود نزدیک شود.
پیچیدهترین و قدرتمندترین تلسکوپ فضایی جهان در حال آمادهسازی برای پرتاب و سفر میلیون کیلومتری آینده خود است و در این راه پیشرفت چشمگیری دارد.
این تلسکوپ برای رصد کیهان در طیف مادون قرمز/ فروسرخ طراحی شده است و برای این کار باید تجهیزات آن خنک بماند و برای خنک ماندن یک آفتابگیر دارد. ستارهشناسان از این تلسکوپ برای یافتن نشانههایی از حیات در جو سیارات دیگر و مطالعهی اولین ستارهها و کهکشانهای جهان استفاده خواهند کرد.
از این تلسکوپ برای بررسی اولین کهکشانهای متولد شده در جهان اولیه در بیش از ۱۳.۵ میلیارد سال پیش استفاده خواهد شد. این تلسکوپ همچنین منابع ستارهها، سیارات فراخورشیدی و حتی ماهها و سیارات منظومه شمسی را رصد خواهد کرد. به گفته ستارهشناسان، تلسکوپ فضایی “جیمز وب” ناسا خواهد توانست طلوع کیهان و هنگام تولد اولین ستارهها را برای ما آشکار کند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه