به گزارش ایسنا و به نقل از چاینا دیلی، «آکادمی مهندسی چین»(CAE) ۱۰ پیشرفت برتر حوزه مهندسی با اهمیت جهانی را معرفی کرده است که در پنج سال گذشته انجام شدهاند. در میان این فهرست، نام ایستگاه فضایی چین، سیستم عامل «هارمونیاواس»(HarmonyOS) توسعهیافته توسط شرکت چینی «هوآوی»(Huawei) و چتبات «ChatGPT» به چشم میخورد.
این فهرست از پیشرفتهای صورتگرفته در سراسر جهان گردآوری شد و براساس توصیه کارشناسان، نظرسنجیهای عمومی و بررسی مشاوران به مرحله نهایی رسید.
آکادمی مهندسی چین گفت که این فهرست عمدتا بر نتایج نوآورانه عمده در حوزه مهندسی و فناوری از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ متمرکز شده است که به طور مشترک یا مستقل تکمیل و تأیید شدهاند و اهمیت جهانی دارند. این فهرست شامل پروژههای بزرگ مهندسی، تجهیزات کلیدی حوزه فناوری و نوآوریهای اصلی در مهندسی و فناوری است.
چین سه نوآوری در این فهرست داشته است که عبارتند از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong)، نیروگاه برقآبی «بایهتان»(Baihetan) در امتداد «رودخانه جینشا»(Jinsha River) در جنوب غربی چین و سیستم عامل هارمونیاواس شرکت هوآوی.
آکادمی مهندسی چین خاطرنشان کرد که ایستگاه فضایی چین آماده است تا چشماندازها و فرصتهای گستردهتری را برای اکتشاف و توسعه فضایی انسانی فراهم کند.
این اکادمی، سیستم عامل هارمونیاواس را که توسط هوآوی در سال ۲۰۱۹ معرفی شد، به عنوان یک راه حل برای برقراری ارتباط بین افراد و دستگاهها توصیف کرد که نشاندهنده یک نوآوری فناورانه برای عصر هوشمند در سناریوهای گوناگون است.
آمریکا چهار نوآوری را در این فهرست دارد که عبارتند از ChatGPT، ابررایانه «فرانتیر»(Frontier)، «آزمایش تغییر جهت سیارک دوگانه» یا «دارت»(DART) ناسا و دو ربات «اسپات»(Spot) و «اطلس»(Atlas) شرکت «بوستون داینامیکس»(Boston Dynamics).
آکادمی مهندسی چین در بیانیهای اعلام کرد ChatGPT که شرکت آمریکایی «OpenAI» آن را توسعه بخشیده، به یکی از موفقترین محصولات در دستیابی به قابلیتهای هوش مصنوعی از طریق تعامل زبان طبیعی تبدیل شده و الگویی را برای بشریت در دستیابی به هوش مصنوعی عمومی فراهم کرده است.
در این گزارش آمده است: ابررایانه فرانتیر اولین رایانه جهان در نظر گرفته میشود که سد اگزامقیاس را میشکند و میتواند بیش از یک کوئینتیلیون محاسبات را در ثانیه انجام دهد. انتظار میرود ابررایانه فرانتیر، ظرفیت محاسباتی قویتری را برای مقابله با چالشبرانگیزترین مسائل علمی جهان مانند پیشبینی دقیق آب و هوا، شبیهسازی همجوشی هستهای و توسعه مواد و داروهای جدید ارائه دهد.
سه فناوری پیشرفته دیگر در این فهرست عبارتند از واکسن «RTS, S/AS۰۱» برای مالاریا، باتریهای لیتیوم یونی و پهپادها.
آکادمی مهندسی چین گفت: توسعه موفقیتآمیز واکسن مالاریا که استفاده گسترده از آن در میان کودکان جنوب صحرای آفریقا توسط «سازمان جهانی بهداشت»(WHO) در سال ۲۰۲۱ توصیه شده بود، یک نقطه عطف در تاریخ تلاشهای بشر علیه مالاریا به شمار میرود.
در این بیانیه آمده است که باتریهای لیتیوم یونی به عنوان یک فناوری جدید ذخیرهسازی انرژی، کاربردهای گستردهای را در خودروهای الکتریکی، خودروهای الکتریکی سبک، تجهیزات الکتریکی، هوافضا و سایر زمینهها پیدا کردهاند. این در حالی است که پهپادها کاربردهای قابل توجهی را در حوزههای گوناگون نظامی و غیر نظامی از خود نشان دادهاند.
از نظر آکادمی مهندسی چین، این ۱۰ دستاورد نشاندهنده پیشرفتهترین سطوح فناوری در یک یا چند حوزه مهندسی و فناوری هستند که میتوانند پیشرفتهای آینده فناوری را هدایت کنند. همچنین، این فناوریها اغلب صنایع مرتبط متعدد را در بر میگیرند و ارزش قابل توجهی را از نظر رشد صنعتی و اقتصادی دارند.
آکادمی مهندسی چین افزود: فناوریهایی مانند باتریهای لیتیوم یونی، پهپادها و رباتها، کاربردهای گستردهای دارند که رشد انفجاری و سریعی را در سالهای اخیر نشان میدهند و مزایای اقتصادی و اجتماعی قابلتوجهی را ایجاد میکنند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه